Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft Edge verborgen instellingen openen

In Microsoft Edge zijn er net zoals bij Google Chrome verborgen instellingen beschikbaar. Dat is niet vreemd wat de Edge browser is gebaseerd op Chromium, net als Google Chrome.

De verborgen instellingen in Microsoft Edge, ook wel bekend als “flags” of “experimenten” zijn diverse experimentele functies en geavanceerde opties die nog niet volledig in de browser zijn geïntegreerd of zich nog in de testfase bevinden.

Door deze verborgen instellingen te openen kunt u browserinstellingen wijzigen en experimenteren met nieuwe functies die mogelijk niet beschikbaar zijn voor het grote publiek. Deze functies zijn vaak ontworpen om de prestaties, beveiliging en gebruikerservaring te verbeteren, maar zijn mogelijk niet stabiel of volledig functioneel.

De functies worden vaak vervangen door een nieuwe versie. Het is dus mogelijk dat als u een bepaalde functie gaat inschakelen via de verborgen instellingen dat deze functie in een toekomstige versie weer is verdwenen of uitgeschakeld. Houdt hier rekening mee bij het wijzigen.

Microsoft Edge verborgen instellingen openen

Om de verborgen instellingen of het “flags” menu te openen typt u in de adresbalk: edge://flags/

U krijgt dan een melding te zien:

“Door deze functies in te schakelen, kunt u browsergegevens verliezen of uw beveiliging of privacy in gevaar brengen. Ingeschakelde functies zijn van toepassing op alle gebruikers van deze browser. Als u een bedrijfsbeheerder bent, moet u deze vlaggen niet in productie gebruiken.”.

U kunt een verborgen functie inschakelen door de status van de functie te wijzigen van “default” naar “enabled”. Bevestig daarna het opslaan en herstart de Microsoft Edge browser.

Edge flags inschakelen

Als u op zoek bent naar een bepaalde functie, dan kunt u bovenin via het “zoekvlaggen” veld zoeken naar de functienaam. Ook ziet u rechts van het zoekveld een “reset all” knop om alle functies terug te zetten naar hun oorspronkelijke status.

zoeken naar experimentele functie in Microsoft Edge verborgen instellingen

Hierbij nog een opsomming van de meest bekende experimentele Microsoft Edge functies die op dit moment van het schrijven van dit artikel nog werken.

Smooth Scrolling

Hiermee wordt de scrollervaring op webpagina’s verbeterd door vloeiendere en responsievere scrollbewegingen mogelijk te maken.

Smooth Scrolling experimentele functie in Microsoft Edge

Parallel Downloading

Deze instelling maakt gebruik van parallelle verbindingen om snellere downloads van bronnen zoals afbeeldingen mogelijk te maken, waardoor webpagina’s sneller kunnen laden.

Parallel downloading experimentele functie in Microsoft Edge

Tab Hover Cards

Hiermee worden informatieve kaarten weergegeven wanneer u met de muis over een tabblad beweegt, waardoor u een voorvertoning van de inhoud van het tabblad kunt bekijken zonder het daadwerkelijk te hoeven openen.

Tab Hover Cards experimentele functie in Microsoft Edge

Hardware Media Key Handling

Hiermee kunnen mediatoetsen op uw toetsenbord (zoals play/pause, volgende en vorige) worden gebruikt om media af te spelen of te bedienen in de browser, zoals video’s of muziek.

Hardware Media Key Handling experimentele functie in Microsoft Edge

Experimental Web Platform features

Dit zijn verschillende experimentele webplatform functies die nog niet volledig zijn gestandaardiseerd, maar die web-ontwikkelaars kunnen inschakelen om nieuwe mogelijkheden in webapplicaties te verkennen en testen.

Experimental Web Platform features Handling experimentele functie in Microsoft Edge

Auto Dark Mode for Web Contents

Deze instelling dwingt donkere modus toe op alle websites, zelfs als ze geen standaard donkere modus ondersteunen. Dit kan handig zijn als u een donkere weergave wilt hebben tijdens het browsen via Edge.

Auto Dark Mode for Web Contents experimentele functie in Microsoft Edge

Show block option in autoplay settings

Hiermee kunt u de autoplay (het automatisch afspelen) instellingen voor media-inhoud aanpassen, zoals het automatisch afspelen van video’s op websites.

Show block option in autoplay settings experimentele functie in Microsoft Edge

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!