YouTube geluid werkt niet goed in Google Chrome op Windows PC

Stefan
YouTube geluid werkt niet goed in Google Chrome op Windows PC

Geluid is een essentieel onderdeel van de beleving bij het kijken van YouTube video’s. Als het geluid bij een YouTube video niet goed werkt dan is dit vervelend.

Er kunnen meerdere geluidsproblemen ontstaan bij het kijken naar YouTube video’s. Zo kunnen gebruikers problemen ervaren doordat het geluid gaat haperen, het geluid kan wegvallen of het volume kan te hoog of te laag zijn ingesteld.

Om geluidsproblemen in combinatie met YouTube op te lossen moeten we een aantal controles en oplossingen bieden die beginnen bij de Google Chrome browser. In de Google Chrome browser zijn verschillende geluidsinstellingen en verbeteringen beschikbaar die het geluid bij YouTube video’s kunnen beïnvloeden.

Nadat we geluidsinstellingen in de browser hebben gecontroleerd gaan we de geluidsinstellingen in het Windows-besturingssysteem controleren. Zo zijn er ook in Windows verschillende instellingen die verbeteringen kunnen toevoegen aan de geluidservaring. De ervaring leert dat deze verbeteringen het geluid negatief kunnen beïnvloeden met geluidsproblemen tot gevolg.

YouTube geluid werkt niet goed in Google Chrome op Windows PC

We doorlopen een aantal stappen om het geluidsprobleem te identificeren en op te lossen. Als de oplossing niet werkt, dan gaat u verder naar de volgende oplossing totdat u ze allemaal heeft uitgevoerd.

Herstarten van browser

De meest simpele en snelste oplossing om problemen met het geluid via de browser op te lossen is door de browser te herstarten. Het herstarten van de browser hersteld bepaalde processen die gerelateerd zijn aan de Chrome browser.

Lees ook
Helderheid meerdere beeldschermen aanpassen in Windows 11 of 10

U kunt in eerste instantie het tabblad waar YouTube op wordt afgespeeld sluiten en deze opnieuw openen. Als dit het probleem niet oplost dan sluit u de gehele Chrome browser en start u de Chrome browser weer opnieuw op.

Geluid van tabblad uitschakelen en weer inschakelen

U kunt in een Google Chrome tabblad het geluid dempen. Op deze manier schakelt u tijdelijk, alleen voor dat specifieke tabblad het geluid uit. Door het geluid van het tabblad eerst uit te zetten en daarna weer aan te zetten kunt u geluidsproblemen oplossen.

Klik met de rechtermuisknop op het tabblad waar er geluidsproblemen zijn. Dit kan bijvoorbeeld het tabblad zijn waar YouTube in is geopend.

In het menu klik op “Geluid van site uitzetten”. Het geluid wat dit tabblad afspeelt, wordt nu gedempt.

Geluid van site uitzetten in Google Chrome tabblad

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het tabblad en klik op “Geluid van site aanzetten”. Het tabblad kan nu weer geluid afspelen.

Geluid van site aanzetten

Hardwareversnelling uitschakelen

Hardwareversnelling in Google Chrome gebruikt de ingebouwde videokaart uit uw PC om bepaalde functies te laden. Hardwareversnelling in Google Chrome staat standaard ingeschakeld.

Om geluidsproblemen op te lossen is het aan te raden om hardwareversnelling uit te schakelen en te beoordelen of hierna het probleem is opgelost.

Klik op het menu in de Google Chrome browser. In het menu klik vervolgens op Instellingen.

Google Chrome instellingen openen

In het linkermenu klik eerst op Geavanceerd en daarna op Systeem. Daarna kunt u hardwareversnelling uitschakelen door de optie “Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar” uit te schakelen.

Hardwareversnelling in de Google Chrome browser uitschakelen

Conflicterende browser extensies uitschakelen

Er zijn vele soorten browser extensies beschikbaar voor Google Chrome. Iedere browser extensie past iets aan of voegt iets toe aan de Chrome browser.

Lees ook
USB-C kabel werkt niet in Windows 11 of 10

Sommige extensies kunnen conflicteren met bepaalde functies zoals het afspelen van YouTube video’s en het daarbij horende geluid. Omdat er teveel extensies zijn om ze allemaal na te lopen, dient u zelf te controleren of er browser extensies in uw Google Chrome browser zijn geïnstalleerd die problemen kunnen veroorzaken met betrekking tot het geluid.

Klik op het menu in de Google Chrome browser. In het menu klik vervolgens op Instellingen.

Google Chrome instellingen openen

Klik vervolgens in het linkermenu onder Instellingen op Extensies.

Extensies openen in Google Chrome

Controleer alle geïnstalleerde extensie(s). Als u vermoed dat er een extensie is geïnstalleerd die het geluid in Chrome kan beïnvloeden bij het kijken op YouTube dan klikt u op de blauwe schuif en schakelt u de extensie tijdelijk uit.

Het is nog beter om alle extensies uit te schakelen op deze manier en daarna te controleren of het probleem is opgelost. Herstart de browser als u klaar bent.

Extensie uitschakelen

Audio afspelen probleemoplosser

In Windows 10 en in Windows 11 zijn verschillende probleemoplossers beschikbaar. Deze probleemoplossers kunnen problemen met onder andere het geluid afspelen automatisch detecteren en oplossen.

Het gebruiken van deze probleemoplosser voor het afspelen van audio kan helpen om problemen met het geluid in de browser op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

control.exe /name Microsoft.Troubleshooting

Probleemoplosser openen

Klik op Andere probleemoplossers en start daarna de probleemoplosser voor het afspelen van audio. Deze probleemoplosser kunt u starten door op uitvoeren te klikken.

Audio afspelen probleemoplosser

Doorloop de procedure. Als er problemen met audio (geluid) worden gevonden dan wordt dit door Windows zelf opgelost.

Lees ook
USB formatteren naar NTFS in Windows 10 of Windows 11

Audio verbetering uitschakelen

In Windows 11 kunt u verbeteringen toepassen op de audio. Dit zijn instellingen die de luidspreker configuratie kunnen verbeteren. Denk hierbij aan bass boost, virtueel geluid, ruimtecorrectie en egalisatie van de toonregeling.

Deze verbetering hebben dus een impact op het geluid wordt afgespeeld. Het uitschakelen van al deze verbeteringen kan geluidsproblemen met YouTube in de Chrome browser verhelpen.

Klik met de rechtermuisknop op het geluidspictogram in het systeemvak. In het menu klik vervolgens op Geluidsinstellingen.

Geluidsinstellingen openen

In de geluidsinstellingen navigeer helemaal naar onder totdat u bij meer geluidsinstellingen bent. Klik erop om meer geluidsinstellingen te openen.

Meer geluidsinstellingen

Klik op de geïnstalleerde luidspreker configuratie en klik daarna onderin op de Eigenschappen knop.

Luidspreker eigenschappen

Klik op tabblad verbeteringen en schakel alle verbeteringen uit door “alle uitbreidingen uitschakelen” aan te vinken. Klik op OK om te bevestigen.

Alle uitbreidingen uitschakelen

Houdt er rekening mee dat mocht dit het probleem niet oplossen dat u de verbeteringen weer inschakelt.

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om geluidsproblemen met YouTube in de Google Chrome browser op te lossen. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Geluid werkt niet in Google Chrome.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *