Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

uBlock Origin filterlijst bijwerken naar de nieuwste versie

Als u problemen ondervindt met uBlock Origin, dan is een van de eerste dingen die u dient te proberen om de filterlijsten te updaten.

Het bijwerken van de nieuwste filterlijsten in uBlock Origin helpt om problemen met websites of de adblocker zelf te voorkomen. Steeds meer websites en services proberen adblockers te omzeilen om toch advertenties te kunnen tonen. De grote bedrijven op het internet doen hier aan mee. De ontwikkelaars van filterlijsten spelen hierop in door steeds nieuwe filters toe te passen. Hierbij enkele redenen.

  • Advertentienetwerken en trackers evolueren voortdurend. Ze vinden nieuwe manieren om advertenties te tonen of gebruikersgegevens te verzamelen. Regelmatige updates zorgen ervoor dat de adblocker effectief blijft tegen deze nieuwe methoden.
  • Soms kunnen adblockers per ongeluk legitieme website-onderdelen blokkeren, wat kan leiden tot niet goed functionerende websites. Updates van filterlijsten kunnen zulke problemen oplossen door de regels te verfijnen.
  • Sommige advertenties kunnen kwaadaardige software bevatten. Door filterlijsten up-to-date te houden, wordt de kans verkleind dat gebruikers aan dergelijke bedreigingen worden blootgesteld.

Er zijn dus verschillende redenen om eens in de zoveel tijd de filterlijsten in uBlock Origin eens bij te werken. Dit is hoe het werkt. Overigens, als u mijn tips handig vind, maak dan voor pc tips een uitzondering in uw adblocker.

uBlock Origin filterlijst bijwerken naar de nieuwste versie

Om te beginnen opent u de browser waar u uBlock Origin in heeft geïnstalleerd als browser extensie. Klik rechtsonderin op “Dashboard openen”.

Dashboard openen in uBlock Origin

Klik vervolgens eerst op “Filterlijsten” en klik hierna op de knop “Alle caches legen”. Door het legen van alle caches in uBlock Origin verwijdert u de opgeslagen kopieën van de filterlijsten en andere relevante data die de extensie gebruikt om advertenties en trackers te blokkeren.

Alle caches legen in filterlijsten

Om alle filterlijsten bij te werken naar de nieuwste versie klikt u op de “Nu bijwerken” knop. Zorg ook dat de optie “Filterlijsten automatisch bijwerken” is ingeschakeld.

Alle filterlijsten worden nu vernieuwd en uBlock Origin beschikt over de nieuwste functionaliteit om advertenties en online trackers te blokkeren.

uBlock Origin filterlijst bijwerken naar de nieuwste versie

Door het bijwerken van de filterlijsten kunt u nu mogelijk wel bepaalde advertenties blokkeren. Op deze manier kunt u dus eventuele blokkades omzeilen.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!