PDF voorbeeld weergeven in Windows verkenner voor Windows 11/10

Stefan
PDF voorbeeld weergeven in Windows verkenner voor Windows 11/10

Op uw Windows 11 of Windows 10 computer is het mogelijk dat in Windows verkenner geen miniaturen van PDF’s worden weergegeven, maar alleen het standaardpictogram dat aan PDF-bestanden is toegewezen.

Dit kan zelfs gebeuren als u miniaturen weergeven heeft uitgeschakeld in Windows verkenner. Om dit probleem op te lossen dient u Adobe Acrobat Reader te installeren.

Adobe Acrobat Reader stelt u instaat na een paar aanpassingen om een voorbeeld van de inhoud van een PDF-bestand weer te geven. U hoeft dan enkel het PDF-bestand aan te klikken om in een rechterpaneel de inhoud te kunnen zien. Dit is hoe het werkt.

PDF voorbeeld weergeven in Windows verkenner voor Windows 11/10

Om te beginnen download u Acrobat Reader DC naar uw computer. Installeer Acrobat Reader DC door het installatieproces te volgen.

Open daarna Acrobat Reader DC. Klik daarna op Bewerken en daarna op Voorkeuren.

Acrobat Reader DC

Klik daarna op categorie “Algemeen” en schakel de optie “Voorbeelden van PDF-miniaturen inschakelen in Windows verkenner” in.

Voorbeelden van PDF-miniaturen weergeven in Windows verkenner

Klik onderaan op OK om te bevestigen.

PDF applet installeren

Er wordt een applet geïnstalleerd door Acrobat Reader. Zorg dat u deze installatie niet onderbreekt. Wordt er geen automatische installatie uitgevoerd? Dan werkt het niet door beperkingen op uw systeem.

Als u nu naar een PDF bestand gaat op uw computer via Windows verkenner dan klikt u op Weergeven, daarna nogmaals op Weergeven en klikt u daarna op Voorbeeldvenster.

Voorbeeldvenster weergeven in Windows verkenner

U ziet nu aan de rechterzijde een voorbeeldvenster met de inhoud van een PDF bestand.

voorbeeld van pdf bestand inhoud in windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

5 reacties
 1. ik had u graag heel hartelijk bedankt maar de oplossing die u aangeeft werkt niet (bij mij) jammer voor mij :-(.
  ik krijg overal een voorbeeld van behalve bij PDF’s

   1. Heeft u op OK onderin geklikt? Na het aanvinken van “voorbeelden van PDF miniaturen weergeven in de Windows verkenner”.

    Hierna wordt een applet geïnstalleerd, dan zou het moeten werken. Ik heb de instructie aangepast, getest met de nieuwste updates van Adobe Acrobat Reader en Windows 11 en het werkt nog steeds.

 2. hoi, ik wil graag in het voorbeeld venster van verkenner waar pdf jes in staan de tekst die in deze documenten staat kunnen selecteren en kopiëren, ik had deze optie in het verleden maar kan het niet meer terug krijgen.

  Groetjes Jan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *