Hoog contrast inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 wordt geïnstalleerd met ingebouwde thema’s met hoog contrast die mensen met slecht zicht en lichtgevoeligheid helpen. Hoewel u de kleurenfilters van Windows 11 kunt gebruiken, helpt het u nog steeds niet als u problemen hebt om te zien wat er op uw scherm staat.

Probeer contrastrijke thema’s om u te helpen onderscheid te maken tussen dingen die alleen door kleur verschillen. Hierdoor verandert het kleurenpalet van objecten op het scherm, wat u kan helpen duidelijk te zien.

Wanneer u slecht ziet of lichtgevoelig bent, kunt u het beste het ingebouwde hoog contrastthema van Windows proberen en kijken of het u helpt om duidelijk te zien. Dit zal u helpen onderscheid te maken tussen verschillende dingen op het scherm, waaronder tekst, afbeeldingen en objecten.

Hoog contrast in Windows 11

Om hoog contrast aan te passen in Windows 11 klikt u met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Toegankelijkheid. Klik daarna op Contrastthema’s.

U heeft direct keuze uit vier verschillende contrastthema’s. Dit zijn aquatisch, nachthemel, schemering, en woestijn. Bovenin ziet u de voorbeelden van deze thema’s.

Als u een contrastthema selecteert, klik daarna op Toepassen om het thema direct toe te passen.

Contrastthema in Windows 11 instellen

U kunt ook een thema selecteren en daarna op de bewerken knop klikken om het contrastthema aan te passen aan uw wens.

U kunt de achtergrond kleur aanpassen. De kleur van tekst, een hyperlink, inactieve tekst, geselecteerde tekst en de kleur van een knop. Klik daarna op de knop “Opslaan als” en geef het contrastthema een duidelijke naam.

Contrastthema aanpassen in Windows 11

Onderaan ziet u de thema instellingen in Windows 11. Hiermee kunt u thema’s in Windows 11 nog beter aanpassen aan uw wens.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓