Sleeping tabs inschakelen in Microsoft Edge? Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

In Microsoft Edge is de functie “Sleeping tabs” ook wel bekend als “Sluimer tabbladen” een handige functie die is ontworpen om systeembronnen (zoals geheugen en processor) te sparen.

Wanneer u deze “Sleeping tabs” functie inschakelt, worden geopende tabbladen na inactiviteit in een slaapstand gezet om systeembronnen vrij te maken en zo de systeemprestaties en de levensduur van de batterij te verbeteren. De volgende keer dat u naar de website gaat, wordt het tabblad automatisch hervat.

Het is geen nieuw idee, aangezien soortgelijke functies al beschikbaar zijn in andere browsers via extensies zoals The Great Suspender voor Chrome. Microsoft heeft er echter een ingebouwd in de Chromium-versie van Microsoft Edge, te beginnen met versie 88 en hogere releases.

In deze tip leert u de stappen voor het inschakelen, configureren en uitschakelen van de functie Sleeping Tabs in de Chromium-versie van Microsoft Edge om het gebruik van hulpbronnen op Windows 10 te verminderen.

Sleeping tabs inschakelen in Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. In de rechterbovenhoek klikt u op het menu icoon. Open het Edge menu. Klik op Instellingen uit het menu.

Microsoft Edge menu

Klik links in het menu op Systeem.

Sleeping tabs inschakelen in microsoft edge

In het hoofdstuk “Bronnen opslaan” schakelt u de optie: Bronnengebruik beperken met sluimerstandtabbladen” in door op de blauwe schuif te klikken.

U heeft nu sluimertabbladen ofwel sleeping tabs in Microsoft Edge ingeschakeld.

Ziet u deze optie niet? Dit is hoe u sleeping tabs inschakelt nog voordat Microsoft Edge de sleeping tabs functie officieel heeft uitgebracht in Edge.

Open Microsoft Edge. In de adres balk type:

edge://flags/#edge-sleeping-tabs

Schakel de optie in door Default te wijzigen naar Enabled.

Sleeping tabs inschakelen in microsoft edge

Herstart nu de Microsoft Edge browser om Sleeping tabs te activeren. Vergeet niet met bovenstaande informatie de Sleeping tabs in te schakelen en te wijzigen indien nodig.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!