Windows 11 Insider build 22572 – Wat is er nieuw?

Stefan
Windows 11 Insider build 22572 – Wat is er nieuw

Microsoft heeft opnieuw een nieuwe insider preview uitgegeven voor computers die zijn aangemeld bij het Windows insider programma voor ontwikkelaars (“developers”).

Dit keer met versie nummer 22572. Insider build 22572 biedt weer een aantal nieuwe functies, apps en verbetering in Windows 11. Het niet duidelijk of alle wijzigingen en functies toegevoegd worden in officiële Windows 11 versies.

Windows 11 Insider build 22572 – Wat is er nieuw?

Microsoft Family app

De family app in Windows 11 biedt ouders de mogelijkheid om ongepaste apps en ongepaste websites te filteren voor kinderen. Deze functies waren al eerder beschikbaar op mobiele telefoons en via het internet, maar nu ook in Windows 11.

U kunt met de family app onder andere schermtijd instellen voor uw kind(eren) op een Windows computer, een Xbox en Android. Naast het instellen van beperkte functies kunnen ouders ook de activiteit van hun kinderen volgens via rapportages.

Family app in Windows 11
Bron: Microsoft.com

Clipchamp

Clipchamp is een nieuwe app die helpt bij het bewerken van video’s, ontwikkeld door Microsoft. Clipchamp biedt alle basisfunctionaliteit om video’s te bewerken zoals een tijdlijn, knippen, plakken, toevoegen van animaties, audio bewerken en meer.

Naast alle basisfunctionaliteit is er een bibliotheek met gratis en betaalde voorgedefinieerde video’s, audiobestanden en afbeeldingen. Deze kunnen gebruikers toevoegen om de video nog aantrekkelijker te maken.

Om video’s te voorzien van gesproken audio is er een koppeling tussen de Azure tekst en spraak functie gemaakt. Delen van video’s wordt nog makkelijker door een integratie met OneDrive.

Clipchamp

Zoeken in de taakbalk

Ook zoeken in de taakbalk is aangepast in insider build 22572. Het zoekvak in Start en Zoeken wordt regelmatig bijgewerkt met inhoud, waaronder leuke illustraties, die u helpen meer te ontdekken, contact te houden en productief te blijven. Deze hints in het zoekvak geven u een voorproefje van wat u thuis in de zoekresultaten kunt verwachten.

Zoek hoogtepunten presenteren opvallende en interessante momenten, zoals feestdagen, jubilea en andere educatieve momenten in de tijd, zowel wereldwijd als in uw regio.

De linkerkant van Zoeken toont ook een uitgebreide lijst van recent gestarte apps, bestanden, instellingen en websites om u te helpen terug te gaan naar waar u het laatst mee bezig was.

Start zoeken
bron: Microsoft.com

Verbetering

Ook zijn er weer een aantal verbetering doorgevoerd in deze insider build. Om te beginnen is Microsoft begonnen met het verbeteren van de “afdrukwachtrij”. Deze is nu bijgewerkt aan het ontwerp van Windows 11.

Daarnaast heeft de app Quick Assist en Windows Sandbox een nieuw ontwerp qua logo gekregen en is het systeempictogram voor “niet storen” aangepast.

nieuwe pictogram quick assist

Nieuwe pictogram windows sandbox

Nieuw niet storen pictogram in Windows 11 22572

De naam “Windows Media player” verwijzend naar de oude “Windows Media Player” heeft een nieuwe naam gekregen “Media Player legacy”.

Als u in het vervolg op SHIFT + de rechtermuisknop klikt in Windows verkenner op een snelkoppeling of app, dan opent u automatisch het “meer opties weergeven” menu. Ook wel bekend als het oude rechtermuisknop menu in Windows 11.

Dit waren de belangrijkste wijzigingen in Windows Insider build 22572. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *