5 tips om Windows update foutmelding 0x80248007 op te lossen

Stefan
Windows update foutmelding 0x80248007 oplossen

Als u problemen ervaart met Windows update en u ziet in het update venster foutmelding “0x80248007” dan kunnen er updates voor Windows 11 of Windows 10 niet worden geïnstalleerd.

Helaas is er geen directe oplossing bekend om de 0x80248007 foutmelding precies op te lossen. De 0x80248007 foutcode heeft vaak verschillende oorzaken. De precieze oorzaak kan daarom alleen worden opgelost door het doorlopen van enkele stappen.

In dit artikel leest u 5 verschillende manieren om de foutcode 0x80248007 op te lossen in Windows 11 of Windows 10.

Windows update foutmelding 0x80248007 oplossen

Windows update probleem oplosser

In Windows zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar om problemen op te lossen. Dit zijn probleemoplossers. Om de foutcode 0x80248007 op te lossen kunt u de Windows update probleemoplosser uitvoeren om deze foutmelding automatisch op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op instellingen in het menu. Klik vervolgens links op Systeem en navigeer onderaan naar problemen oplossen.

Klik vervolgens op andere problemen oplossen en klik rechts naast “Windows update” op de uitvoeren knop om de Windows update probleemoplosser te starten.

Windows update probleemoplosser

Er worden problemen vastgesteld met Windows update. Dit kan even duren.

Windows update problemen vaststellen

Als er problemen zijn gevonden in Windows update dan worden de problemen automatisch opgelost. Als u meer informatie wilt over de probleemoplossing dan klikt u op de “Gedetailleerde informatie weergeven” link.

Gevonden Windows update problemen opgelost

Om af te sluiten klik op de Sluiten knop. Controleer nu opnieuw op Windows updates.

SFC en DISM uitvoeren om foutcode 0x80248007 op te lossen

Als u een foutmelding krijgt in Windows update met code 0x80248007 dan kunnen er bepaalde Windows onderdelen of systeembestanden zijn beschadigd. Om uit te sluiten dat beschadigde bestanden het probleem vormen voor foutcode 0x80248007 kunt u SFC en DISM uitvoeren.

SFC en DISM zijn herstelproces bestanden die Windows onderdelen automatisch kunnen repareren. Op deze manier kan foutcode 0x80248007 worden opgelost.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Windows Terminal (beheerder) in het menu.

In het Terminal venster type om te beginnen het volgende commando:

Sfc /scannnow

Mocht SFC problemen hebben gevonden en gerepareerd dan vind u het logbestand op locatie: C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

Als SFC is afgerond typt u direct daarna het volgende commando om DISM uit te voeren:

DISM /online /cleanup-image /restorehealth

Het uitvoeren van deze Windows herstel commando’s neemt wat tijd in beslag. Onderbreek deze processen niet.

Sfc en DISM uitvoeren

Windows installer service starten

Alle gedownload en geïnstalleerde updates in Windows maken gebruik van de Windows installer service.

Windows Installer is een installatie- en configuratieservice die bij Windows wordt geleverd. De service Installer stelt klanten in staat een betere implementatie te bieden en biedt een standaardindeling voor componentenbeheer. Het opstarten van deze “Installer” service kan foutcode 0x80248007 oplossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type: services.msc.

Zoek naar de “Windows installer” service en klik met de rechtermuisknop op deze service, in het menu klik op Starten.

Windows installer service starten

Windows update service resetten

Soms zijn er problemen met Windows update die niet zomaar kunnen worden opgelost. Het opnieuw herstellen naar standaardwaardes van de update service (“een reset”) kan het probleem wel oplossen. Als niets meer werkt dan is dit vaak de oplossing.

Lees hier hoe u Windows update kunt resetten met de Windows Reset Tool.

Update handmatig installeren

Als een bepaalde update niet kan worden geïnstalleerd omdat foutcode 0x80248007 wordt getoond, dan kunt u de betreffende update nog handmatig installeren.

Het voordeel van handmatig installeren is dat de Windows update service ontziet, wordt. Mocht u problemen hebben met Windows update, installeer de update dan handmatig.

Eerst dient u vast te stellen wat de laatste update is. Ga hiervoor naar de Microsoft updategeschiedenis website. Zoek links bovenin bij “Updategeschiedenis” naar de laatste update.

Windows update geschiedenis

Noteer het KB nummer en zoek het nummer in de Microsoft update catalogus. Download vervolgens de update voor uw geschikte computer architectuur en installeer de update.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *