PDF Samenvoegen? Stap voor stap instructie

Stefan
pdf samenvoegen

Van een PDF-bestand kunt u afzonderlijke pagina’s splitsen naar afzonderlijke PDF-bestanden met behulp van de Microsoft Print to PDF-printer. Maar om meerdere PDF-bestanden samen te voegen tot een enkel PDF-bestand, is er geen ingebouwde oplossing in Windows beschikbaar.

Er bestaat handige gratis software die een PDF-bestand voor u kan samenvoegen met andere PDF-bestanden. Echter, er bestaan ook online hulpmiddelen die dit voor u kunnen doen. Het voordeel van een online hulpmiddel is dat u geen software hoeft te installeren om PDF-bestanden samen te voegen. Het nadeel is echter dat u niet weet wat er op de achtergrond met uw PDF-bestanden gebeurt. Als u een PDF-bestand heeft met gevoelige informatie dan raadt ik u aan om de software die ik adviseer in dit artikel te gebruiken.

Adobe PDF-bestanden – kort voor “portable document format”  bestanden zijn tegenwoordig een van de meest gebruikte bestandstypen. Als u ooit een afdrukbaar formulier of document van het web hebt gedownload, zoals een belastingformulier van de belastingdienst, is de kans groot dat het een PDF-bestand was. Wanneer u een bestand ziet dat eindigt op .pdf, betekent dit dat het een PDF-bestand is.

PDF Samenvoegen

Online PDF Samenvoegen

Als u een online hulpmiddel wilt gebruiken om PDF-bestanden samen te voegen dan kunt u gebruik maken van Smallpdf.com. Smallpdf helpt u online door een geupload PDF-bestand samen te voegen.

Als u het bestand heeft samengevoegd dan kunt u het samengevoegd PDF-bestand gratis downloaden. Smallpdf biedt ook de optie om een PDF-bestand te uploaden vanuit de Dropbox of Google drive cloud-opslag.

Wilt u meerdere PDF-bestanden samenvoegen of dient u vaker PDF-bestanden samen te voegen dan kunt u een browser extensie installeren.

Lees ook
SSH Sleutel genereren in Windows 10 of Windows 11

Ga naar SmallPDF.

SmallPDF

PDF Samenvoegen met behulp van software

PDFShaper is gratis software om PDF-bestanden samen te voegen. PDFShaper kan nog meer dan alleen PDF-bestanden samenvoegen.

PDF Shaper is PDF-software met veel functies waarmee u PDF-documenten eenvoudig kunt splitsen, samenvoegen, van een watermerk voorzien, ondertekenen, optimaliseren, converteren, versleutelen en ontsleutelen, en pagina’s kunt invoegen en verplaatsen en tekst en afbeeldingen kunt extraheren.

PDFShaper is geoptimaliseerd voor een laag CPU-gebruik en werkt in batchmodus, zodat gebruikers meerdere PDF-documenten kunnen verwerken terwijl ze ander werk op hun computer doen.

Een van de meest in het oog springende kenmerken is de gebruikersinterface – schoon, effectief, gebruiksvriendelijk en meertalig incl. Nederlands. Andere voordelen zijn de ondersteuning van hoog-DPI-monitoren, het lage CPU-gebruik, de commandoregelondersteuning en de efficiënte conversie en verwerking van PDF-documenten.

U kunt PDFShaper hier downloaden. Kies voor de gratis (free) editie. De gratis editie biedt de meest gebruikte pdf-tools en is geschikt voor basistaken en de meeste thuisgebruikers.

Installeer PDFShaper door het installatieproces te volgen. Als de software is geïnstalleerd open de PDFShaper applicatie.

Aan de linkerzijde ziet de Document opties. Klik op de knop Samenvoegen om twee of meerdere PDF-bestanden samen te voegen.

PDF samenvoegen

Selecteer de PDF-bestanden die u wenst samen te voegen. Dit kunt u doen door naar de locatie op uw computer te gaan waar de PDF-bestanden zich bevinden. Houdt de CTRL knop ingedrukt en selecteer de PDF-bestanden. Klik daarna op Openen.

twee pdf bestanden samenvoegen

U hoeft hier in principe geen opties te wijzigen. Als u wilt kunt u ook nog meta gegevens toevoegen aan het samengevoegd PDF-bestand. Om dit te doen vinkt u de optie: Documentgegevens toevoegen aan en geeft u de gegevens zoals een auteur, titel, onderwerp en trefwoorden in.

Lees ook
Laat Windows 11 bepalen wanneer de harde schijf uitschakelt

U kunt op de Doorgaan knop klikken om de PDF-bestanden samen te voegen tot een PDF-bestand.

PDFShaper

Er wordt een nieuw venster geopend waar u de samengevoegde PDf-bestanden tot een PDF-bestand kunt opslaan. Geef het PDF-bestanden een naam en selecteer een locatie en kies voor Opslaan.

Samengevoegd pdf-bestand

U heeft nu met succes meerdere PDF-bestanden samengevoegd tot een PDF-bestand.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *