Onbekend Netwerk, Geen internet? Deze 5 tips helpen!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als een computer een netwerk probleem heeft met de foutmelding “Onbekend netwerk”, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk ook geen internetconnectie.

In eerste instantie zou u dan denken dat er problemen zijn met de internetprovider. Echter, de onbekend netwerk foutmelding in Windows is meestal een probleem met de netwerkconfiguratie van uw computer.

In dit artikel leg ik u uit hoe een “Onbekend netwerk” foutmelding kunt onderzoeken of zelfs kunt oplossen in Windows. Het is belangrijk te weten dat iedere internet verbinding anders is ingesteld op verschillende computers. Ik raad u daarom aan om alle stappen te doorlopen in dit artikel totdat u de oplossing heeft gevonden.

Echter, voordat ik doorga met de eventuele oplossing is het handig om te weten wat de onbekend netwerk foutmelding in Windows nu kan veroorzaken.

Als eerste kan het een probleem zijn door verkeer ingesteld IP-adres configuratie. Om verbinding te maken met het internet of een netwerk is een IP-configuratie vereist waarmee computers op het netwerk met elkaar kunnen communiceren.

Indien er een fout geconfigureerde computer tussen zit is deze communicatie niet mogelijk en kan deze computer niet communiceren, dit veroorzaakt een “Onbekend netwerk” foutmelding in Windows. U herkent het Onbekend netwerk probleem vaak door een geel uitroepteken in de Windows systeemvakken op als netwerk icoon.

Als u geen internetverbinding heeft na het aanpassen van netwerk stuurprogramma’s kan ook dit het probleem zijn. In sommige gevallen komt het voor als u Windows heeft bijgewerkt naar de laatste versie dat er problemen ontstaan met het netwerk.

Houdt ook externe software in de gaten. Het komt voor dat er software wordt geïnstalleerd zoals een Antivirus dat ook meteen een Firewall installeert. De externe software firewall is na installatie nog niet correct ingesteld en kan bepaalde netwerk processen blokkeren die uiteindelijk het internet blokkeren met alle foutmeldingen van dien.

Echter, voordat u het artikel gaat lezen en de stappen gaat toepassen om het onbekend netwerk probleem of geen internet probleem op te lossen, raad ik u aan om uw hardware te controleren.

Begin met het controleren van hardware zoals alle UTP-kabels, reset uw router, reset uw modem door beide van de stroom te halen. Probeer ook via Wi-Fi verbinding te maken als u gebruikmaakt van kabels. Zorg dat alles correct gecontroleerd is en ga dan verder.

Onbekend Netwerk, Geen internet probleem oplossen

Probleemoplossing voor netwerken

De probleemoplosser voor netwerken doorloopt een set aan controles en waar nodig implementeert het zelf een oplossing voor het netwerk probleem.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen uit het menu.

start menu instellingen windows

In de Windows-instellingen klik op Netwerk en internet.

netwerk en internet instellingen

Klik op Probleemoplossing voor netwerken.

Probleemoplossing voor netwerken

Volg de stappen in de probleemoplosser om het netwerk probleem op te lossen. Indien het probleem niet is opgelost ga door naar de volgende stap.

Netwerk drivers bijwerken naar de laatste versie

Indien u problemen heeft met netwerk drivers kunt u deze bijwerken naar de laatste versie. Ik raad u aan om via internet te zoeken naar de netwerkadapter stuurprogramma’s deze te plaatsen op een USB en deze stuurprogramma’s te installeren op de computer waar u ze nodig heeft.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Apparaatbeheer uit het menu.

apparaatbeheer windows

Klik op netwerkadapters en klik daarna op de actieve netwerkadapter met de rechtermuisknop. Uit het menu kies Stuurprogramma bijwerken.

netwerkadapter bijwerken

U heeft daarna de keus om het stuurprogramma automatisch te zoeken via internet. Ik verwacht dat dat niet werkt. U kunt ook zoeken naar stuurprogramma’s op deze computer. Kies zoeken op uw computer, plaats de USB met de laatste drivers in de problematische computer en selecteer de locatie van de USB. De netwerkadapters worden nu geïnstalleerd of bijgewerkt.

Ik kan u helaas niet uitleggen welke stuurprogramma’s u dient te installeren omdat ik niet weet welke netwerkadapter er geïnstalleerd is in uw computer.

Stuurprogramma bijwerken netwerkadapter

Ga door naar de volgende stap indien u nog problemen ondervind.

IP-adres vernieuwen

Als er conflicten zijn ontstaan tussen verschillende IP-adressen op uw netwerk kunt u bekijken of het vernieuwen van het IP-adres helpt het Onbekend netwerk probleem op te lossen.

In het Windows zoekveld type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies Als Administrator uitvoeren.

opdrachtprompt als administrator

In het Opdrachtprompt venster typt u het onderstaande commando en dan enter.

ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

TCP/IP instellingen resetten

TCP verzorgt de verbinding tussen uw computer en het internet protocol. Het resetten van de TCP-instellingen kan helpen bij het oplossen van netwerk problemen in Windows.

In het Windows zoekveld type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies Als Administrator uitvoeren.

opdrachtprompt als administrator

In het Opdrachtprompt venster typt u het onderstaande commando en dan enter.

netsh winsock reset
netsh int ip reset

netsh reset winsock

Herstart uw computer als de bovenstaande commando’s heeft uitgevoerd. Sla deze pagina op om later weer terug te keren voor verdere stappen indien nodig.

Aangepaste DNS server instellen

Een DNS verzorgt het omzetten van een webadres naar het IP-adres. Indien er problemen zijn met de DNS-server kan er een probleem ontstaan bij het verbinding maken met het internet. Ik raad daarom aan om te controleren of het instellingen van een alternatief DNS-adres helpt om verbinding te maken. In uw huidige instellingen wordt het DNS-adres hoogstwaarschijnlijk aangeleverd en ingesteld uw internet provider.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen uit het menu.

start menu instellingen windows

In de Windows-instellingen klik op Netwerk en internet.

netwerk en internet instellingen

Klik op Adapteropties wijzigen.

adapteropties wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkadapter, meestal Ethernet (via de kabel) of Wi-Fi (draadloos) en klik op Eigenschappen uit het menu.

netwerkinstellingen eigenschappen

Klik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IP) en klik op de Eigenschappen knop om de IP-instellingen te openen.

tcp ip protocol 4 eigenschappen

Let op: voordat u doorgaat met het wijzigen van de DNS-server instellingen. Zorg dat u uw huidige IP-instellingen opslaat. 

Klik op “de volgende DNS-serveradressen gebruiken”. In het voorkeurs-DNS-server veld vult u in: 1.1.1.1.

In jet Alternatieve DNS-server veld vult u in: 1.0.0.1.

Meer informatie over deze DNS-server instellingen vind u hier. Klik OK om de instellingen op te slaan.

dns server instellen

Herstart nu uw computer. Sla deze pagina op om later terug te keren voor eventuele informatie.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓