Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft reclame uitschakelen in Windows 10

Als u Windows 10 gebruikt dan wordt er reclame getoond voor Microsoft producten of diensten. Deze reclame, voornamelijk in de vorm van suggesties, kunt u uitschakelen.

De reclame die in Windows 10 wordt getoond wordt op meerdere onderdelen weergeven. Zo komt het voor dat er reclame wordt getoond in het Start menu, het actiecentrum, op het vergrendelscherm of via Cortana.

Als u geen reclame of advertenties van Microsoft meer wilt zien in Windows 10, dan kunt u de reclame op de volgende manier voor ieder onderdeel uitschakelen. Dit is hoe het werkt.

Microsoft reclame uitschakelen in Windows 10

Reclame uitschakelen in het Start menu

Microsoft geeft suggesties weer in het Start menu. Deze suggesties kunnen reclame voor overige Microsoft producten bevatten.

Om deze suggesties in het Start menu uit te schakelen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klikt u op “Persoonlijke instellingen” en hierna op “Startmenu”.

Schakel vervolgens de optie “Af en toe suggesties in Start weergeven” uit.

Suggesties in Start menu uitschakelen

Reclame uitschakelen in het vergrendelingsscherm

Het vergrendelingsscherm biedt via “Windows spotlight” ook suggesties. Deze suggesties bevatten bijvoorbeeld leuke weetjes, tips en meer over Microsoft producten.

Klik in de “persoonlijke instellingen” op “Vergrendelingsscherm”. Selecteer vervolgens een afbeelding als achtergrond en wijzig “Leuke weetjes, tips en meer over Windows en Cortana op uw vergrendelingsscherm weergeven” uit.

Reclame in vergrendelingsscherm uitschakelen

Reclame uitschakelen in de taakbalk en actiecentrum

De taakbalk als het actiecentrum worden ook gebruikt om tips en suggesties over Windows weer te geven. U kunt de reclame in de taakbalk, actiecentrum en meldingen op de volgende manier uitschakelen.

In de “Instellingen” klik op “Systeem”. Klik vervolgens op “Meldingen en acties”. In de meldingen en acties schakelt u de volgende opties uit.

  • Het Windows-welkomstscherm weergeven na updates en bij tussenpozen bij mijn aanmelden om te laten zien wat er nieuw en aanbevolen is.
  • Tips en suggesties over Windows weergeven.

Tips en suggesties over Windows uitschakelen

Reclame uitschakelen in de Windows verkenner

Meldingen van synchronisatieproviders zijn bedoeld om u te helpen, eenvoudige informatie en suggesties te bieden over dingen die u kunt doen of nieuwe functies die u kunt proberen om een betere ervaring te hebben met Windows 10. Deze “reclame” wordt weergeven in de Windows verkenner en kunt u op de volgende manier uitschakelen.

Oepn de Windows verkenner. Klik op “Deze PC”. Klik vervolgens in het lint op “Beeld” en hierna op “Opties”.

Windows verkenner opties

In de mapopties klik op “weergave” en schakel vervolgens de optie “Meldingen weergeven van synchronisatieproviders” uit. Klik op toepassen en OK.

Meldingen van synchronisatieprovider uitschakelen

Gepersonaliseerde reclame in Windows 10 uitschakelen

Gepersonaliseerde advertenties, ook wel gerichte advertenties genoemd, op websites van Microsoft worden gekozen op basis van wie u bent, waardoor ze relevanter zijn voor wat u interesseert. Ook deze gepersonaliseerde advertenties (“reclame”) en meer kunt u uitschakelen.

Open de instellingen. In de instellingen klik op “Privacy“. Schakel vervolgens de volgende opties uit.

  • Laat apps uw reclame-id gebruiken om advertenties voor u interessanter te maken op basis van uw app-activiteit (als u dit uitschakelt, wordt uw id opnieuw ingesteld).
  • Websites hebben toegang tot mijn lijst met talen zodat er inhoud kan worden geleverd die relevant is voor mijn locatie.
  • Windows het starten van apps laten traceren om de resultaten voor Start en Zoeken te verbeteren.
  • Suggesties voor inhoud in de app Instellingen weergeven.

Privacyopties wijzigen in Windows 10

Lees ook: Alle Microsoft reclame in Windows 11 uitschakelen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!