Internet instellingen resetten op Mac

Stefan

Macs zijn een van de meest betrouwbare apparaten voor persoonlijk computergebruik. Maar met functies zoals Private Relay in macOS Monterey en een verhoogde betrouwbaarheid van een VPN, kan het gebeuren dat u de netwerkinstellingen op uw Mac verknoeit. En als gevolg daarvan kan het zijn dat uw Mac geen verbinding (meer) maakt met het internet, of dat u te maken krijgt met trage internetsnelheden.

Een netwerk reset kan dan de oplossing zijn. U moet de internetinstellingen op de Mac alleen resetten wanneer andere basismethoden voor probleemoplossing, zoals het uitschakelen/uitschakelen van Wi-Fi, het opnieuw opstarten van de Mac of het wijzigen van DNS, niet werken.

Internet reset op Mac

De eenvoudigste manier om de netwerkinstellingen, voor Wi-Fi of Ethernet, te resetten is via Systeemvoorkeuren.

Voordat u deze methode volgt, moet u er rekening mee houden dat dit de Wi-Fi informatie van uw Mac zal wissen. Zorg er dus voor dat u het Wi-Fi wachtwoord bij de hand houdt als u toevallig geen ander Apple-apparaat hebt, in welk geval het automatisch zal synchroniseren via iCloud en opnieuw verbinding zal maken.

Klik op het Apple-icoon in de linkerbovenhoek. Klik op Systeemvoorkeuren in het menu. Klik op Netwerk.

Netwerk instellingen mac

Klik op Ethernet als u via de internetkabel bent verbonden, of klik op Wifi als u draadloos bent verbonden met een router naar het internet. Klik daarna op het “-” teken onderin. U verwijdert nu de huidige netwerk/internet instellingen voor de betreffende interface.

Wifi instellingen resetten mac

Klik daarna op het “+” teken onderin. Selecteer de gewenste interface, geef de interface een naam en klik op Maak aan. U heeft nu een nieuwe internet instelling aangemaakt. Alle vorige internet instellingen zijn gewist.

Lees ook
Geluid harder maken en luider aan zetten op een Mac

Nieuwe wifi aanmaken op mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook, 27 tips om mac sneller te maken of wat is overige opslag in mac.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
 1. Mijn iMac gebruik ik af en toe.
  Vandaag had ik wel verbinding met wifi en via de ethernetkabel, maar geen internet en geen verbinding met de mailserver.
  Waar moet ik zoeken?

  1. Hallo, als andere apparaten op hetzelfde wifi of ethernet netwerk wel werken, dan de iMac. Werken die ook niet of weet u het niet, dan zou ik beginnen bij de router. Succes! Groet, Stefan

 2. Hallo Stefan,

  Betreft id card lezer & Clean My Mac

  Heb een Mac, versie Mac OS Mojave 10.14.6

  Wel mijn probleem is, kan niet inloggen via de card lezer.
  Krijg steeds de melding: aanmelden niet gelukt.
  driver gedownload voor de cardlezer enz enz.

  Weet U enige raad aub.

  De andere vraag, zou Claen My Mac een goede aankoop zijn ?

  met vriendelijke groeten

  Mr. Wynen Eddy

  1. Hallo Eddy, ik kan u helaas niet helpen met de Card reader. Ik heb geen card reader en kan daarom het probleem niet reproduceren. Ik zou beginnen met de vraag, is de card reader wel ondersteunt in macOS Mojave of überhaupt Mac computers?

   Als dat zo is, neem dan contact op met Apple Support: https://support.apple.com/nl-nl/contact, hun kunnen u helpen.

   Ik zou macOS ook bijwerken naar de laatste updates indien mogelijk, Mojave is erg oud: https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mchlpx1065/mac.

   CleanMyMac wordt gebruikt door 5 miljoen mensen wereldwijd inclusief mijzelf. Ja, het is een fijne app en neemt veel werk uit handen als het gaat om onderhoud aan een Mac computer, lees hier meer over CleanMyMac ➞ https://www.pc-tips.info/linkout/10291

   Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *