PDF voorbeeld weergeven in Windows verkenner voor Windows 11/10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Op uw Windows 11 of Windows 10 computer is het mogelijk dat in Windows verkenner geen miniaturen van PDF’s worden weergegeven, maar alleen het standaardpictogram dat aan PDF-bestanden is toegewezen.

Dit kan zelfs gebeuren als u miniaturen weergeven heeft uitgeschakeld in Windows verkenner. Om dit probleem op te lossen dient u Adobe Acrobat Reader te installeren.

Adobe Acrobat Reader stelt u instaat na een paar aanpassingen om een voorbeeld van de inhoud van een PDF-bestand weer te geven. U hoeft dan enkel het PDF-bestand aan te klikken om in een rechterpaneel de inhoud te kunnen zien. Dit is hoe het werkt.

PDF voorbeeld weergeven in Windows verkenner voor Windows 11/10

Om te beginnen download u Acrobat Reader DC naar uw computer. Installeer Acrobat Reader DC door het installatieproces te volgen.

Open daarna Acrobat Reader DC. Klik daarna op Bewerken en daarna op Voorkeuren.

Acrobat Reader DC

Klik daarna op categorie “Algemeen” en schakel de optie “Voorbeelden van PDF-miniaturen inschakelen in Windows verkenner” in. Klik onderaan op OK om te bevestigen.

Voorbeelden van PDF-miniaturen weergeven in Windows verkenner

Als u nu naar een PDF-bestand gaat op uw computer via Windows verkenner dan klikt u op Weergeven, daarna nogmaals op Weergeven en klikt u daarna op Voorbeeldvenster.

Voorbeeldvenster weergeven in Windows verkenner

U ziet nu aan de rechterzijde een voorbeeldvenster met de inhoud van een PDF-bestand.

voorbeeld van pdf bestand inhoud in windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓