Microsoft-accounts toevoegen blokkeren in Windows 11

Stefan
Microsoft-accounts toevoegen blokkeren in Windows 11

In dit artikel leest u hoe u kunt voorkomen dat er een Microsoft-account wordt toegevoegd als gebruikersaccount in Windows 11.

Het gebruik van een Microsoft-account biedt verschillende voordelen, zoals naadloze integratie met verschillende services en gemakkelijke toegang tot cloudopslag. Echter, sommige gebruikers geven de voorkeur aan een meer gecontroleerde omgeving, waarin ze precies kunnen bepalen welke accounts er op hun systeem worden gebruikt. Door het blokkeren van Microsoft-accounts kunnen gebruikers deze controle behouden en ervoor zorgen dat alleen lokale accounts worden gebruikt.

Er zijn verschillende manieren waarop het toevoegen van een Microsoft-account kan worden geblokkeerd. De eerste manier is via een lokaal beveiligingsbeleid, dit heeft als voordeel dat u het kunt afdwingen via beleidsinstellingen, bijvoorbeeld via een domein in een werk- of schoolomgeving.

De tweede manier is via het Windows-register. Dit is mogelijk handiger in een lokale omgeving zoals een thuiscomputer. Beide manieren licht ik toe in dit artikel.

Microsoft-accounts toevoegen blokkeren in Windows 11

Via Lokaal beveiligingsbeleid

Zoals aangegeven is de eerste manier via een lokaal beveiligingsbeleid.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop.
  2. Klik vervolgens op “uitvoeren” in het menu.
  3. In het uitvoeren venster, type: secpol.msc
Lees ook
Secpol.msc installeren in Windows 10 of Windows 11 home editie

In het lokaal beveiligingsbeleid gaat u naar: Lokaal beleid > Beveiligingsopties > Accounts: Microsoft-accounts blokkeren. Dubbelklik op het beleid om te wijzigen.

Microsoft accounts blokkeren via lokaal beveiligingsbeleid

Deze instelling voorkomt dat de app Instellingen wordt gebruikt om een Microsoft-account toe te voegen voor verificatie op basis van eenmalige aanmelding (SSO) voor Microsoft-services en enkele achtergrondservices, of dat een Microsoft-account wordt gebruikt voor eenmalige aanmelding bij andere toepassingen of services.

Als deze instelling wordt ingeschakeld, zijn er twee opties:

  • Gebruikers kunnen geen Microsoft-accounts toevoegen: dit betekent dat bestaande gekoppelde accounts zich nog steeds kunnen aanmelden bij het apparaat (en worden weergegeven op het aanmeldingsscherm). Gebruikers kunnen de app Instellingen echter niet gebruiken om nieuwe gekoppelde accounts toe te voegen (of lokale accounts te koppelen aan Microsoft-accounts).
  • Gebruikers kunnen geen Microsoft-accounts toevoegen of zich hiermee aanmelden: dit betekent dat gebruikers geen nieuwe gekoppelde accounts kunnen toevoegen (of lokale accounts koppelen aan Microsoft-accounts) of bestaande gekoppelde accounts gebruiken via Instellingen.

Deze instelling heeft geen invloed op het toevoegen van een Microsoft-account voor toepassingsverificatie. Bijvoorbeeld, als deze instelling is ingeschakeld, kan een gebruiker nog steeds een Microsoft-account opgeven voor verificatie met een toepassing als Mail, maar de gebruiker het Microsoft-account niet gebruiken voor verificatie op basis van eenmalige aanmelding voor andere toepassingen of services (met andere woorden, de gebruiker wordt om verificatie gevraagd voor andere toepassingen of services).

Standaard is deze instelling Niet gedefinieerd.

Lees ook
Microsoft account aanmaken via browser, instellingen of telefoon

Via Windows-register

Om te beginnen opent u het Windows-register. Ga naar sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Dubbelklik op waarde “NoConnectedUser”. Wijzig de waarde naar:

1 – Om te voorkomen dat er Microsoft-accounts kunnen worden toegevoegd.

3 – Om te voorkomen dat er Microsoft-accounts kunnen worden toegevoegd en ermee kan worden ingelogd.

0 – Om het beleid uit te schakelen en het gebruik van Microsoft-accounts toe te staan.

NoConnectedUser

Ziet u de “NoConnectedUser” waarde niet, maak deze dan door een nieuwe “DWORD 32-bit” waarde toe te voegen.

Lees ook
Lokaal account verbinden met een Microsoft account

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *