Sneller downloaden met Google Chrome? Dit is hoe!

Stefan

Heeft u last van de trage downloadsnelheid via de Google Chrome browser? U bent niet de enige. Het goede nieuws is dat als u Google Chrome of Microsoft Edge op basis van Chromium gebruikt, u in staat zou moeten zijn om de downloadsnelheid gemakkelijk te verhogen met behulp van de experimentele functie genaamd parallel downloaden.

Wat is parallel downloaden

Parallel downloaden is een experimentele functie in Chrome en Edge die helpt de downloadsnelheid te versnellen. Wanneer u een groot bestand downloadt, verdeelt de browser met de functie voor parallel downloaden ingeschakeld het grote bestand in kleine pakketjes en downloadt deze kleine pakketjes tegelijkertijd. Hierdoor zal de downloadsnelheid toenemen.

Momenteel is de parallelle downloadfunctie nog in bèta (test) status, en moet u deze handmatig inschakelen. Dit kunt u doen via de verborgen instellingen in Google Chrome. Dit is hoe het werkt!

Sneller downloaden met Google Chrome

Open de Google Chrome browser. In de adresbalk typt u: chrome://flags

De verborgen instellingen in Chrome worden geopend. Dit zijn de flags instellingen wat betekend dat het experimentele instellingen en functies zijn die later mogelijk in de officiële en publieke versie van Google Chrome worden opgenomen.

In de zoekbalk typt u: parallel downloading

Schakel daarna parallel downloading in door de “Default” instelling te wijzigen naar “Enabled”.

Parallel downloading werkt in Google Chrome voor Mac, Windows, Linux, Chrome OS en Android. Op al deze besturingssystemen kunt deze functie via de experimentele opties inschakelen.

Parallel downloading inschakelen in Google Chrome

Lees meer:

Lees ook
Split Screen (Schermopdeling) in de Google Chrome browser

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *