Vensters uitlijnen uitschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u in Windows 11 22557 of hoger een venster naar boven sleept dan ziet u een raster verschijnen. Dit raster is afkomstig van de functie “venster uitlijnen” of “Snap layouts”.

Door het venster wat u heeft geselecteerd in een raster te slepen kunt u op deze manier een venster simpel en snel verplaatsen. Op deze manier kunt u vensters uitlijnen naar vaste plaatsen op het scherm.

Vensters uitlijnen in Windows 11

Het is voor iedereen anders of deze functie handig is of niet. Sommige mensen vinden deze multitasking functie een verbetering in Windows 11 en sommige willen vensters uitlijnen uitschakelen omdat het hen beperkt in het gebruik van Windows 11.

Vensters uitlijnen uitschakelen in Windows 11

Mocht u iemand zijn die “Snap layouts” of “vensters uitlijnen” niet handig vind, dan kunt u het uitschakelen via de Windows 11 instellingen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. In de instellingen aan de linkerzijde klik op Systeem en daarna op Multitasking.

Multitasking instellingen in Windows 11

Om het uitlijnen van vensters volledig uit te schakelen in Windows 11 kunt u de functie “Uitgelijnde vensters” uitschakelen door op de aan/uit knop te klikken.

U kunt ook verschillende vensters uitlijnen opties afzonderlijk uitschakelen door de opties open te klikken en elke optie uit te schakelen.

Er zijn een aantal afzonderlijke uitlijnen opties voor vensters die u kunt aanpassen.

  • Wanneer ik een venster uitlijn, stel me dan voor wat ik ernaast kan uitlijnen.
  • Uitgelijnde indelingen weergeven wanneer ik over de knop Maximaliseren van een venster ga.
  • Uitgelijnde indelingen weergeven wanneer ik een venster naar de bovenkant van mijn scherm sleep.
  • Mijn vastgemaakte vensters weergeven wanneer ik de muisaanwijzer over de taakbalk-apps beweeg, in de taakweergave en wanneer ik op ALT+TAB druk.
  • Wanneer ik een venster sleep, laat ik het uitlijnen zonder helemaal naar de rand van scherm te slepen.

Uitgelijnde vensters in Windows 11

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om het uitlijnen van vensters in Windows 11 aan te passen naar wens. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!