Kladblok lettertype en tekst grootte wijzigen in Windows 11

Stefan
Kladblok lettertype en tekst grootte wijzigen in Windows 11

Kladblok is de standaard tekstbewerker app die in elke Windows versie te gebruiken is. De kladblok app biedt een standaard lettertype met standaard tekst grootte.

Als u problemen heeft met het standaard lettertype in kladblok, dan kunt u het lettertype aanpassen en de gewenste lettertype grootte wijzigen. Het aanpassen van deze lettertype instellingen kan u helpen om de tekst beter te kunnen lezen.

Het standaard lettertype in kladblok is “Lucida console” met tekst grootte “10”. In dit artikel leest u hoe u dit kunt wijzigen naar een lettertype naar keuze.

Kladblok lettertype en tekst grootte wijzigen in Windows 11

Klik op de Startknop. In de apps klik vervolgens op “Kladblok” om deze app te openen.

Kladblok openen in Windows 11

Klik in het menu eerst op “Bewerken” en daarna op “Lettertype”.

Lettertype wijzigen in kladblok

Open de “Lettertype” instellingen. Klik vervolgens op “Lucida Console” naast “Familie” om een nieuw lettertype te selecteren uit de lijst.

Om de grootte van het lettertype aan te passen klikt u naast “Grootte” op “10” en geeft u een nieuw aantal punten in voor de lettertype grootte.

Onderin ziet u vervolgens het voorbeeld van hoe de tekst in kladblok eruit ziet na het wijzigen van het lettertype en de tekst grootte.

Lettertype en grootte wijzigen in kladblok

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *