Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 Insider build 22572 – Wat is er nieuw?

Microsoft heeft opnieuw een nieuwe insider preview uitgegeven voor computers die zijn aangemeld bij het Windows insider programma voor ontwikkelaars (“developers”).

Dit keer met versie nummer 22572. Insider build 22572 biedt weer een aantal nieuwe functies, apps en verbetering in Windows 11. Het niet duidelijk of alle wijzigingen en functies toegevoegd worden in officiële Windows 11 versies.

Windows 11 Insider build 22572 – Wat is er nieuw?

Microsoft Family app

De family app in Windows 11 biedt ouders de mogelijkheid om ongepaste apps en ongepaste websites te filteren voor kinderen. Deze functies waren al eerder beschikbaar op mobiele telefoons en via het internet, maar nu ook in Windows 11.

U kunt met de family app onder andere schermtijd instellen voor uw kind(eren) op een Windows computer, een Xbox en Android. Naast het instellen van beperkte functies kunnen ouders ook de activiteit van hun kinderen volgens via rapportages.

Family app in Windows 11
Bron: Microsoft.com

Clipchamp

Clipchamp is een nieuwe app die helpt bij het bewerken van video’s, ontwikkeld door Microsoft. Clipchamp biedt alle basisfunctionaliteit om video’s te bewerken zoals een tijdlijn, knippen, plakken, toevoegen van animaties, audio bewerken en meer.

Naast alle basisfunctionaliteit is er een bibliotheek met gratis en betaalde voorgedefinieerde video’s, audiobestanden en afbeeldingen. Deze kunnen gebruikers toevoegen om de video nog aantrekkelijker te maken.

Om video’s te voorzien van gesproken audio is er een koppeling tussen de Azure tekst en spraak functie gemaakt. Delen van video’s wordt nog makkelijker door een integratie met OneDrive.

Clipchamp

Zoeken in de taakbalk

Ook zoeken in de taakbalk is aangepast in insider build 22572. Het zoekvak in Start en Zoeken wordt regelmatig bijgewerkt met inhoud, waaronder leuke illustraties, die u helpen meer te ontdekken, contact te houden en productief te blijven. Deze hints in het zoekvak geven u een voorproefje van wat u thuis in de zoekresultaten kunt verwachten.

Zoek hoogtepunten presenteren opvallende en interessante momenten, zoals feestdagen, jubilea en andere educatieve momenten in de tijd, zowel wereldwijd als in uw regio.

De linkerkant van Zoeken toont ook een uitgebreide lijst van recent gestarte apps, bestanden, instellingen en websites om u te helpen terug te gaan naar waar u het laatst mee bezig was.

Start zoeken
bron: Microsoft.com

Verbetering

Ook zijn er weer een aantal verbetering doorgevoerd in deze insider build. Om te beginnen is Microsoft begonnen met het verbeteren van de “afdrukwachtrij”. Deze is nu bijgewerkt aan het ontwerp van Windows 11.

Daarnaast heeft de app Quick Assist en Windows Sandbox een nieuw ontwerp qua logo gekregen en is het systeempictogram voor “niet storen” aangepast.

nieuwe pictogram quick assist

Nieuwe pictogram windows sandbox

Nieuw niet storen pictogram in Windows 11 22572

De naam “Windows Media player” verwijzend naar de oude “Windows Media Player” heeft een nieuwe naam gekregen “Media Player legacy”.

Als u in het vervolg op SHIFT + de rechtermuisknop klikt in Windows verkenner op een snelkoppeling of app, dan opent u automatisch het “meer opties weergeven” menu. Ook wel bekend als het oude rechtermuisknop menu in Windows 11.

Dit waren de belangrijkste wijzigingen in Windows Insider build 22572. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!