Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Advertentieprivacy instellingen verbeteren in Google Chrome

In de nieuwste versie van Google Chrome, op dit moment versie 116, zijn nieuwe advertentieprivacy instellingen geïntroduceerd.

Het is nu mogelijk om te bepalen welke data u deelt met adverteerders via uw browser en uw browsergeschiedenis. Het is nog steeds niet mogelijk om alle data te beheren, maar het is een begin.

In deze gids leg ik uit hoe u uw advertentieinstellingen zo kunt instellen dat er zo min mogelijk data wordt gedeeld met adverteerders. U verbetert hiermee dus uw advertentieprivacy voor zover dit volledig kan. Dit is hoe het werkt.

Advertentieprivacy instellingen verbeteren in Google Chrome

De advertentieprivacy instellingen bevinden zich in de privacy en beveiligingsinstellingen in de Chrome browser. Klik op het menu pictogram in de rechterbovenhoek van de Chrome browser. In het menu klik op “instellingen”.

Chrome instellingen openen

Klik in de instellingen eerst op “privacy en beveiliging” en vervolgens op “advertentieprivacy”. U kunt ook het adres “chrome://settings/adPrivacy” gebruiken.

Optioneel: ziet u deze advertentieprivacy instellingen niet? Werk Google Chrome dan bij naar de nieuwste versie.

Advertentieprivacy instellingen in Chrome browser

Advertentieonderwerpen

Om te beginnen kunt u de “advertentieonderwerpen” wijzigen. Klik erop om te openen.

Advertentieonderwerpen in Google chrome

Advertentieonderwerpen worden door websites gebruikt om u gerichte advertenties te tonen. Ze noemen dit ook wel gepersonaliseerde advertenties.

Om deze gerichte advertenties te beperken kunt u de optie “Interessante onderwerpen zijn gebaseerd op je recente browsegeschiedenis en worden door sites gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen” uitschakelen.

Advertentieonderwerpen uitschakelen in Google chrome

Door sites voorgestelde advertenties

Ga nu één pagina terug naar de “advertentieprivacy instellingen”. Hier ziet u de tweede instelling die u kunt overwegen aan te passen. Dit is de “Door sites voorgestelde advertenties” instelling.

Door sites voorgestelde advertenties in Google Chrome

Door sites voorgestelde advertenties is een instellingen die vaststelt wat u leuk vindt. Dit gebeurt door het bij te houden welke websites u bezoekt en daarop aangepaste te tonen.

Als u dit niet wilt, dan schakelt u de instelling “door sites voorgestelde advertenties” uit.

Door sites voorgestelde advertenties uitschakelen in Google Chrome

Advertentiemetingen

Ga nu nogmaals één pagina terug naar de “advertentieprivacy instellingen”. Hier ziet u de derde instelling die u kunt overwegen aan te passen. Dit is de “Advertentiemeting” instelling.

Advertentiemeting instellingen in Google Chrome browser

Als advertentiemeting aanstaat dan kunnen websites en adverteerders de prestaties van hun weergegeven advertenties meten. Dit zijn beperkte gegevens zoals bijvoorbeeld het tijdstip waarop een advertentie is getoond.

Google geeft aan dat deze gegevens periodiek van uw apparaat worden verwijderd en dat uw browsergeschiedenis privé blijft. Het is echter te overwegen om vanwege privacy redenen deze instelling uit te schakelen. Schakel hiervoor de instelling “advertentiemeting” naar uit.

Advertentiemeting uitschakelen in Google Chrome

Het is misschien een illusie om te denken dat er sowieso enige online privacy is op het internet. Google heeft met deze stap in ieder geval een goed begin gemaakt, dat het mogelijk maakt om advertentieprivacy te verbeteren.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!