Home PC tips Windows WIFI wachtwoord achterhalen in Windows? Dit is hoe!

WIFI wachtwoord achterhalen in Windows? Dit is hoe!

0

Het Wi-Fi wachtwoord is het de code die u gebruikt om uw apparaten zoals een computer, telefoon of tablet te verbinden met uw router. De router verbind uw computer dan weer via het internet.

Als u uw Wi-Fi wachtwoord bent vergeten dan kunt u het wachtwoord simpel opzoeken op verschillende manieren. Om te beginnen raadt ik aan om te kijken of het Wi-Fi wachtwoord zich bevind op een sticker achterop de router. Enkele internet service providers leveren in Nederland hun routers af met een specifieke voor uw apparaat gemaakt Wi-Fi wachtwoord.

Mocht u in het verleden het Wi-Fi wachtwoord hebben veranderd naar een persoonlijk wachtwoord dan kunt u dit wachtwoord alsnog achterhalen met de stappen in deze tip. U dient hiervoor wel verbonden te zijn met het desbetreffend Wi-Fi netwerk.

WIFI wachtwoord achterhalen

Wifi wachtwoord opzoeken via de Windows instellingen

Om te beginnen met het opzoeken van het Wifi wachtwoord typt u in de zoekbalk of via het vergrootglas op: Wifi. Klik daarna op het instellingen voor Wi-Fi resultaat.

Daarna klikt u op Adapteropties wijzigen.

Dubbelklik daarna op de Wi-Fi verbinding. Klik daarna op Eigenschappen van draadloos netwerk. Klik op tabblad Beveiliging en schakel de optie: Tekens weergeven in. Het Wifi wachtwoord wordt hierna zichtbaar in het Netwerkbeveiligingssleutel tekstveld.

Wifi wachtwoord opzoeken via het Opdrachtprompt

U kunt het Wifi wachtwoord ook achterhalen via het Opdrachtprompt. In het Windows zoekvlak of via het vergrootglas zoek op: cmd.exe. Klik op het Opdrachtprompt resultaat.

Om het wifi wachtwoord via het Opdrachtprompt te achterhalen typt u het volgende commando:

netsh wlan show profile "UW_WIFI-NAAM" key=clear

In het commando hierboven vervangt u UW_WIFI-NAAM voor de naam van uw Wifi netwerk zoals het wordt weergegeven als u ermee verbindt. Controleer ook de quotes.

Als u het commando correct heeft ingegeven dan ziet u in de uitkomst bij “Key content” het wifi wachtwoord in Windows.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten