Microsoft Edge verborgen instellingen openen

Stefan
Microsoft Edge verborgen instellingen openen

In Microsoft Edge zijn er net zoals bij Google Chrome verborgen instellingen beschikbaar. Dat is niet vreemd wat de Edge browser is gebaseerd op Chromium, net als Google Chrome.

De verborgen instellingen in Microsoft Edge, ook wel bekend als “flags” of “experimenten” zijn diverse experimentele functies en geavanceerde opties die nog niet volledig in de browser zijn geïntegreerd of zich nog in de testfase bevinden.

Door deze verborgen instellingen te openen kunt u browserinstellingen wijzigen en experimenteren met nieuwe functies die mogelijk niet beschikbaar zijn voor het grote publiek. Deze functies zijn vaak ontworpen om de prestaties, beveiliging en gebruikerservaring te verbeteren, maar zijn mogelijk niet stabiel of volledig functioneel.

De functies worden vaak vervangen door een nieuwe versie. Het is dus mogelijk dat als u een bepaalde functie gaat inschakelen via de verborgen instellingen dat deze functie in een toekomstige versie weer is verdwenen of uitgeschakeld. Houdt hier rekening mee bij het wijzigen.

Microsoft Edge verborgen instellingen openen

Om de verborgen instellingen of het “flags” menu te openen typt u in de adresbalk: edge://flags/

U krijgt dan een melding te zien:

“Door deze functies in te schakelen, kunt u browsergegevens verliezen of uw beveiliging of privacy in gevaar brengen. Ingeschakelde functies zijn van toepassing op alle gebruikers van deze browser. Als u een bedrijfsbeheerder bent, moet u deze vlaggen niet in productie gebruiken.”.

U kunt een verborgen functie inschakelen door de status van de functie te wijzigen van “default” naar “enabled”. Bevestig daarna het opslaan en herstart de Microsoft Edge browser.

Edge flags inschakelen

Als u op zoek bent naar een bepaalde functie, dan kunt u bovenin via het “zoekvlaggen” veld zoeken naar de functienaam. Ook ziet u rechts van het zoekveld een “reset all” knop om alle functies terug te zetten naar hun oorspronkelijke status.

zoeken naar experimentele functie in Microsoft Edge verborgen instellingen

Hierbij nog een opsomming van de meest bekende experimentele Microsoft Edge functies die op dit moment van het schrijven van dit artikel nog werken.

Smooth Scrolling

Hiermee wordt de scrollervaring op webpagina’s verbeterd door vloeiendere en responsievere scrollbewegingen mogelijk te maken.

Smooth Scrolling experimentele functie in Microsoft Edge

Parallel Downloading

Deze instelling maakt gebruik van parallelle verbindingen om snellere downloads van bronnen zoals afbeeldingen mogelijk te maken, waardoor webpagina’s sneller kunnen laden.

Parallel downloading experimentele functie in Microsoft Edge

Tab Hover Cards

Hiermee worden informatieve kaarten weergegeven wanneer u met de muis over een tabblad beweegt, waardoor u een voorvertoning van de inhoud van het tabblad kunt bekijken zonder het daadwerkelijk te hoeven openen.

Tab Hover Cards experimentele functie in Microsoft Edge

Hardware Media Key Handling

Hiermee kunnen mediatoetsen op uw toetsenbord (zoals play/pause, volgende en vorige) worden gebruikt om media af te spelen of te bedienen in de browser, zoals video’s of muziek.

Hardware Media Key Handling experimentele functie in Microsoft Edge

Experimental Web Platform features

Dit zijn verschillende experimentele webplatform functies die nog niet volledig zijn gestandaardiseerd, maar die web-ontwikkelaars kunnen inschakelen om nieuwe mogelijkheden in webapplicaties te verkennen en testen.

Experimental Web Platform features Handling experimentele functie in Microsoft Edge

Auto Dark Mode for Web Contents

Deze instelling dwingt donkere modus toe op alle websites, zelfs als ze geen standaard donkere modus ondersteunen. Dit kan handig zijn als u een donkere weergave wilt hebben tijdens het browsen via Edge.

Auto Dark Mode for Web Contents experimentele functie in Microsoft Edge

Show block option in autoplay settings

Hiermee kunt u de autoplay (het automatisch afspelen) instellingen voor media-inhoud aanpassen, zoals het automatisch afspelen van video’s op websites.

Show block option in autoplay settings experimentele functie in Microsoft Edge

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *