Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Scherm splitsen met de Microsoft Edge browser

Ontwikkelaars zijn constant bezig met het verbeteren en vernieuwen van hun apps. Zo is Microsoft ook bezig met het vernieuwen van de Microsoft Edge browser.

Als u geïnteresseerd bent in nieuwe functies of verbeterde functionaliteit dan kunt u per browser een zogenaamde test- of ontwikkelaarsversie downloaden. Als u de nieuwste functionaliteit voor de Microsoft Edge browser wilt gebruiken dan kunt u ook voor deze browser een zogenaamde “Canary” versie downloaden.

Microsoft Edge Canary is een versie van de Microsoft Edge browser die dagelijks wordt bijgewerkt met de nieuwste functies en probleemoplossingen. Het is bedoeld voor ontwikkelaars die de laatste wijzigingen aan de browser willen testen voordat ze worden vrijgegeven voor het grote publiek.

Omdat Microsoft Edge Canary zo vaak wordt bijgewerkt, kan het minder stabiel zijn dan de stabiele/publieke versie van Microsoft Edge en kan het fouten of andere problemen bevatten. Het voordeel is dat er ook nieuwe functies mee kunnen worden getest, zoals “Scherm splitsen”.

Scherm splitsen met de Microsoft Edge browser

Dit is een functie die ik zelf wel interessant vond en daarom wilde delen met mijn bezoekers. Scherm splitsen is een nieuwe functie in Microsoft Edge waarin het browser scherm kan worden opgedeeld in twee delen. In elk deel kan een andere website worden geopend. U kunt op deze manier dus werken in twee websites tegelijk.

Om scherm splitsen te gebruiken in de Canary versie van Microsoft Edge moet u het eerst inschakelen. Dit werkt op de volgende manier.

Download en installeer Microsoft Edge Canary. Deze test versie wordt naast de Microsoft Edge browser geïnstalleerd. De huidige Edge installatie wordt dus niet vervangen door Canary.

Open de Microsoft Edge Canary browser. In de adresbalk type: edge://flags om de verborgen instellingen en experimenten te openen .

edge flags

In het veld “Zoekvlaggen” typt u: split.

Wijzig vervolgens het experiment “Microsoft Edge Split Screen” naar “Enabled”. Klik vervolgens onderin op de knop “Opnieuw opstarten” om de browser opnieuw op te starten en de wijziging toe te passen.

Microsoft Split Screen inschakelen

Als u de Microsoft Edge browser opnieuw heeft gestart, dan opent u de instellingen. In de instellingen klikt u links op “Uiterlijk” en vervolgens schakelt u de optie “Knop Scherm splitsen” in.

Knop Scherm Splitsen weergeven in Microsoft Edge

U ziet nu in de Microsoft Edge menubalk een “Venster splitsen” knop.

Optioneel: Standaard browser wijzigen in Windows 11.

Venster Splitsen in Microsoft Edge

Als u op de “Scherm splitsen” knop klikt dan wordt het browser venster verdeeld in twee delen. Door op een deel te klikken kunt u een selectie maken en geeft u in de adresbalk het website adres in om deze site in het geselecteerde deel te bezoeken. Op deze manier kunt u in elk gedeeld venster een andere site openen.

Tweede website openen in scherm delen

Als u het venster heeft opgedeeld, en u beweegt met de muis naar de rechterbovenhoek dan ziet u “meer opties”. Hier kunt u het gedeelde venster sluiten, het linker deel naar rechts verplaatsen of u opent de beide vensters als een nieuw tabblad.

Venster delen meer opties

Het is niet duidelijk op deze functie ooit wordt overgezet naar de publieke versie van Microsoft Edge. Ik weet dat veel functies het in de Canary build nooit halen naar de publieke versie.

Het is ondanks dat wel leuk om te zien aan welke nieuwe functies Microsoft werkt. Houdt er rekening mee dat het niet aanbevolen is om Canary te gebruiken in productieomgeving, er kunnen onverwachte fouten ontstaan.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!