Google Chrome werkt niet? Vind hier de oplossing

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Er zijn een legio van problemen die zich voor kunnen doen in Google Chrome. Denk hierbij aan websites die niet laden, aan websites die maar half laden of websites die een error code veroorzaken in Google Chrome.

Er zijn echter ook meerdere oplossingen beschikbaar om problemen die zich voordoen in Google Chrome op te lossen. Als Google Chrome niet werkt zijn er stappen die u kunt volgen om uit te vinden waar het probleem in Google Chrome zich voordoet.

Echter, of het probleem met Google Chrome überhaupt wel gerelateerd is aan Google Chrome. Soms ligt het probleem niet in Chrome maar in bijvoorbeeld internet instellingen of externe software die integreert met Google Chrome.

Kortom een hele hoop problemen met Google Chrome maar waar zit het probleem? In dit artikel help ik u om te identificeren waarom Google Chrome niet werkt en wat u eraan kunt doen.

Google Chrome werkt niet

Controleer of Google Chrome geinfecteerd is met adware

Om te beginnen raad ik u aan om te controleren of er een virusscanner actief is op uw computer en of deze virusscanner actief is en bijgewerkt. Er is een hoop adware die zich specifiek richt op de Google Chrome browser en aanzienlijke problemen veroorzaakt. Om uit te sluiten of Google Chrome geïnfecteerd is met adware kunt u een virusscan uitvoeren met Malwarebytes.

Malwarebytes

Malwarebytes (directe download) is gratis voor 14 dagen om eventuele adware te detecteren. Als Google Chrome geïnfecteerd is met adware heeft het geen zin om vervolg stappen uit te voeren. Ik raad u daarom aan uw computer te controleren op adware.

Mac gebruikers kunnen in onze gids, Mac opschonen en sneller maken gebruik maken van CleanMyMac X.

Probeer een andere browser

Of het probleem zich alleen in Google Chrome voordoet is te bepalen door tijdelijk een andere browser te gebruiken. Het is belangrijk om te weten of u op de goede plek aan het zoeken bent, namelijk binnen Google Chrome. Misschien zit het probleem wel in Windows, of in externe software?

firefox browser

Door Firefox te downloaden of door Microsoft Edge (welke al is voor geïnstalleerd op uw Windows computer) te gebruiken kunt u uitsluiten of het probleem wat u ervaart met Chrome zich daadwerkelijk enkele alleen in Chrome voordoet.

Browser extensie

Er zijn heel veel browser extensies beschikbaar voor Google Chrome. Browser extensies is software specifiek ontworpen om te communiceren met Google Chrome, ze zijn bedoelde om de functionaliteit van Chrome uit breiden.

Echter, soms kan een browser extensie Google Chrome belasten en ervoor zorgen dat Chrome traag wordt of websites verkeerd weergeeft. Het is daarom per browser extensie te bepalen of deze extensie problemen veroorzaakt.

Open Google Chrome. In de rechter bovenhoek, klik op de drie puntjes en open het Chrome menu. Ga naar Meer hulpprogramma’s en open Extensies.

browser extensies google chrome

Klik op de blauwe slider per browser extensie om de extensie tijdelijk uit te schakelen. Zie of hiermee het probleem wat u ervaart met Google Chrome is opgelost.

browser extensie uitschakelen google chrome

Zo niet, dan gaat u per browser extensie na of die specifieke extensie problemen veroorzaakt door de extensie tijdelijk uit te schakelen. Controleer alle Chrome extensies.

Reset Google Chrome

Soms is het nodig om alle instellingen in de Google Chrome browser te herstellen. De reset zoals dat heet kan problemen die zich voordoen in Google Chrome snel oplossen.

Dit is wat er gebeurt als u Google Chrome reset.

Bij een resrt worden uw homepage, nieuwe tabblad pagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen opnieuw ingesteld. Ook worden alle extensies uitgeschakeld en tijdelijke gegevens (zoals cookies) gewist. Je bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist. Meer informatie

Open Google Chrome. Klik rechtsbovenin op het Chrome menu (drie puntjes) en selecteer Instellingen uit het menu. Navigeer helemaal naar beneden naar “Resetten en opruimen” en klik op “Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden”.

Resetten en opruimen google chrome

Als u nog steeds problemen ervaart binnen Google Chrome of Google Chrome werkt niet, maak dan een bericht aan onderaan deze instructie. Ik help u graag verder.

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

6 REACTIES

 1. Bedankt voor de tips. Ik heb 2 HP laptops en op allebei werkt plotseling de Chrome browser niet meer. Ik heb Chrome eraf gegooid en opnieuw geïnstalleerd en toen dat niet hiepl zelfs een verse installatie van Windows 10 en Office 365 gedaan, maar Chrome blijft crashen, direct na het openen. Ik kan dus binnen Chrome ook geen instellingen aanpassen. Iemand een idee? Hardware probleem?

  • Hallo Geo, ik heb niet direct een oplossing. Heeft u op beide laptop’s hetzelfde antivirus programma? Een ad-blocker of iets dergelijks geïnstalleerd? Ik zou het zoeken in overeenkomsten tussen de 2 PC’s, voornamelijk in software op de computer. Ik denk niet dat het hardware is. Werken andere browser’s wel? Probeer Firefox eens.
   Groet, Stefan

  • Hallo, dit betekent dat als u Google Chrome opent op de computer via deze snelkoppeling dat Chrome geopend wordt als beheerder (Administrator). Dit past u aan op de volgende manier.

   Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de snelkoppeling.
   Selecteer Eigenschappen in het menu.
   Ga naar het tabblad Compatibiliteit en schakel het selectievakje Dit programma als Administrator uitvoeren uit.
   Klik op Toepassen en OK.

   Het kan ook betekenen dat het UAC (User account Control) op uw computer op een hoog niveau staat ingesteld. Dit kunt u wijzigen via: https://docs.microsoft.com/nl-nl/mem/intune/user-help/you-need-to-enable-uac-windows

   Succes! Groet, Stefan.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓