Windows 11/10 zit vast in oneindig opnieuw opstarten

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een foutieve systeemupdate, een nieuwe grafische kaart, beschadigde systeembestanden, zelfs een nieuwe USB-muis: al deze problemen kunnen een automatisch herstel optie in Windows veroorzaken wanneer u een Windows-pc probeert op te starten.

Windows blijft dan in een “loop” hangen en u ziet dan de foutmelding “Automatisch herstel voorbereiden“.

U ziet deze foutmelding meestal wanneer Windows probeert op te starten maar dat niet lukt, waardoor het zichzelf door een eindeloze cyclus van automatisch systeemherstel foutmeldingen dwingt. Als Windows zichzelf niet kan repareren, start het opnieuw op en herhaalt de cyclus.

Er is niet één oorzaak voor een automatische herstel lus van Windows 10 of Windows 11, maar er zijn verschillende situaties die dit waarschijnlijk kunnen veroorzaken. Ontbrekende of beschadigde systeembestanden zijn een van de meest voorkomende oorzaken, waarbij Windows niet kan opstarten (of zichzelf repareren) omdat deze essentiële bestanden die het nodig heeft om te kunnen draaien, niet beschikbaar zijn.

Hierdoor kunnen de Windows kernel en andere essentiële Windows-services niet volledig worden geladen, waardoor u uw pc niet kunt gebruiken. Een ander probleem dat een reparatie cyclus kan veroorzaken, is een nieuw geïnstalleerd onderdeel of aangesloten randapparaat waarvoor een stuurprogramma ontbreekt (of dat gewoon niet goed werkt).

Als u onlangs een upgrade van uw PC hebt uitgevoerd, hebben uw nieuwe onderdelen stuurprogramma’s nodig zodat Windows ze kan gebruiken. Als de stuurprogramma’s ontbreken, verouderd zijn of niet worden ondersteund, kan dit de systeemherstel lus veroorzaken, vooral voor kritieke onderdelen zoals een nieuwe grafische kaart.

Andere problemen, zoals defecte onderdelen, een malware-infectie, een corrupt systeemregister en zelfs foutieve installatiebestanden wijzen allemaal op een mogelijke oorzaak. Ik raad u aan om het onderstaande uit te voeren en te controleren of daarna de systeem loop is opgelost.

Windows 11/10 zit vast in oneindig opnieuw opstarten

Om te beginnen dient u de computer in herstelmodus te krijgen, vanuit hier kunt u problemen oplossen. Over het algemeen moet dit lukken want dit is de foutmelding die u constant ziet. Als dat niet zo is dan start u de computer op en drukt u de computer op het Windows laden scherm uit door de stroom er direct af te halen. Dit doet u drie keer. Als het goed is wordt dan de automatisch herstel voorbereiden gestart. U ziet het onderstaande scherm.

Automatisch herstel voorbereiden

Daarna ziet u het onderstaande scherm. Uw computer gaat problemen vaststellen.

Problemen vaststellen op de computer

Klik daarna op “Geavanceerde opties”.

Automatisch herstellen

Klik op “Problemen oplossen”.

Problemen oplossen

Klik nogmaals op “Geavanceerde opties”.

Geavanceerde opties

Klik daarna op “Opdrachtprompt”. Als u daarna een gebruikersaccount dient te selecteren, selecteer het beheerdersaccount en geef eventueel het beheerderswachtwoord in. Als Opdrachtprompt direct doorstart is dit ook prima.

Opdrachtprompt

In het Opdrachtprompt typt u de volgende commando’s per regel, elke regel bevestigd u met de ENTER-toets.

c:
cd \windows\system32\config\
md backup
copy *.* backup
cd regback
copy *.* ..
A
exit

Het automatisch herstel voorbereiden cyclus probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Opdrachtprompt commandos regback
let op: voorbeeld afbeelding, lees de bovenstaande tekst in het artikel!

Wat hebben we hier uitgevoerd? U heeft de recente back-up bestanden uit de regback map teruggezet. Dit is een back-up van de meest succesvolle opstartactie van uw computer. U heeft als het ware foutieve bestanden overschreven en hiermee kunt u Windows weer doorstarten en zal de opstartherstel cyclus niet meer voorkomen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

1 REACTIE

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓