Dit is de beste Anti Malware app voor MacBook, iMac of Mac mini

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Steeds meer Mac computers raken op de een of andere manier besmet met malware. Waar in het verleden Windows een doelwit was wordt nu steeds meer ingezet op Mac gebruikers. Dit komt omdat Mac computers een aanzienlijk deel van vormen van apparaten waarmee gebruikers het internet verkennen.

Het is ook voor Mac computers belangrijk om een goed antivirus of anti-malwarepakket te installeren.

Internet-gebaseerde bedreigingen zijn er tegenwoordig in vele vormen en het zal alleen maar erger worden, niet beter. Hoewel virussen nog steeds een reëel probleem zijn, zijn er andere soorten aanvallen waartegen een Mac anti-malwarepakket uw Mac kan helpen beschermen.

Hoewel we allemaal denken aan antivirussoftware als iets wat voorkomt dat kwaadaardige programma’s worden gedownload en uitgevoerd, doet een modern beveiligingsprogramma veel meer dan dat. Het kan u waarschuwen voor onbetrouwbare e-mailbijlagen, onbetrouwbare websites en software die mogelijk ongewenste software bevat zoals een werkbalk (toolbar) of een browser kaper.

Elke Mac gebruiker zou een van de beste Mac antivirus programma’s op zijn Mac geïnstalleerd moeten hebben, zelfs als dat antivirus programma gratis is.

Dat komt omdat Apple niet langer de dubieuze bewering kan doen dat Macs nooit geïnfecteerd raken. Mac malware is de afgelopen jaren gestaag toegenomen volgens Malwarebytes, en de huidige Macs worden ook geplaagd door adware, ransomware en andere potentieel ongewenste programma’s.

Beste antivirus voor Mac

Iedere Mac gebruiker raadt ik Malwarebytes aan of CleanMyMac.

CleanMyMac is een applicatie van MacPaw. Sinds de introductie van CleanMyMac versie 4 is er ook een antivirus module toegevoegd aan CleanMyMac. Deze antivirus module is specifiek gericht op Mac malware en wordt constant bijgewerkt met de laatste antivirus updates.

Ik raad u aan CleanMyMac te downloaden naar uw Mac. Installeer CleanMyMac en klik links in het menu op Malware. Klik daarna op de Scan knop om een zoekopdracht naar malware op uw Mac te starten.

cleanmymac malware scan

CleanMyMac gaat nu zoeken naar allerlei verschillende malware op uw Mac. Dit zoekproces kan variëren van 1 minuut tot maximaal 5 minuten, afhankelijk van de snelheid van uw Mac.

cleanmymac malware zoeken

De gevonden malware wordt weergegeven in het overzicht. De informatie over de gevonden malware op uw Mac wordt rechtsbovenin weergegeven. Om de malware te verwijderen klikt u op de Verwijder knop.

mac malware verwijderen met cleanmymac

De malware is daarna succesvol verwijderd van uw Mac.

mac virus verwijderd met cleanmymac

CleanMyMac bevat een malware module die alle bestanden op uw Mac in realtime scant. Dit betekent dat ieder nieuw en actief bestand gecontroleerd wordt op een virus of andere vorm van malware. CleanMyMac is de nieuwste bescherming voor Mac.

Ik hoop dat ik u heb kunnen helpen met het detecteren en verwijderen van Mac malware. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓