Google Chrome nieuw uiterlijk 2023 inschakelen

Stefan
Google Chrome nieuw uiterlijk 2023 inschakelen

Google maakt zich op voor een opvallende ontwerpupdate in Chrome. Er zijn experimentele opties in de verborgen instellingen geïntroduceerd in de stabiele versie, waardoor gebruikers een voorproefje kunnen zien van het bijgewerkte uiterlijk van Chrome, dat de afgeronde hoeken van Windows 11 aanvult. Dit aankomende ontwerp wordt “Chrome 2023 refresh” genoemd en zal later dit jaar worden uitgebracht.

De officiële naam voor Google’s ontwerpherziening is “refresh”. Het uiterlijk qua ontwerp van de browser blijft grotendeels ongewijzigd. Alle bekende functies, knoppen en instellingen blijven op hun gebruikelijke plek. De update richt zich voornamelijk op de overgang van scherpe naar afgeronde hoeken, de introductie van nieuwe kleuraccenten voor bepaalde knoppen en andere subtiele wijzigingen.

Deze update van Chrome is in lijn met zowel Google’s principes voor “material design” als het Mica-effect van Windows 11. De afbeelding hieronder toont het voor en na Chrome-ontwerp, dat ingeschakeld kan worden vanaf versies 117 en later.

voor en na google chrome uiterlijk

Het is belangrijk om op te merken dat dit nog in de experimentele fase zit, waardoor er enkele minimale problemen kunnen optreden.

Google Chrome nieuw uiterlijk 2023 inschakelen

Om te beginnen raad ik aan Google Chrome eerst bij te werken naar de laatste versie. Lees ook: Welke Chrome versie heb ik?

  1. Open de Google Chrome browser.
  2. In de adresbalk type: chrome://flags/
  3. In de zoekbalk, zoek naar de volgende flags:
  • chrome-refresh-2023
  • chrome-webui-refresh-2023
  • customize-chrome-side-panel

Wijzig elke bovenstaande flag naar “Enabled” in plaats van “Default”. Wanneer u alle bovenstaande flags heeft ingeschakeld klikt u onderin op “Relaunch” om de Chrome browser te herstarten.

Google Chrome nieuw uiterlijk 2023 inschakelen

U ziet na de herstart het nieuwe Chrome uiterlijk.

Lees ook
HTTP Response headers bekijken met Google Chrome

Nieuw uiterlijk in Google chrome

Wilt u het oude uiterlijk weer terugzetten? Dan opent u de Chrome://flags/ en klikt u rechtsbovenin op de “Reset all” knop.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees verder: 9 minder bekende functies in Google Chrome.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *