MacOS BigSur installeren op uw Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele hoop nieuwe functies en heeft ook een ander uiterlijk.

Om deze nieuwe functies en uiterlijk te testen kunt u alvast MacOS BigSur installeren op uw Mac. U installeert dan een beta versie, die nog niet officieel is. BigSur beta bevat dus mogelijk nog fouten en dient niet op een Mac geïnstalleerd te worden die dagelijks wordt gebruikt.

Ik raad u aan MacOS BigSur te installeren als een virtuele machine met Parallels Desktop voor Mac.

MacOS BigSur kan op de meeste Mac’s geïnstalleerd worden. Zie hieronder of uw Mac geschikt is voor BigSur.

MacBook (begin 2015 of nieuwer)
MacBook Air (2013 of nieuwer)
MacBook Pro (2013 of nieuwer)
Mac mini (2014 of nieuwer)
iMac (2014 of nieuwer)
iMac Pro (2017)
Mac Pro (2013 of nieuwer)

MacOS BigSur installeren op Mac

Let op: het installeren van BigSur betreft nu (op dit moment van schrijven) 29-7-2020 nog een beta-versie, beta versie 3 om precies te zijn.

Ga met de Safari browser naar: betaprofiles.com

Zoek naar MacOS 11 Download en Download het MacOS Beta Profiel bestand.

betaprofiles mac bigsur downloaden

Zoek naar MacOS 11 Download en Download het MacOS Beta Profiel bestand.

mac bigsur installeren mac

In uw downloads map vind u het bestand: macOSDeveloperBeta16AccessUtility.dmg. Dubbelklik om te openen en volg de installatie.

macos developer beta access utility

Klik op het Apple icoon () in de linker bovenhoek. Klik op Over Deze Mac. Klik daarna op de Software update knop om te zoeken naar de MacOS BigSur update.

Als het goed is is uw Mac nu aangemeld voor het Apple Developer seed-programma en wordt de MacOS Big Sur Beta update weergegeven.

Let op: voor u doorgaat, dit proces is niet terug te draaien. Installeer BigSur beta op een Mac computer waarop het kan! Maak een back-up via Time Machine.

Klik op de Werk nu bij knop om BigSur te installeren.

macos bigsur update installeren

Even geduld MacOS BigSur wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd op uw Mac. MacOS BigSur (Mac OS 11.0) is 12,88GB groot op dit moment.

bigsur installeren op mac

De installatie van Mac Big sur wordt nu gestart, volg de installatie om Big Sur te installeren.

bigsur installatie mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓