Windowsdefender-link foutmelding? Dit is de oplossing

Stefan
U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

Krijgt u bij het openen van Windows Defender (Windows-beveiliging) instellingen in Windows 11 of Windows 10 de volgende foutmelding:

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen“.

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

Er is een systeembestand beschadigd waardoor Windows de systeeminstellingen voor Windows-beveiliging niet meer kan openen. Persoonlijk vind ik het een vreemde foutmelding, aangezien ik niets had gewijzigd aan mijn computer systeem.

Ik vermoed daarom dat het weer een typische foutmelding is die ontstaat door updates van Microsoft. Uit de vele reacties op dit artikel kan ik opmaken dat deze windowsdefender-link foutmelding het vaakst voorkomt bij de upgrade van Windows 10 naar Windows 11 via Windows-update.

U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding

De oplossing is simpel. Dit is hoe het werkt.

Klik op de startknop en zoek naar PowerShell. Klik met de rechtermuisknop op het PowerShell resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

PowerShell uitvoeren als Administrator

In het PowerShell venster plak de volgende onderstaande tekst.

Dat doet u door deze tekst te kopiëren en daarna in het PowerShell met de rechtermuisknop te klikken. Het onderstaande commando wordt automatisch geplakt, bevestig de actie met de enter toets.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

PowerShell commando uitvoeren

Daarna ziet u een hele hoop (“deployment”) acties die worden uitgevoerd met af en toe een rode foutmelding ertussen. Dat is geen enkel probleem.

De foutmeldingen die u ziet betekenen dat een bepaald onderdeel welke wordt hersteld al bestaan. De herstelactie gaat gewoon verder.

PowerShell om windowsdefender-link foutmelding op te lossen

Wacht af tot het commando helemaal klaar is. Dit kan een aantal minuten duren.

Als de actie klaar is dan typt u: exit. Of u sluit het venster. Herstart daarna uw computer.

Lees ook
Beeldschermkleuren kalibreren in Windows 11 of 10

Na de herstart van uw computer ziet u dat “Windows beveiliging” of “Windows Defender” weer werkt als voorheen.

De foutmelding “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen” is opgelost.

Laat even een reactie achter als het is gelukt!

Windows beveiliging

Heeft het niet gewerkt, krijgt u nog steeds de windowsdefender-link foutmelding? Probeer dit.

Open opnieuw een PowerShell venster als Administrator. Kopieer en plak de volgende regel in het PowerShell venster en bevestig met de enter toets.

Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

117 reacties
 1. Windows 11 versie 21H2 (HP desktop): Apparaatbeveiliging, sub kernisolatie, sub geheugenintegriteit kan niet worden ingeschakeld… door incompatibel stuurprogramma PxHelp64 (PxHIpa64.sys)… ? Weet ook niet welk programma hieraan gekoppeld is? Hoe oplossen? Dank bij voorbaat, Johan

  1. Hallo, dat is een stuurprogramma gerelateerd aan CD/DVD software. Ik lees Microsoft Virtual CD/DVD of Sonic CD/DVD. Zoiets moet het zijn. Het stuurprogramma dient u te verwijderen. Begin met de software, probeer daarna het apparaat in Apparaatbeheer te verwijderen. Succes! Groet, Stefan

 2. Hallo,

  Na de update van W10 naar W11 op een nieuwe surface Pro7 had ik een probleem met “u hebt een nieuwe app nodig om deze windows-defender …..”. Dank zij jouw tip is het prima gelukt en is alles nu in orde.

  Je site staat nu bij mijn favorieten en ik heb spijt dat ik hem niet eerder ontdekt heb.

  Dank voor je hulp.

  Jozef

 3. Goedendag

  Bedankt ik ben weer in Defender met uw hulp, maar als het kan..

  Ik zou graag willen weten hoe ik als ”Leek” een app kan verwijderen
  ik krijg steeds de code 2503
  Ik heb een sony camera die ik haast nooit gebruik maar toevallig deze week wel en ik moest een account aanmaken
  dan krijg je een snelkoppeling voor Playmemories home etc die we dan bij hoort, zelf een account maken gaf al problemen dus niet voltooid
  nu wil ik die snelkoppeling en alles erbij verwijderen in mijn configuratiescherm, en zelfs via windows 11 maar dat lukt niet, steeds een schermpje 2503 error mogelijk een probleem met dit pakket
  Dat is allemaal goed en zo maar ik wil er van af..
  heeft u een snelle werkzame tip en duidelijke uitleg om hiervan verlost te worden?

  Daarbij nog een vraag is Windows defender van windows 11 voldoende of moet ik een extra virusscanner kopen?Defender staat weer een uitroepteken bij zoals altijd, nu weer iets met een app, maar opgelost er van zie ik niet
  na scan alles in orde, is toch raar, zijn er niet gratis scanners die ik kan gebruiken, zit te veel kosten allemaal aan wat ik niet heb

  alvast hartelijke bedankt voor de gedane moeite

  Mvg,
  Jansen

  I

  1. Hallo, de foutmelding die u ziet, foutmelding 2503 of 2502 komen voort uit problemen met de installatie. Dat betekend in dit geval mogelijk dat de installatie beschadigd is en daardoor kan de “uninstaller” (het verwijder proces) niet worden gestart. Ik raad u aan om de software opnieuw te installeren. Na het opnieuw installeren van de betreffende software kunt u proberen om de software alsnog via het configuratiescherm te verwijderen.

   Mocht het nog niet lukken dan kunt u de software proberen te verwijderen met Revo Uninstaller free: https://www.revouninstaller.com/nl/revo-uninstaller-free-download/

   Windows Defender is al jaren een van de beste als het gaat om beschermingen tegen virussen. Het is dus niet nodig om er een antivirus pakket naast te installeren. In een aantal gevallen willen mensen extra bescherming, denk aan bescherming bij internetbankieren of extra bescherming tegen ongewenste websites. In die gevallen kunt u het beste een ander antivirus pakket installeren.

   De foutmelding die u ziet “het uitroepteken” bij wat u aangeeft iets met “app” is waarschijnlijk “app en browser control” dat is uitgeschakeld. Schakelt u deze optie eens in, klik op het uitroepteken en klik op inschakelen. Als er een uitroepteken staat bij “virus bedreiging” dan is het de antivirus bescherming, maar dat vermoed ik niet afgaand op uw bericht.

   Succes! Groet, Stefan

 4. Na de update van windows 10 naar 11 was er ineens dit probleem. Maar nu werkt het weer allemaal perfect. Heel erg bedankt voor de duidelijke uitleg! Groet, Ben

 5. Perfect, alles werkt weer.
  Ik had de 2e optie niet eens nodig.
  Ik begreep van iemand dat dit probleem zich alleen voordoet als je van W10 naar W11 update.
  Dit is bij ons wel het geval geweest.
  Ik ben blij, dank je.

 6. Gisteren had ik Windows 11 op mijn laptop geïnstalleerd en kwam tot ontdekking dat ik Windows Defender niet meer kon openen. Ik kreeg de melding: “ u hebt een nieuwe app nodig om windowsdefender-link te openen”.
  Via Google kwam ik op deze site terecht en voerde precies uit wat er op deze site is uitgelegd. Na het opnieuw opstarten was het probleem opgelost!

  Heel erg bedankt voor de goede oplossing!

 7. Goedemiddag Stefan,

  Helaas, het wil bij mij maar niet lukken.
  Nadat alle stappen zijn doorlopen, krijg ik uiteindelijk als melding dat het niet lukt omdat “bronnen in gebruik zijn waarin wijzigingen moet worden aangebracht”, en dat er “microsoft teams apps moeten worden gesloten”.
  Ik ben me er niet van bewust dat deze open zijn, deze sluiten toch automatisch bij het afsluiten?
  En welke bronnen zijn er dan in gebruik?
  Het zou erg fijn zijn ,als je toch de oplossing zou weten.

  Mooie site trouwens, gelijk bij mijn favorieten opgeslagen.

  met vriendelijke groet,
  Marloes

   1. Hartelijk dank voor je reaktie, Stefan, microsoft teams is uitgeschakeld.
    Krijg ik nu de reaktie dat de apps microsoft your phone en microsoft windows moeten worden gesloten. Maar waar kan ik die vinden?
    Ik heb een beetje spijt van de update naar Windows 11 ondertussen, de problemen zijn sindsdien begonnen.

    Met vriendelijke groet
    Marloes

     1. Goedemorgen Stefan,

      In de veilige modus herstart maar, toen kwam ik nergens meer bij!
      Ik schrok enorm, heb toen volledig afgesloten en weer normaal gestart.
      Toen was alles weer bij het oude , en wat bleek? De melding bij virus – en bedreigingsbeveiliging was verdwenen! Nu alleen nog het uitroepteken bij app- en browserbeheer.
      Hartelijk dank! De helft van het probleem is dankzij jouw hulp opgelost.
      Wanneer je een tip hebt over het nog resterende, houd ik mij aanbevolen.
      Met vriendelijke groet
      Marloes

 8. Ik had het probleem ook en heb de eerste stappen uitgevoerd. Eerst dacht ik nog iets fout gedaan te hebben maar na het opnieuw opstarten deed Windows Defender het weer.

  Helemaal top bedankt!!!!

 9. Ik kwam op deze foutmelding bij pogingen om de Windows Defender Firewall opnieuw op te starten nadat ik virusscanner Panda had verwijderd. Lukte niet via “services”: in eigenschappen is “opstarttype” grijs. Maar nu krijg ik via jouw methode de foutmelding:
  Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073D0A, Het pakket is niet geïnstalleerd, omdat de Windows Firewall-service niet wordt uitgevoerd. Schakel de Windows Firewall-service in en probeer het opnieuw.
  error 0x80073D0A: Failed to install package Microsoft.MicrosoftEdge.Stable_101.0.1210.47_neutral__8wekyb3d8bbwe because
  the firewall service is not running. Ensure that the firewall service is enabled and started.
  Hoe heet zoiets ook weer? ik heb een nieuwe app nodig om de firewall te kunnen starten, maar die krijg ik niet omdat de firewall niet draait. Een vicieuse cirkel.
  De alternatieve oplossing werkt ook niet voor mij. The term ‘Reset-AppxPackage’ is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program.
  Toch heb ik een up to date versie van windows-10. Bij voorbaat dank voor advies.

  1. Hallo, De firewall is niet gestart. Deze kunt u proberen te starten met de onderstaande tips. Probeer de tip in

   1. dit artikel eens. Het commando wat deze adviseur adviseert, dient uitgevoerd te worden in Powershell als administrator.
   https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/add-appxpackage-deployment-failed-with-hresult/4f64b1a6-8ce0-414b-825e-9bf4fe5e2dfc

   Hierna probeert u de tip uit dit artikel om de windowsdefender-link foutmelding op te lossen opnieuw.

   2. probeer anders de firewall te starten met dit hulpmiddel. Probeer daarna de tips uit dit artikel opnieuw:
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/malwarebytes-windows-firewall-control/

   3. firewall instellingen zijn geblokkeerd: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-defender-firewall-services-are-greyed-out/66aa9517-16cd-41f8-a30f-dde314561651

   4. firewall instellingen zijn geblokkeerd: https://support.microsoft.com/en-us/topic/windows-firewall-settings-are-greyed-out-b3b204df-6b85-8e41-4ac5-4f1ec015bd97

   5. firewall reset hulpmiddel (aanbevolen): https://support.microsoft.com/en-us/windows/automatically-diagnose-and-fix-problems-with-windows-firewall-513e9cf8-19ae-d579-2092-d5e64fe06f5f

   Groet, Stefan

   1. Alle tips geprobeerd, in de volgorde 5,1,2,3,4. De probleemoplosser (tip5) meldt doodleuk dat het probleem niet is opgelost. Ook 1,2 en 3 hebben geen resultaat. UIteindelijk bij tip 4 succes!. Geweldig bedankt Stefan

 10. (deze) oplossing mbt “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen foutmelding” werkte in 1x, waarvoor dank !

  Het probleem ontstond na de update van Windows 10 naar Windows 11 (via het standaard windows update proces).

 11. Ik heb diverse malen je oplossing geprobeerd, maar helaas, de melding bleef.
  Pas daarna ben ik alle 58 reacties door gaan lezen.
  en, jawel hoor! Je oplossing van 18 maart werkte ook voor mij!
  Bedankt!

 12. Bedankt voor de oplossing, zojuist een medion laptop met Windows 10 aangeschaft en direct alle updates incl naar Windows 11 gedaan en vervolgens deze foutmelding gekregen na het verwijderen van standaard meegeleverde virussoftware van McAfee.
  Nu werkt de Microsoft defender weer perfect.

   1. Bedankt voor de instructie, probleem is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook ik kwam dit probleem tegen na het verwijderen van McAfee.

 13. Na een schone Windows 11 instalatie heb ik dit probleem gekregen tot grote ergenis toe, vele site’s afgegaan maar niks werkte.
  Deze tip werkte in 1x en zonder problemen!
  Bedankt voor deze snelle werkende fix!

  Groet,
  Samuel

 14. hallo Stefan,
  heb alles correct gedaan zoals hierboven aangegeven
  nadien opnieuw opstartten en spijtig nog steeds de melding van die microsoft store…..
  wat kan ik nog meer doen om dit op te lossen
  alvast bedankt
  grtj walter

  1. Hallo, ik neem contact met uw op via e-mail met een verzoek tot een schermafbeelding. Ik vermoed namelijk dat u geen windowsdefender-link foutmelding heeft…
   Groet, Stefan

 15. Dit was een snelle fix, dank je wel! Bij mij was het ook na een update van windows 11 en nu werkt het weer prima. Super! Hoe kom je erop om die “line” in te voeren (get-app…)? Ik ken deze alleen van mijn gehobby op mijn linux pc, ik wist niet dat dit ook bij windows kon.

  1. Hallo, fijn dat het is opgelost. In dit geval biedt “PowerShell” ons de optie om onderdelen opnieuw te registreren. Daarmee is het opgelost.
   Groet, Stefan.

 16. Ik (78) heb me ongelukkig gezocht voor een oplossing en ben er nu gelukkig van verlost. Hartstikke bedankt. Ik kreeg dit verschijnsel na de update van Windows 11.

  1. Hallo, fijn dat het is gelukt! U herkent de fout aan de melding “U hebt een nieuwe app nodig om deze windowsdefender-link te openen”. Het is mij niet duidelijk welke update dit probleem kan veroorzaken, zoals vermeld in het artikel.
   Groet, Stefan

 17. Hallo Stefan,

  dank je wel voor je duidelijke uitleg. Echter loop ik vast. Zodra de erin is geplakt en druk op enter krijg ik de melding dat de Toegang is geweigerd. Hoe kan ik nu verder?

  Met vriendelijke groet,
  Brian

  1. Hallo, heeft u PowerShell als Administrator uitgevoerd? Zorg ook dat u een administrator account gebruikt, een gebruiker met beheerdersrechten op de PC.
   Groet, Stefan

 18. Stefan je bent mijn held!

  Toch even spannend, erop te vertrouwen. En fijn dat je dit oplost, maar hier zou Microsoft toch een oplossing voor moeten bieden? Het is dat die weg naar de helpdesk zo tergent ellendig kan zijn, wellicht iemand met meer uithoudingsvermogen of tijd om dit eens goed te melden,
  dank Iglo…

 19. Hallo stefan,
  Net als u help ik graag (oudere) mensen met PC-problemen. (volledig gratis)
  Dit probleem ben ik tegen gekomen nadat een laptop met Windows 10 en McAfee erop na upgrade naar Windows 11 en verwijdering van McAfee werd uitgevoerd.
  Ik ben niet zeker dat ik ‘Als Administrator uitvoeren’ heb aangezet. Zou dat de reden kunnen zijn dat het niet geholpen heeft? Hoe dan ook het probleem is niet opgelost.
  Kunt u me verder helpen tot de oplossing?
  met dank bijvoorbaat
  Gerard

  1. Hallo, leuk om te lezen dat u ook graag helpt met computer problemen. Ik zou adviseren om het opnieuw te proberen met administrator rechten als dat mogelijk is. Met de instructies in dit artikel zou het moeten lukken. Ik kan het helaas ook niet reproduceren.

   Wat dit script doet is apps en onderdelen terug installeren via een manifest bestand, het is daarom ook nodig om dit script via PowerShell met administrator rechten uit te voeren.

   U kunt het volgende proberen. Open PowerShell als administrator en voer het volgende commando in:

   Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

   Bovenstaande code voert een reset uit. Ik hoop dat het hiermee wel lukt.

   Groet, Stefan

 20. Stefan,
  Wat fijn dat je deze oplossing hebt gepubliceerd. Ik heb het probleem kunnen oplossen en mijn W11 PC zoemt weer als vanouds. Bedankt

 21. Na de upgrade van windows 10 naar 11 had ik inderdaad dit omschreven probleem.
  De geboden oplossing werkt bij mij.
  Ben hier zeer content mee.
  Bedankt.

 22. Stefan,
  Direct na het upgraden van een ‘nieuwe computer’ met Windows 10 erop aanwezig naar Windows 11 met zijn nieuwe aanvullende updates, wilde ik de antivirusscan van Windows Defender even laten lopen. Helaas stootte ik op dezelfde vermelding zoals hier bovenaan afgebeeld n.l. de ‘Windows Defender-link’ (foutmelding), waar een App niet eens van bestaat in de Microsoft Store. Een tijdelijk gratis antivirusprogramma van McAfee (14 d.) dat net verlopen was bleef maar aanmanen om het verder te gaan gebruiken. Mijn opgedane ervaring voorheen betreffende Windows Defender op Windows 10 computers, was steeds positief. Daar ik vervolgens dacht dat het McAfee programma (1GB) de bovenstaande vermelding misschien zou kunnen hebben veroorzaakt zodat het zou mogen verder draaien tegen betaling, was mijn keuze van gehele verwijdering van deze McAfee software snel gemaakt. Dit in de hoop hiermee de blokkade van Windows Defender te kunnen oplossen.., Helaas veranderde er niets aan, tot ik deze foutmelding doorgaf op het Internet en hier op deze site terecht kwam. Zoals u hierboven duidelijk beschreven had volgde ik alles stap voor stap, met als resultaat dat na de heropstart van de computer en zijn aangepaste updates die hij daarbij verwerkte, ik geheel probleemloos de ‘Windows-beveiliging’ kon openen!
  Van harte bedankt Stefan, om dit hulpprogramma op het internet te willen plaatsen. Mogelijk gaan er nog computers zijn die dit probleem zullen ondervinden vanwege een ‘fout’ in de upgrade van Windows 10 naar Windows 11.
  Groeten, Dirk.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *