Voorbeeldvenster weergeven in Windows 11

Stefan
Voorbeeldvenster weergeven in Windows 11

De Windows Verkenner zoals veel mensen die nog kennen uit Windows 10 is in Windows 11 behoorlijk veranderd. Zo is het menu aangepast en zijn er verschillende weergave opties bijgekomen. Een optie die nooit veranderd is, is het voorbeeldvenster.

Het voorbeeldvenster toont de inhoud van een specifiek bestand wat op dat moment is geselecteerd in de Verkenner. Zo wordt bij het openen van een afbeelding, een miniatuur van de afbeelding weergegeven in het voorbeeldvenster. Dit geldt ook voor de inhoud van PDF-bestanden en mediabestanden zoals video’s.

Het is een veelgestelde vraag onder nieuwe Windows 11 gebruikers hoe het voorbeeldvenster in de Verkenner getoond kan worden. Daarom dit artikel waar ik stap voor stap uitleg hoe het voorbeeldvenster ingeschakeld kan worden.

Voorbeeldvenster weergeven in Windows 11

Om te beginnen opent u de Windows Verkenner. In de Verkenner klikt u in het menu op “weergeven” en vervolgens op “voorbeeldvenster”.

Het voorbeeldvenster verschijnt nu aan de rechterzijde van de Verkenner.

Voorbeeldvenster weergeven in Windows 11

Als u het voorbeeldvenster heeft ingeschakeld en u ziet het alsnog niet, dan klikt u rechtsbovenin de Verkenner op “voorbeeld”. Het voorbeeldvenster wordt nu alsnog getoond.

Het voorbeeldvenster weergeven of verbergen

Lees ook deze 16 tips voor de Windows Verkenner. Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *