Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Split Screen (Schermopdeling) in de Google Chrome browser

Het scherm kunnen splitten of opdelen is voor veel mensen een handige manier om productiever te kunnen werken. Het stelt u in staat om meerdere vensters op uw beeldscherm op zo’n manier uit te lijnen dat het voor u fijn werkt.

De Google Chrome browser ondersteunt standaard geen split screen of schermopdeling. Er zijn echter veel handige browser extensies die de Google Chrome browser uitbreiden met allerlei nieuwe functies. Een van deze extensies is de Split screen extensie.

Split Screen (Schermopdeling) in de Google Chrome browser

Split Screen for Google Chrome is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke extensie die de functionaliteit van uw browser aanzienlijk uitbreidt. Zoals de naam al aangeeft, stelt deze extensie u in staat om meerdere Chrome vensters naast elkaar te plaatsen, waardoor multitasking en het vergelijken van informatie van verschillende bronnen een fluitje van een cent wordt.

U kunt de Split Screen for Google Chrome extensie downloaden. Na het downloaden raad ik aan om de extensie vast te zetten in de menubalk zodat het altijd zichtbaar is. Klik hiervoor op het puzzel pictogram en vervolgens rechts naast de extensie op “vastzetten”.

extensie vastmaken

Deze extensie biedt een breed scala aan indelingsopties, waardoor u de vrijheid heeft om de tabbladen te organiseren op een manier die het beste past bij uw werkstijl en behoeften. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke horizontale splitsing, waarbij twee vensters naast elkaar worden geplaatst. Dit is ideaal voor het vergelijken van documenten of het bekijken van twee websites tegelijkertijd.

Om een indeling te kiezen klikt u op het Split Screen pictogram in de menubalk. U kunt vervolgens kiezen uit meerdere indelingen.

Split Screen (Schermopdeling) in de Google Chrome browser

Voor degenen die liever een verticale indeling hebben, biedt Split Screen for Google Chrome ook de mogelijkheid om vensters boven elkaar te plaatsen. Dit kan bijzonder handig zijn voor het volgen van live updates op sociale media terwijl u tegelijkertijd aan een document werkt.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een kwadrantindeling, waarbij het scherm in vier gelijke delen wordt verdeeld. Dit is perfect voor gebruikers die meerdere projecten tegelijkertijd willen beheren of die behoefte hebben aan een uitgebreid overzicht van verschillende bronnen.

Split screen Google chrome

Voor degenen die werken met complexe datasets of meerdere applicaties tegelijkertijd gebruiken, biedt de extensie ook de mogelijkheid om aangepaste indelingen te creëren. U kunt bijvoorbeeld een groot hoofdvenster instellen met meerdere kleinere vensters eromheen, ideaal voor het houden van een oogje op verschillende datafeeds of chatvensters.

Bovendien is Split Screen for Google Chrome bijzonder gebruiksvriendelijk. Met een paar klikken kunt u de indeling aanpassen, vensters verplaatsen en de grootte van elk venster wijzigen. Dit maakt het een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die efficiënter wil werken en het maximale uit hun Chrome browservaring wil halen.

Niet helemaal wat u zocht? Verwijder dan de browser extensie uit Google Chrome.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!