Google Chrome

Bing zoekmachine verwijderen uit Google Chrome

In navolging van mijn verouderde artikel over het verwijderen van Bing uit Internet Explorer. Nu een artikel over het verwijderen van de Bing zoekmachine uit Google Chrome. Er zijn veel manieren waarop Bing ingesteld kan worden als zoekmachine.

Sommige mensen hebben Bing.com zelf ingesteld als zoekmachine in Chrome en andere hebben software gedownload die Bing voor hun heeft ingesteld als zoekmachine, ook wel bekend als een browser kaper of adware. Als het laatste is gebeurd dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe?

Er is veel gratis software te downloaden op het internet. Deze software wordt vaak voorzien van optionele software om de gedownloade software gratis te houden. Op deze manier worden veel Google Chrome gebruikers zonder het te weten voorzien van Bing als standaard zoekmachine. De optionele software installeert Bing voor advertentiedoeleinden.

Wat de reden ook is; u wilt Bing.com verwijderen uit Google Chrome. Zie onderstaande instructies hoe u Bing kunt verwijderen uit de Google Chrome browser.

Bing zoekmachine verwijderen uit Google Chrome

Om te beginnen opent u Google Chrome en klikt u in de rechterbovenhoek op het Chrome menu en daarna op “Instellingen” in het menu.

Klik links in het menu op “Zoekmachine” (ziet u geen menu links? Maak het Google Chrome venster groter). Wijzig vervolgens de “Zoekmachine gebruikt in adresbalk” naar bijvoorbeeld “Google” in plaats van “Bing”.

Optioneel: Ziet u hier dat de zoekmachine wordt beheerd door een extensie, klik dan op “uitzetten”.

Hierna klikt u op “Zoekmachines en Site Search beheren” in hetzelfde menu.

In de zoekmachines klikt u rechts naast de gewenste zoekmachine op de drie horizontale puntjes. In het menu klik op “Instellen als standaard”. Eventueel doet u hetzelfde voor Bing en klikt u op “verwijderen” om de Bing zoekmachine volledig te verwijderen uit Chrome.

Om zeker te zijn dat Bing daadwerkelijk wordt verwijderd is het aan te raden om ook de geïnstalleerde browser extensie te controleren.

Klik links onderin de Chrome instellingen op “Extensies”.

Er wordt een nieuw venster geopend met alle geïnstalleerde extensies. Schakel alle extensies uit door op de schuif te wijzigen naar “uit”.

Hierna zou Bing verwijderd moeten zijn. Als dit niet het geval is raad ik het volgende aan.

 1. Begin met het zoeken naar malware op uw computer via Malwarebytes.
 2. Hierna kunt u de Google Chrome browser resetten naar standaardwaarden.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Bekijk reacties

 • Ik zoek geruime tijd hoe je gmail pictogram kan vast maken aan de taakbalk in windows 11.
  Los van alle tussenkomsten bv: Firefox, Chrome, Edge en dergelijke

  • Hallo,

   Ga naar de Gmail-website en log in op uw account via de Chrome browser.
   Klik nu op de knop menu in de rechterbovenhoek.
   Selecteer Meer hulpprogramma's > Snelkoppeling maken
   U krijgt dan een vraag om een naam te geven aan uw nieuwe snelkoppeling. Typ een naam en klik op Maken. De snelkoppeling bevindt zich op het bureaublad.
   Klik erop met de rechtermuisknop en klik op "meer opties weergeven".
   Klik nu op "Aan taakbalk vastmaken".

   Succes!

   • Dank voor de hulp, maar kan je dit niet rechtstreeks plaatsen op de taakbalk zonder tussenkomst van in dit geval Chrome

    • Er is sowieso een browser voor nodig. Er is namelijk geen aparte Gmail app voor Windows 11. Als u geen Chrome wilt gebruiken, gebruikt u de Microsoft Edge browser.

     Ga naar Gmail via de Edge browser. Log in op uw account. Klik vervolgens in de rechterbovenhoek op het menu en klik in het menu op "meer hulpprogramma's" > "aan taakbalk vastmaken".
     Succes!

  • Kunt u PRECIES toelichten wat u met Bing bedoeld? Zoals de zoekmachine (en waar, als start pagina, nieuw tabblad), een knop, Bing chat? Iets anders?

 • Hoe kan ik BING verwijderen in EDGE?
  Er is geen [verwijderen] optie aanwezig.
  Als noodoplossing heb ik bing.com vervangen door google.com.
  Is er een betere oplossing?

 • Dank je wel.. !
  ik werd echt gek van die Bing..
  en het beest komt telkens terug..
  groet, Karen

 • Door Bing krijg ik bepaalde website niet weg?
  Nooit eerder gehad, maar erg irritant . Bing vraagt ook bijna bij ieder website naar cookies accepteren? Dat wil ik niet! Graag advies

 • Beste Stefan, ik krijg de optie "verwijderen" helemaal niet in de lijst rechts als ik op de drie puntjes klik. Alleen bewerken of instellen als standaard. Ik werk met Windows 11. Heb je hier ook suggesties voor? Dank vast!

  • Hallo, dat klopt. Het ziet er naar uit dat dit is veranderd in de laatste versie van Google Chrome. Op zich geen probleem, u kunt gewoon een andere zoekmachine instellen als standaard en Bing laten voor wat het is. Groet, Stefan

 • Bedankt voor uw hulp maar niets werkt bij mij ook niet de rest heeft u nog 1 laatste hulpmiddel voor mij alstublieft?

  • Hallo Karel, ik heb u een e-mail gestuurd met een verzoek tot meer informatie. Ik wacht op uw reactie per e-mail. Groet, Stefan.

 • Alles geprobeerd. Ook de instellingen van Chrome resetten heb ik gedaan. Lukt niet. Als ik een nieuw tabblad open in Chrome opent zich automatisch //www.searchmarquis.com/?aid=260251&data=aWlkPTQwJnVpZD0xMjE5Mjk5MTg=&tb=1&dt=17660320370
  Hoe dit op mijn computer komt, geen idee!