Computer OEM modelnaam wijzigen in Windows 10 of Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Over het algemeen is de systeemproductnaam de modelnaam van uw computer. Als u een laptop of Surface van een fabrikant koopt, ziet u hun bedrijfsnaam als de productnaam. Een OEM zal meestal de systeem-productnaam specificeren en meestal kunt u de systeem-productnaam niet veranderen.

Als u een op maat gemaakte geassembleerde PC bouwt, dan is er meestal geen systeem productnaam, standaard zal OEM automatisch de standaard productnaam toekennen. Als u wilt kun u deze productnaam veranderen, in dit artikel leest u hoe u de systeem productnaam kunt wijzigen in Windows.

OEM modelnaam wijzigen in Windows 10 of Windows 11

Om de OEM modelnaam te wijzigen dient er een aanpassing gedaan te worden in het Windows-register. Ik raad u aan om eerst een herstelpunt aan te maken voordat u verder gaat met de aanpassing.

Open het Windows-register. Ga via de linkerzijde naar de volgende sleutel.

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OEMInformation

Dubbelklik op de tekenreekswaarde genaamd “Model” en geef een nieuwe modelnaam in.

OEM modelnaam wijzigen via Windows register

Als de tekenreekswaarde “Model” niet bestaat klikt u met de rechtermuisknop op vrije ruimte aan de rechterzijde. In het menu klik op Nieuw en daarna op Tekenreekswaarde. Geef deze waarde de naam “Model” en geef een nieuwe OEM modelnaam in.

U ziet de nieuwe OEM modelnaam direct terug in het systeemoverzicht van uw computer.

OEM modelnaam computer wijzigen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook šŸ™‚

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ā†“