Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Sleeping tabs inschakelen in Microsoft Edge? Dit is hoe!

In Microsoft Edge is de functie “Sleeping tabs” ook wel bekend als “Sluimer tabbladen” een handige functie die is ontworpen om systeembronnen (zoals geheugen en processor) te sparen.

Wanneer u deze “Sleeping tabs” functie inschakelt, worden geopende tabbladen na inactiviteit in een slaapstand gezet om systeembronnen vrij te maken en zo de systeemprestaties en de levensduur van de batterij te verbeteren. De volgende keer dat u naar de website gaat, wordt het tabblad automatisch hervat.

Het is geen nieuw idee, aangezien soortgelijke functies al beschikbaar zijn in andere browsers via extensies zoals The Great Suspender voor Chrome. Microsoft heeft er echter een ingebouwd in de Chromium-versie van Microsoft Edge, te beginnen met versie 88 en hogere releases.

In deze tip leert u de stappen voor het inschakelen, configureren en uitschakelen van de functie Sleeping Tabs in de Chromium-versie van Microsoft Edge om het gebruik van hulpbronnen op Windows 10 te verminderen.

Sleeping tabs inschakelen in Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. In de rechterbovenhoek klikt u op het menu icoon. Open het Edge menu. Klik op Instellingen uit het menu.

Microsoft Edge menu

Klik links in het menu op Systeem.

Sleeping tabs inschakelen in microsoft edge

In het hoofdstuk “Bronnen opslaan” schakelt u de optie: Bronnengebruik beperken met sluimerstandtabbladen” in door op de blauwe schuif te klikken.

U heeft nu sluimertabbladen ofwel sleeping tabs in Microsoft Edge ingeschakeld.

Ziet u deze optie niet? Dit is hoe u sleeping tabs inschakelt nog voordat Microsoft Edge de sleeping tabs functie officieel heeft uitgebracht in Edge.

Open Microsoft Edge. In de adres balk type:

edge://flags/#edge-sleeping-tabs

Schakel de optie in door Default te wijzigen naar Enabled.

Sleeping tabs inschakelen in microsoft edge

Herstart nu de Microsoft Edge browser om Sleeping tabs te activeren. Vergeet niet met bovenstaande informatie de Sleeping tabs in te schakelen en te wijzigen indien nodig.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. Ik heb deze instelling uiteraard aangevinkt, ik ondervind echter altijd maar 1 probleem, steeds met dezelfde pagina, er mogen bijvoorbeeld 4 tabbladen openstaan, ze gaan allen in slaapstand bij inactiviteit, er zijn geen websites toegevoegd aan uitzonderingen om nooit in slaapstand te gaan, 1 pagina gaat nooit in slaapstand, namelijk Facebook, wat ik ook doe of kijk in de instellingen, ik kom er niet uit…

    • Hallo, in principe zou Facebook ook niet in slaapstand moeten gaan. Dit is een dynamische website dus heeft het weinig nut. Daarnaast werken sleeping tabs niet met video’s of geanimeerde inhoud, mogelijk is dit waarom een Facebook tabblad niet in slaapstand gaat.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!