Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Beperk blauw licht in de Google Chrome browser

“Screen Shader” is een browser extensie voor Google Chrome. Deze extensie biedt een rustgevende oranje kleur om gespannen ogen en oog vermoeidheid te verminderen en een dag en nacht cyclus na te bootsen.

Computerschermen produceren helder blauw licht dat ’s avonds laat uw ogen kan vermoeien en uw slaapcyclus kan verstoren.

Screen Shader is ontworpen om uw computerscherm een oranje kleur te geven om vermoeidheid en vermoeidheid van de ogen te verminderen en het evenwicht tussen dag en nacht te herstellen. Dit is vooral handig als u ‘s nachts veel werkt met de Google Chrome browser.

Schermen werken door de hoeveelheid rood, groen en blauw die elke pixel van uitzendt afzonderlijk te regelen. Pixels zijn de kleine vierkantjes van kleuren die samen het beeld vormen.

Screen Shader verandert de kleuring van websites naar een rodere kleur. Om deze kleuren te tonen, zal het beeldscherm zijn pixels aanpassen om meer rood licht, minder groen licht, en aanzienlijk minder blauw licht te tonen, zodat u nog steeds verschillende kleuren kunt zien. Hoe meer u de schaduw verhoogt, hoe meer de kleur van de website rood wordt, hoe minder uw computerscherm blauw licht uitstraalt.

Houdt er wel rekening mee dat deze extensie alleen het Chrome browser venster van een tint voorziet. Alle andere vensters, bijvoorbeeld van uw besturingssysteem, blijven de originele tint behouden.

Beperk blauw licht in de Google Chrome browser

Om te beginnen dient u de “Screen shader” browser extensie te installeren. Klik op “toevoegen aan Chrome” om de installatie te starten. Klik hierna op “Extensie toevoegen”.

Screen shader voor Google chrome extensie toevoegen

Na installatie raadt ik aan de extensie vast te maken in de Chrome menubalk. Klik op het puzzel pictogram in het menu. Klik vervolgens op het punaise pictogram om de extensie vast te maken aan de menubalk.

Extensie vastmaken in Google Chrome

Om de “Screen shader” extensie in te stellen klikt u op het pictogram in de menubalk. U kunt nu kiezen uit enkele voor ingestelde instellingen.

Screen shader instellen

Het is belangrijk te weten dat “Screen shader” niet werkt op een nieuw tabblad. Dat betekent dat het alleen werkt als u daadwerkelijk een website bezoekt.

Als u een voor instelling heeft geselecteerd kunt u een voorbeeld opstarten door met de muis over het voorbeeld te bewegen. Klik vervolgens op “Double click for Shade preview”. Het venster wordt nu aangepast naar het geselecteerde voorbeeld waarin u ziet op welk tijdstip de kleur van de Chrome browser gaat veranderen.

Door op “Click to show all sliders” te klikken kunt zelf de gewenste tint per tijdsperiode aanpassen. Zo zijn er sliders voor “Daytime”, “Night” and “Bedtime”.

Screen shader kleuren aanpassen aan dag en nachtritme

Helemaal onderin ziet u “is my earliest wake time”. Als u gebruik gaat maken van een dag en nacht ritme voor instelling dan geeft u hier de gewenste tijd in.

Screen shader voorbeeld

Standaard wordt er een oranje tint toegepast op het Chrome venster. U kunt hiervoor een andere kleur instellen.

Bovenin het menu in de “Screen shader” extensie klik op “Color”. Selecteer vervolgens een nieuwe kleur die als tint moet worden gebruikt.

Screen shader selecteer kleur

Screen shader bepaald het ritme van de dag en nacht automatisch aan de hand van uw locatie. Als u de locatie wilt aanpassen of een automatische locatie wilt gebruiken dan klikt u op “Location” in het menu.

Pas vervolgens de gewenste locatie toe. Deze locatie wordt gebruikt om te bepalen wanneer de zon op of onder gaat.

Screen shader locatie

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!