Hoog contrast inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Stefan
Hoog contrast inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Windows 11 wordt geïnstalleerd met ingebouwde thema’s met hoog contrast die mensen met slecht zicht en lichtgevoeligheid helpen. Hoewel u de kleurenfilters van Windows 11 kunt gebruiken, helpt het u nog steeds niet als u problemen hebt om te zien wat er op uw scherm staat.

Probeer contrastrijke thema’s om u te helpen onderscheid te maken tussen dingen die alleen door kleur verschillen. Hierdoor verandert het kleurenpalet van objecten op het scherm, wat u kan helpen duidelijk te zien.

Wanneer u slecht ziet of lichtgevoelig bent, kunt u het beste het ingebouwde hoog contrastthema van Windows proberen en kijken of het u helpt om duidelijk te zien. Dit zal u helpen onderscheid te maken tussen verschillende dingen op het scherm, waaronder tekst, afbeeldingen en objecten.

Hoog contrast in Windows 11

Om hoog contrast aan te passen in Windows 11 klikt u met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Toegankelijkheid. Klik daarna op Contrastthema’s.

U heeft direct keuze uit vier verschillende contrastthema’s. Dit zijn aquatisch, nachthemel, schemering, en woestijn. Bovenin ziet u de voorbeelden van deze thema’s.

Als u een contrastthema selecteert, klik daarna op Toepassen om het thema direct toe te passen.

Contrastthema in Windows 11 instellen

U kunt ook een thema selecteren en daarna op de bewerken knop klikken om het contrastthema aan te passen aan uw wens.

U kunt de achtergrond kleur aanpassen. De kleur van tekst, een hyperlink, inactieve tekst, geselecteerde tekst en de kleur van een knop. Klik daarna op de knop “Opslaan als” en geef het contrastthema een duidelijke naam.

Contrastthema aanpassen in Windows 11

Onderaan ziet u de thema instellingen in Windows 11. Hiermee kunt u thema’s in Windows 11 nog beter aanpassen aan uw wens.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *