4 tips om de kleuren in Windows 11 aan te passen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

De kleuren van verschillende onderdelen in Windows 11 kunt u volledig aanpassen naar wens. U kunt in Windows 11 verschillende thema’s instellen of een donker of licht kleurschema toepassen, ook wel bekend als darkmode.

Naast deze instellingen zijn er nog meer kleurinstellingen die u kunt aanpassen. Zo kunt u de taakbalk transparantie inschakelen of uitschakelen en de kleur van het startmenu of de taakbalk wijzigen. Naast de standaard onderdelen zijn er ook accentkleuren die u kunt wijzigen.

In deze tip leg ik u uit hoe u de kleuren in Windows 11 zo kunt instelt dat Windows 11 is aangepast naar uw wens.

Kleuren aanpassen in Windows 11

Om de kleuren van verschillende onderdelen aan te passen in Windows 11 dient u de persoonlijke instellingen te openen. Klik op het startmenu en klik op Instellingen.

Instellingen openen

Klik links in het menu op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Kleuren.

Persoonlijke instellingen in Windows 11

Darkmodus instellen

De standaard modus is een licht schema. Als u liever darkmodus heeft omdat dit rustiger is voor uw ogen of eens iets anders is, dan stelt u darkmode op de volgende manier in.

Klik op Licht en wijzig naar Donker in de “Kies de modus” instellingen.

Darkmodus in Windows 11

U kunt ook nog kiezen voor een aangepaste modus.

Aangepast kleurmodus in Windows 11

Als u op aangepast klikt dan kunt u een standaardmodus voor Windows instellen en een standaardmodus voor apps. U kunt dus een app naar darkmode wijzigen en Windows-onderdelen naar Licht of andersom.

Transparantie-effecten wijzigen

De taakbalk en de bepaalde vensters in Windows 11 zijn transparant. U ziet de achtergrond of accentkleuren een klein beetje doorschijnen. U kunt de transparantie-effecten in- of uitschakelen door op de “transparantie-effecten” knop te klikken.

Transparantie-effecten in Windows 11

Accentkleuren wijzigen

De accentkleuren zijn de kleuren die overal in Windows 11 voorkomen. Dit zijn onder andere de kleuren van de aan/uit knoppen. De accentkleuren komen nog meer voor in bepaalde apps en instellingen. Deze accentkleuren kunt u aanpassen naar wens.

U heeft twee opties; u kunt de accentkleuren op automatisch instellen. De kleuren worden dan overgenomen uit de achtergrond en het thema. U kunt de accentkleuren ook handmatig instellen. Klik daarna op een kleur en u ziet direct dat bepaalde Windows-onderdelen de ingestelde accentkleur overnemen.

Accentkleuren in Windows 11

De kleur van het Windows 11 startmenu en de taakbalk wijzigen

De accentkleuren die u kunt wijzigen kunt u ook toepassen op het startmenu en de taakbalk. Echter, voordat u dit kunt instellen dient u eerst de transparantie-effecten uit te schakelen.

Selecteer een gewenste kleur in de accentkleuren. Schakel daarna de optie: Accentkleur weergeven op start en de taakbalk in.

Als u de accentkleuren ook in de titelbalken en vensterranden van Windows vensters wilt weergeven dan schakelt u de optie: Accentkleur weergeven op titelbalken en vensterranden in.

Kleur van startmenu en taakbalk wijzigen in Windows 11

Lees ook 10 tips voor Windows 11 gebruikers.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓