Thema wijzigen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 komt met een aantal voorgedefinieerde bureaublad thema’s. Deze Windows 11 thema’s kunt u gebruiken om de achtergrond, de kleurstellingen, geluiden en de muis cursor aan te passen. Deze thema’s kunt u dus gebruiken om het uiterlijk van Windows 11 aan te passen zodat deze voldoet aan uw wensen.

In Windows 11 kunt u kiezen uit een aantal voorgestelde thema’s die u kunt vinden in de Windows-instellingen of u kunt nieuwe thema’s downloaden uit de Microsoft Store.

In de Microsoft Store kunt u niet alleen complete thema’s downloaden, maar ook software om het thema in Windows 11 aan te passen. Software om bijvoorbeeld een widget zelf te bouwen of om de taakbalk aan te passen.

Thema wijzigen in Windows 11

Om het thema in Windows 11 te wijzigen klikt u met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Windows instellingen

In de Windows 11 instellingen klik in het linkermenu op Persoonlijke instellingen. In het rechtervenster ziet u een menu genaamd: Thema’s. Klik erop om de Thema instellingen te openen.

Om snel van thema te wisselen kunt u ook een van de voorbeeld thema’s aanklikken die zich naast het voorbeeld bevinden.

Windows 11 persoonlijke instellingen aanpassen

Windows 11 thema onderdelen aanpassen

In de thema-instellingen ziet u een aantal knoppen om specifieke thema-onderdelen te wijzigen. U kunt een aangepaste thema achtergrond selecteren, de kleur van het thema aanpassen, specifieke thema geluiden toepassen op acties en de muiscursor veranderen. Klik op een specifiek onderdeel om het aan te passen.

Windows 11 thema instellingen

Onder de thema onderdelen ziet u het huidige thema welke u heeft geïnstalleerd. Er zijn vaak meerdere kleurstellingen van een thema beschikbaar. Als deze kleurstellingen er zijn dan vind u deze onder de huidige thema instelling.

Thema’s downloaden uit de Microsoft Store

Om meer thema’s te downloaden via de Microsoft Store klikt u op de knop “Bladeren door thema’s” rechts naast de tekst: Meer thema’s in de Microsoft Store downloaden. De Microsoft Store wordt dan geopend en daar vind u meer hulpmiddelen om het thema aan te passen en om meer voorbeelden van verschillende thema’s te bekijken en te downloaden.

Windows 11 huidig thema aanpassen

Verwante thema instellingen

Helemaal onderaan vind u de verwante instellingen. Dit zijn instellingen waarmee u het thema in Windows 11 nog iets verder kunt aanpassen. U kunt door op de knop: Instellingen voor bureaubladpictogrammen te klikken een apart pictogram instellingen voor specifieke knoppen in Windows 11. U kunt bijvoorbeeld een ander pictogram instellingen voor “Deze PC” en voor de prullenbak etc.

Windows 11 verwante thema instellingen

Contrastthema’s

Als u liever een bepaald contrastthema instelt in Windows 11 omdat u slechtziend bent of een lichtgevoeligheid heeft dan kunt u een contrastthema toepassen door op: Contrastthema’s te klikken.

Contrastthema instellingen in Windows 11

U kunt kiezen uit een drietal voorgestelde contrastthema’s. Het aquatisch contrastthema, het woestijn contrastthema, het schemering contrastthema en het nachthemel contrastthema. Om het gewenste contrastthema toe te passen selecteert u het thema en klikt u op toepassen.

Contrastthema instellen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!