Malware verwijderen uit Mac OSX (virus verwijder instructie)


Malware; de algemene term voor virussen, adware, ongewenste software en meer. Het is helaas niet meer alleen voor Microsoft Windows maar ook voor Mac OSX van Apple. Cybercriminelen proberen steeds opnieuw geld te verdienen door verschillende malware. Je hebt tegenwoordig adware, hiermee worden advertenties getoond en die promoten van allerlei producten die u mogelijk niet wilt. De criminelen hopen dat u hierop klikt (CPC ads) of het product koopt, ze verdienen dan via het affiliate model.
(deze advertenties niet verwarren met Google Adsense, zoals op onze website).

Ook zien we steeds meer Ransomware. De cybercriminelen blokkeren dan bestanden of uw browser, hierna word gevraagd om geld over te maken middels bitcoins of safepaycard betalingsmethoden. Nogmaals dit beperkt zich niet tot Windows maar ook Mac OSX. In deze instructie biedt ik u een gratis programma om uw computer te scannen op malware in algemene zin.

MalwareBytes Anti-Malware voor Mac OSX

malwarebytes-voor-mac

  • Selecteer Scan om uw computer te controleren op malware.
  • Indien er malware word gevonden, volg de instructies van MalwareBytes Anti-Malware voor Mac.

De user-guide in het engels vind u hier. Opzich spreekt MalwareBytes Anti-Malware voor zich, echter een user-guide is altijd handig.

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie