More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Google Chrome Google Chrome werkt niet? Vind hier de oplossing

  Google Chrome werkt niet? Vind hier de oplossing

  Er zijn een legio van problemen die zich voor kunnen doen in Google Chrome. Denk hierbij aan websites die niet laden, aan websites die maar half laden of websites die een error code veroorzaken in Google Chrome.

  Er zijn echter ook meerdere oplossingen beschikbaar om problemen die zich voordoen in Google Chrome op te lossen. Als Google Chrome niet werkt zijn er stappen die u kunt volgen om uit te vinden waar het probleem in Google Chrome zich voordoet.

  Echter, of het probleem met Google Chrome überhaupt wel gerelateerd is aan Google Chrome. Soms ligt het probleem niet in Chrome maar in bijvoorbeeld internet instellingen of externe software die integreert met Google Chrome.

  Kortom een hele hoop problemen met Google Chrome maar waar zit het probleem? In dit artikel help ik u om te identificeren waarom Google Chrome niet werkt en wat u eraan kunt doen.

  Google Chrome werkt niet

  Controleer of Google Chrome geinfecteerd is met adware

  Om te beginnen raad ik u aan om te controleren of er een virusscanner actief is op uw computer en of deze virusscanner actief is en bijgewerkt. Er is een hoop adware die zich specifiek richt op de Google Chrome browser en aanzienlijke problemen veroorzaakt. Om uit te sluiten of Google Chrome geïnfecteerd is met adware kunt u een virusscan uitvoeren met Malwarebytes.

  Malwarebytes

  Malwarebytes (directe download) is gratis voor 14 dagen om eventuele adware te detecteren. Als Google Chrome geïnfecteerd is met adware heeft het geen zin om vervolg stappen uit te voeren. Ik raad u daarom aan uw computer te controleren op adware.

  Mac gebruikers kunnen in onze gids, Mac opschonen en sneller maken gebruik maken van CleanMyMac X.

  Probeer een andere browser

  Of het probleem zich alleen in Google Chrome voordoet is te bepalen door tijdelijk een andere browser te gebruiken. Het is belangrijk om te weten of u op de goede plek aan het zoeken bent, namelijk binnen Google Chrome. Misschien zit het probleem wel in Windows, of in externe software?

  firefox browser

  Door Firefox te downloaden of door Microsoft Edge (welke al is voor geïnstalleerd op uw Windows computer) te gebruiken kunt u uitsluiten of het probleem wat u ervaart met Chrome zich daadwerkelijk enkele alleen in Chrome voordoet.

  Browser extensie

  Er zijn heel veel browser extensies beschikbaar voor Google Chrome. Browser extensies is software specifiek ontworpen om te communiceren met Google Chrome, ze zijn bedoelde om de functionaliteit van Chrome uit breiden.

  Echter, soms kan een browser extensie Google Chrome belasten en ervoor zorgen dat Chrome traag wordt of websites verkeerd weergeeft. Het is daarom per browser extensie te bepalen of deze extensie problemen veroorzaakt.

  Open Google Chrome. In de rechter bovenhoek, klik op de drie puntjes en open het Chrome menu. Ga naar Meer hulpprogramma’s en open Extensies.

  browser extensies google chrome

  Klik op de blauwe slider per browser extensie om de extensie tijdelijk uit te schakelen. Zie of hiermee het probleem wat u ervaart met Google Chrome is opgelost.

  browser extensie uitschakelen google chrome

  Zo niet, dan gaat u per browser extensie na of die specifieke extensie problemen veroorzaakt door de extensie tijdelijk uit te schakelen. Controleer alle Chrome extensies.

  Reset Google Chrome

  Soms is het nodig om alle instellingen in de Google Chrome browser te herstellen. De reset zoals dat heet kan problemen die zich voordoen in Google Chrome snel oplossen.

  Dit is wat er gebeurt als u Google Chrome reset.

  Bij een resrt worden uw homepage, nieuwe tabblad pagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen opnieuw ingesteld. Ook worden alle extensies uitgeschakeld en tijdelijke gegevens (zoals cookies) gewist. Je bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist. Meer informatie

  Open Google Chrome. Klik rechtsbovenin op het Chrome menu (drie puntjes) en selecteer Instellingen uit het menu. Navigeer helemaal naar beneden naar “Resetten en opruimen” en klik op “Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden”.

  Resetten en opruimen google chrome

  Als u nog steeds problemen ervaart binnen Google Chrome of Google Chrome werkt niet, maak dan een bericht aan onderaan deze instructie. Ik help u graag verder.

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  jan willem
  jan willem
  15 dagen geleden

  Dag google chrome wil van de ene op de andere dag helemaal niet meer starten, er gebeurt niets. Firefox prima

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x