Kiosk modus instellen, wijzigen en verwijderen in Windows 11

Stefan
Kiosk modus instellen, wijzigen en verwijderen in Windows 11

Windows 11 biedt gebruikers een “Kiosk” modus. De kiosk modus veranderd Windows 11 in een digitaal bord, een interactief scherm of iets anders.

Als er een kiosk account wordt aangemaakt dan wordt Windows 11 opgestart en meteen na het opstarten wordt er een app gestart. Het kiosk account kan niets anders dan een bericht weergeven of een website. Dit is afhankelijk van het type app dat u selecteert voor het Kiosk account.

Het kiosk account is een lokaal account zonder administrator rechten. User account control of UAC moet ingeschakeld zijn om een kiosk account te kunnen gebruiken. Ook is beheer op afstand niet mogelijk.

In dit artikel leest u hoe u een kiosk account in Windows 11 kunt aanmaken, kunt wijzigen en kunt verwijderen.

Kiosk modus instellen, wijzigen en verwijderen in Windows 11

Kiosk account aanmaken in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik daarna links op Accounts en daarna op Gezin en andere gebruikers.

Klik vervolgens op de “Aan de slag” knop in de Kiosk instellen opties.

Kiosk account aanmaken in Windows 11

Geef een duidelijke naam in voor het Kiosk account. Deze gebruikersnaam gebruikt u later om het kiosk account aan te melden op uw computer.

Klik op volgende om door te gaan.

Kiosk account aanmaken

Selecteer de app die u wilt gebruiken om weer te geven in de Kiosk. Dit is de enige app die u kunt gebruiken in kioskmodus.

Wilt u bijvoorbeeld een kiosk instellen om alleen de web browser te kunnen gebruiken. Selecteer dan de browser app uit de lijst. Wilt u alleen een afbeelding weergeven selecteer dan de app om de afbeelding te openen. Geen idee welke app? Klik dan op de link Helpen bij het kiezen van de juiste app.

Lees ook
Vliegtuigstand inschakelen of uitschakelen in Windows 11

In dit voorbeeld selecteer ik Microsoft Edge.

Kiosk app selecteren

Selecteer vervolgens hoe u de kiosk wilt gaan gebruiken. U kunt kiezen uit “als digitaal teken of interactief beeldscherm” of “Als openbare browser”.

Kiosk digitaal teken of interactief beeldscherm of browser

Omdat ik Microsoft Edge als enige app te gebruiken in de kiosk heb geselecteerd, dien ik de opties voor deze app in de kiosk aan te vullen. Deze opties kunnen verschillen als u een andere app of optie heeft gekozen.

Kiosk browser

U bent klaar met het instellen van de kioskmodus.

Kiosk account aanmelden

Nu meldt u zich af met uw gebruikersaccount en meldt u zich aan met het zojuist aangemaakte kiosk account.

Als u in de kioskmodus bent dan kunt u dit kiosk account afmelden door op CTRL + ALT + DEL op uw toetsenbord te drukken en daarna op Afmelden in het menu te klikken.

Kiosk bewerken in Windows 11

Om de kiosk te bewerken moet u aangemeld zijn met een beheerdersaccount en niet met het kiosk account.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Accounts en daarna op Gezin en andere gebruikers.

Klik vervolgens op de actieve kiosk om de opties te bewerken. U kunt het type kiosk wijzigen zoals een digitaal teken of interactief beeldscherm. Afhankelijk van het type kiosk kunt u daarna de verschillende opties voor deze app/kiosk wijzigen.

Kiosk informatie bewerken

Kiosk verwijderen in Windows 11

Om het kiosk account te verwijderen klikt u in de kiosk-info op de knop “Kiosk verwijderen. Het kiosk account wordt daarna van de computer verwijderd.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *