Sleeping tabs inschakelen in Microsoft Edge? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In Microsoft Edge is de functie “Sleeping tabs” ook wel bekend als “Sluimer tabbladen” een handige functie die is ontworpen om systeembronnen (zoals geheugen en processor) te sparen.

Wanneer u deze “Sleeping tabs” functie inschakelt, worden geopende tabbladen na inactiviteit in een slaapstand gezet om systeembronnen vrij te maken en zo de systeemprestaties en de levensduur van de batterij te verbeteren. De volgende keer dat u naar de website gaat, wordt het tabblad automatisch hervat.

Het is geen nieuw idee, aangezien soortgelijke functies al beschikbaar zijn in andere browsers via extensies zoals The Great Suspender voor Chrome. Microsoft heeft er echter een ingebouwd in de Chromium-versie van Microsoft Edge, te beginnen met versie 88 en hogere releases.

In deze tip leert u de stappen voor het inschakelen, configureren en uitschakelen van de functie Sleeping Tabs in de Chromium-versie van Microsoft Edge om het gebruik van hulpbronnen op Windows 10 te verminderen.

Sleeping tabs inschakelen in Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. In de rechterbovenhoek klikt u op het menu icoon. Open het Edge menu. Klik op Instellingen uit het menu.

Microsoft Edge menu

Klik links in het menu op Systeem.

Sleeping tabs inschakelen in microsoft edge

In het hoofdstuk “Bronnen opslaan” schakelt u de optie: Bronnengebruik beperken met sluimerstandtabbladen” in door op de blauwe schuif te klikken.

U heeft nu sluimertabbladen ofwel sleeping tabs in Microsoft Edge ingeschakeld.

Ziet u deze optie niet? Dit is hoe u sleeping tabs inschakelt nog voordat Microsoft Edge de sleeping tabs functie officieel heeft uitgebracht in Edge.

Open Microsoft Edge. In de adres balk type:

edge://flags/#edge-sleeping-tabs

Schakel de optie in door Default te wijzigen naar Enabled.

Sleeping tabs inschakelen in microsoft edge

Herstart nu de Microsoft Edge browser om Sleeping tabs te activeren. Vergeet niet met bovenstaande informatie de Sleeping tabs in te schakelen en te wijzigen indien nodig.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓