Sneller downloaden met Google Chrome? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Heeft u last van de trage downloadsnelheid via de Google Chrome browser? U bent niet de enige. Het goede nieuws is dat als u Google Chrome of Microsoft Edge op basis van Chromium gebruikt, u in staat zou moeten zijn om de downloadsnelheid gemakkelijk te verhogen met behulp van de experimentele functie genaamd parallel downloaden.

Wat is parallel downloaden

Parallel downloaden is een experimentele functie in Chrome en Edge die helpt de downloadsnelheid te versnellen. Wanneer u een groot bestand downloadt, verdeelt de browser met de functie voor parallel downloaden ingeschakeld het grote bestand in kleine pakketjes en downloadt deze kleine pakketjes tegelijkertijd. Hierdoor zal de downloadsnelheid toenemen.

Momenteel is de parallelle downloadfunctie nog in bèta (test) status, en moet u deze handmatig inschakelen. Dit kunt u doen via de verborgen instellingen in Google Chrome. Dit is hoe het werkt!

Sneller downloaden met Google Chrome

Open de Google Chrome browser. In de adresbalk typt u: chrome://flags

De verborgen instellingen in Chrome worden geopend. Dit zijn de flags instellingen wat betekend dat het experimentele instellingen en functies zijn die later mogelijk in de officiële en publieke versie van Google Chrome worden opgenomen.

In de zoekbalk typt u: parallel downloading

Schakel daarna parallel downloading in door de “Default” instelling te wijzigen naar “Enabled”.

Parallel downloading werkt in Google Chrome voor Mac, Windows, Linux, Chrome OS en Android. Op al deze besturingssystemen kunt deze functie via de experimentele opties inschakelen.

Parallel downloading inschakelen in Google Chrome

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓