Microsoft Edge opent niet meer? Probeer deze tips!

Stefan
Microsoft Edge opent niet meer? Probeer deze tips!

Als u problemen ervaart met de Microsoft Edge browser. Bijvoorbeeld, de Microsoft Edge browser opent niet meer, dan kunt u dit oplossen.

Microsoft Edge is een moderne browser die is ontworpen om snel, veilig en betrouwbaar te zijn. Helaas zijn er momenten dat Microsoft Edge niet opent zoals verwacht. Of u nu Windows 11 of Windows 10 gebruikt, er zijn een paar stappen die u kunt uitvoeren om Microsoft Edge weer aan de praat te krijgen. Lees verder voor meer informatie over wat u moet doen als Microsoft Edge niet meer opent.

Er zijn een verschillende redenen waarom Microsoft Edge niet wordt geopend, waaronder weinig systeembronnen, een corrupt Microsoft Edge instellingenbestand, een corrupte Microsoft Edge extensie, een beschadigde installatie of een malware infectie.

Als u hebt geprobeerd uw computer opnieuw op te starten en Microsoft Edge opnieuw probeert te openen, maar deze nog steeds niet wordt geopend, zijn er enkele stappen voor probleemoplossing die u kunt uitvoeren om de browser weer aan de praat te krijgen.

Microsoft Edge opent niet meer

Microsoft Edge processen afsluiten

Het eerste wat ik aanraad uit te voeren is het sluiten van Microsoft Edge processen via taakbeheer. Hiermee wordt de Edge browser op de achtergrond volledig afgesloten.

Open taakbeheer. Klik op tabblad “Processen”. In de “toepassingen” klik met de rechtermuisknop op “Microsoft Edge” en klik op “beëindigen”.

U kunt ook zoeken naar “msedge.exe” processen en deze afsluiten via taakbeheer.

Microsoft Edge afsluiten via taakbeheer

Herstart nu de Microsoft Edge browser om te kijken of Microsoft Edge nu wel kan worden geopend.

Microsoft Edge gebruikersprofiel verwijderen

Het volgende wat u kunt proberen is het gebruikersprofiel in Microsoft Edge verwijderen. Het profiel wordt hierna weer opnieuw opgebouwd. Dit helpt om beschadigde instellingen, eventuele adware of malware extensies e.d. te verwijderen. Houdt er rekening mee dat browsergegevens worden gewist.

Open de Windows verkenner. In de adresbalk type:

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Microsoft\Edge\User Data\

Vervang <gebruikersnaam> door de gebruikersnaam waarmee u bent aangemeld in Windows.

Klik met de rechtermuisknop op de “Default” map en klik op “verwijderen”.

Gebruikersprofielmap Microsoft Edge verwijderen

Controleer of u nu de Microsoft Edge browser kunt openen.

Microsoft Edge browser herstellen

Als er systeembestanden zijn beschadigd, of u krijgt een foutmelding waarvan u geen idee heeft hoe u dit kunt oplossen, dan is herstellen een optie. U kunt via de apps de Microsoft Edge browser repareren. In feite wordt Microsoft Edge opnieuw gedownload en geïnstalleerd.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Apps en onderdelen”.

Zoek vervolgens in de lijst met apps naar “Microsoft Edge”. Klik aan de rechterzijde op de drie verticale puntjes en klik op “wijzigen”.

Microsoft Edge wijzigen

U kunt nu Microsoft Edge herstellen. Houdt er rekening mee dat voor het repareren van Microsoft Edge een internetverbinding is vereist. De browser wordt vervolgens opnieuw gedownload en geïnstalleerd. In tegenstelling tot de vorige oplossing worden bij het herstellen van Microsoft Edge de browsergegevens en instellingen niet beïnvloed.

Klik op “Herstellen” om de Edge browser te repareren.

Microsoft Edge herstellen

De Microsoft Edge browser wordt nu eerst opnieuw gedownload en vervolgens geïnstalleerd. Dit duurt niet lang.

Microsoft Edge opnieuw installeren

Overige tips om problemen met Microsoft Edge op te lossen

Ik raad aan de volgende acties uit te voeren als Microsoft Edge op enige manier nog problemen heeft.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *