Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

YouTube altijd in de hoogste videokwaliteit afspelen

YouTube video kwaliteit blijft willekeurig veranderen wanneer u een nieuwe video afspeelt of tijdens de video? In deze tip zal ik u uitleggen hoe u YouTube kan instellen om altijd de hoogste videokwaliteit af te spelen. Dit kan met behulp van extensies of add-ons in Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Standaard selecteert YouTube automatisch de videokwaliteit voor u op basis van uw verbindingssnelheid en schermgrootte. Er zijn echter momenten dat u meer dan voldoende internetsnelheid en groot genoeg scherm hebt voor de beste videokwaliteit op YouTube, toch zijn er momenten dat YouTube terugschakelt naar mindere kwaliteit video.

Dit kan een frustrerend probleem zijn om meerdere redenen. Gelukkig zijn er verschillende browser plug-ins die in staat zijn om automatisch de hoogste videokwaliteit af te spelen wanneer u een video op YouTube afspeelt. De videokwaliteit wordt dan als het ware geforceerd.

YouTube altijd in de hoogste videokwaliteit afspelen

Er zijn meerdere plug-ins beschikbaar voor zowel Google Chrome, Firefox als Microsoft Edge.

Google Chrome

voor Google Chrome raad ik de “Auto Quality for YouTube” extensie aan. Deze extensie installeert u in Chrome, klikt op het tandwiel icoon. Selecteert de gewenste videokwaliteit en klikt op Save. Alle video’s op YouTube worden dan afgespeeld in de ingestelde videokwaliteit.

Auto Quality for YouTube

Firefox

voor Firefox raad ik de add-on “YouTube Auto HD + FPS” aan. Installeer de add-on, klik op het “HD” icoon in de menubalk en selecteer de gewenste video-kwaliteit. Eventueel kunt u ook het formaat forceren middels deze add-on. Deze add-on is beschikbaar in de Nederlandse taal.

YouTube Auto HD FPS firefox

Microsoft Edge

Dezelfde add-on als voor Firefox, de “YouTube Auto HD + FPS” add-on is ook beschikbaar voor Microsoft Edge. Installeer de add-on, klik op het “HD” icoon in de menubalk en kies de gewenste video-kwaliteit. Eventueel kunt u ook het formaat forceren middels deze add-on. Deze add-on voor Edge is ook beschikbaar in de Nederlandse taal na installatie.

YouTube Auto HD FPS Microsoft Edge

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. In mijn win10 computer zaten twee ssd die ik kon opstarten via windows multiboot. Dit werkte twee jaar heel goed. Nu is 1 ssd kapot gegaan en kan ik ook niet meer opstarten van de andere ssd. Deze wordt wel herkend in de bios. Moet ik alles opnieuw instaleren? Win 10 opgestart met de herstelschijf maar die geeft aan niet te kunnen herstellen. Wat kan ik nu doen?
    b.v.d. frens

    • Hallo Frens, oef, moeilijk dit. Ik denk…als u niet opnieuw gaat installeren dat u veel langer bezig bent alles te repareren denk aan MBR etc. Daarom mijn advies: opnieuw installeren. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!