Interactieve hoeken instellen in macOS? Zo werkt het!

Stefan
Interactieve hoeken instellen in macOS? Zo werkt het!

In macOS zijn functies beschikbaar die het werken met een Mac computer aanzienlijk verbeteren. Om het werken met een Mac vooral sneller te maken zijn Interactieve hoeken beschikbaar.

Interactieve hoeken maken het mogelijk om bepaalde functies op uw Mac direct uit te voeren. Dit werkt door de muis cursor te slepen naar een bepaalde hoek van het beeldscherm met of zonder een functietoets ingedrukt te houden. Er verschijnt dan een venster of de actie wordt direct uitgevoerd.

U kunt met de interactieve hoeken direct de volgende acties laten uitvoeren door macOS als u met de muis naar de ingestelde hoek beweegt.

  • Mission Control uitvoeren.
  • Appvensters weergeven.
  • Het bureaublad weergeven.
  • Meldingscentrum openen.
  • Launchpad uitvoeren.
  • Een Snelle notitie maken.
  • Schermbeveiliging direct in- of uitschakelen.
  • Het Beeldscherm in sluimerstand plaatsen.
  • Toegangsscherm direct weergeven.

Om de interactieve hoeken in te schakelen moet u een van de bovenstaande acties toewijzen aan een bepaalde hoek. Dit is hoe het werkt.

Interactieve hoeken instellen in macOS

Om interactieve hoeken in te schakelen opent u de systeeminstellingen. In de systeeminstellingen klik op “Bureaublad en Dock” en vervolgens rechtsonderin op “Interactieve hoeken”.

Interactieve hoeken in macOS

U kunt nu interactieve hoeken inschakelen door een actie aan een bepaalde hoek toe te wijzen.

Aan elke hoek kunt u een bepaalde actie toe wijzen. Als u vervolgens met de muis naar deze hoek beweegt dan wordt de actie uitgevoerd.

Interactieve hoeken inschakelen

Nu kan ik me voorstellen dat er niet altijd een actie uitgevoerd moet worden bij het bewegen van de muis cursor naar een bepaalde hoek. Stel dat u schermbeveiliging toewijst aan de rechterbenedenhoek dan wordt deze elke keer uitgevoerd als u met de muis cursor naar deze hoek beweegt, iets wat u mogelijk niet wilt.

Om nu te voorkomen dat een actie in een hoek direct wordt uitgevoerd kunt u ook functietoetsen toewijzen aan deze hoek. Dit doet u door een actie te selecteren in een bepaalde hoek en tegelijkertijd een functie toets ingedrukt te houden, het kunnen ook meerdere functietoetsen zijn.

Selecteert u een actie uit de lijst en houdt u bijvoorbeeld de SHIFT + CMD knop ingedrukt, dan ziet u dat deze functietoetsen voor de actie komen te staan in de lijst. Selecteer nu met deze functietoetsen ingedrukt de actie en de actie zal in het vervolg alleen worden uitgevoerd als u naar deze interactieve hoek beweegt met de functietoet(sen) ingedrukt.

Interactieve hoeken instellen

Lees ook: 30 tips om uw Mac sneller te maken.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *