Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11/10 zit vast in oneindig opnieuw opstarten

Een foutieve systeemupdate, een nieuwe grafische kaart, beschadigde systeembestanden, zelfs een nieuwe USB-muis: al deze problemen kunnen een automatisch herstel optie in Windows veroorzaken wanneer u een Windows-pc probeert op te starten.

Windows blijft dan in een “loop” hangen en u ziet dan de foutmelding “Automatisch herstel voorbereiden“.

U ziet deze foutmelding meestal wanneer Windows probeert op te starten maar dat niet lukt, waardoor het zichzelf door een eindeloze cyclus van automatisch systeemherstel foutmeldingen dwingt. Als Windows zichzelf niet kan repareren, start het opnieuw op en herhaalt de cyclus.

Er is niet één oorzaak voor een automatische herstel lus van Windows 10 of Windows 11, maar er zijn verschillende situaties die dit waarschijnlijk kunnen veroorzaken. Ontbrekende of beschadigde systeembestanden zijn een van de meest voorkomende oorzaken, waarbij Windows niet kan opstarten (of zichzelf repareren) omdat deze essentiële bestanden die het nodig heeft om te kunnen draaien, niet beschikbaar zijn.

Hierdoor kunnen de Windows kernel en andere essentiële Windows-services niet volledig worden geladen, waardoor u uw pc niet kunt gebruiken. Een ander probleem dat een reparatie cyclus kan veroorzaken, is een nieuw geïnstalleerd onderdeel of aangesloten randapparaat waarvoor een stuurprogramma ontbreekt (of dat gewoon niet goed werkt).

Als u onlangs een upgrade van uw PC hebt uitgevoerd, hebben uw nieuwe onderdelen stuurprogramma’s nodig zodat Windows ze kan gebruiken. Als de stuurprogramma’s ontbreken, verouderd zijn of niet worden ondersteund, kan dit de systeemherstel lus veroorzaken, vooral voor kritieke onderdelen zoals een nieuwe grafische kaart.

Andere problemen, zoals defecte onderdelen, een malware-infectie, een corrupt systeemregister en zelfs foutieve installatiebestanden wijzen allemaal op een mogelijke oorzaak. Ik raad u aan om het onderstaande uit te voeren en te controleren of daarna de systeem loop is opgelost.

Windows 11/10 zit vast in oneindig opnieuw opstarten

Om te beginnen dient u de computer in herstelmodus te krijgen, vanuit hier kunt u problemen oplossen. Over het algemeen moet dit lukken want dit is de foutmelding die u constant ziet.

Als dat niet zo is dan start u de computer op en drukt u de computer tijdens het Windows laden scherm uit door de stroom er direct af te halen, of via de fysieke aan/uit knop. Dit doet u drie keer.

Als het goed is wordt dan het automatisch herstel voorbereiden gestart. U ziet het onderstaande scherm. Lukt het niet? Stop, en raadpleeg dan een specialist.

Automatisch herstel voorbereiden

Daarna ziet u het onderstaande scherm. Uw computer gaat problemen vaststellen.

Problemen vaststellen op de computer

Klik daarna op “Geavanceerde opties”.

Automatisch herstellen

Klik op “Problemen oplossen”.

Problemen oplossen

Klik nogmaals op “Geavanceerde opties”.

Geavanceerde opties

Klik daarna op “Opdrachtprompt”. Als u daarna een gebruikersaccount dient te selecteren, selecteer het beheerdersaccount en geef eventueel het beheerderswachtwoord in. Als Opdrachtprompt direct doorstart is dit ook prima.

Opdrachtprompt

In het Opdrachtprompt typt u de volgende commando’s per regel, elke regel bevestigd u met de ENTER-toets.

c:
cd \windows\system32\config\
md backup
copy *.* backup
cd regback
copy *.* ..
A
exit

Het automatisch herstel voorbereiden cyclus probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Opdrachtprompt commandos regback
let op: voorbeeld afbeelding, lees de bovenstaande tekst in het artikel!

Wat hebben we hier uitgevoerd? U heeft de recente back-up bestanden uit de regback map teruggezet. Dit is een back-up van de meest succesvolle opstartactie van uw computer. U heeft als het ware foutieve bestanden overschreven en hiermee kunt u Windows weer doorstarten en zal de opstartherstel cyclus niet meer voorkomen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
9 REACTIES
 1. 02-07-2023
  Goedemorgen,

  Top opgave hoor…
  Thnx..

  Alles gaat goed tot aan copy *.* .., dan krijg ik de melding dat het systeem het bestand niet kan vinden.
  Als ik dan toch na deze melding A intik geeft hij aan dat ‘A’ niet herkend wordt als internal of external command…

  Heb je nog een andere tip…

  • Hallo, helaas niet m.b.t. deze oplossing. U kunt proberen vanuit de Geavanceerde opstartopties om Windows te herstellen door een herstelpunt terug te zetten.
   Succes!

    • Hallo, ik zou Windows opnieuw installeren. Eventueel kunt u zoals aangegeven proberen een herstelpunt terug te zetten via de geavanceerde opstartopties.
     “..” = Met dit pad worden de bestanden gekopieerd naar de map boven de huidige map.
     “A” = accept, toestaan, of uitvoeren.
     Er wordt met deze commando’s in dit artikel geprobeerd een register back-up terug te zetten. Dit werkt helaas niet altijd omdat dit niet altijd is aangemaakt. Overige commando’s zoals beschreven werken dan niet.

 2. Goedemiddag,

  Een een vraag. Ik heb bovenstaand scherm, maar hij blijft contant lopen ( laden )
  Ik kan dus herstel niet uitvoeren. Kan nergens opklikken. Hoop dat je me kunt helpen.

  Groetjes Anja

  • Hallo, u dient de PC in herstelmodus te krijgen anders is er geen oplossing. Dit kunt u doen door de PC die constant blijft laden, 3 x volledig uit te drukken via de fysieke aan/uit knop op uw computer. Daarna zal de PC in Windows herstelmodus starten. Lukt dit niet, dan raad ik aan om een specialist te laten kijken naar uw PC. Succes! Groet, Stefan

 3. Ik kom niet bij de opdrachtprompt, omdat ik mijn Windows (beheerder) wachtwoord vergeten ben. Ik weet alleen nog de pincode die ik gebruikte om in mijn account te komen.

  • Hallo, dan volgt u de instructies in dit artikel om naar geavanceerde opstartopties op te starten. Daarna kiest u de optie “deze PC herstellen”.
   Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!