Meldingen Stilhouden of Meldingen uitschakelen in Mac Big Sur

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Melding zijn handig, daar is geen twijfel over mogelijk. Echter, soms dan wil je de meldingen in macOS Big Sur uitschakelen of even stilhouden/verbergen.

De “Lever stil af” functie in Big sur maakt het mogelijk om meldingen tijdelijk uit te schakelen en de meldingen alleen weer te geven in het berichtencentrum. U kunt deze functie gebruiken op de volgende manier.

Meldingen Stilhouden of Meldingen uitschakelen in macOS Big Sur

Indien u een teveel aan meldingen ontvangt en deze tijdelijk wilt verbergen dan kunt u de meldingen op de volgende manier verbergen.

Melding stilhouden

Als u een melding ontvangt dan klikt u met de rechtermuisknop op de melding. U ziet dan een menu met de naam “Lever stil af”.

lever stil af herinnering mac

De meldingen van die specifieke app wordt daarna in de toekomst alleen maar weergegeven in het berichtencentrum.

Als u een melding gemist heeft of u wilt de overige meldingen aanpassen dan opent u het berichtencentrum. Klik op de datum en tijd notitie in de rechterbovenhoek. Het berichtencentrum wordt nu geopend.

meldingen uitschakelen in het berichtencentrum

Klik met de rechtermuisknop op de melding waarvan u de meldingen wilt uitschakelen en deze wilt verplaatsen naar het berichtencentrum. Klik daarna op “Lever stil af”, toekomstige meldingen worden nu verborgen.

Melding uitschakelen

Om de instellingen van de meldingen aan te passen, klikt u in het berichtencentrum op Berichtgevingsvoorkeuren door met de rechtermuisknop op de melding te klikken.

meldingen uitschakelen in het berichtencentrum

U kunt ook klikken op het Apple menu in de linkerbovenhoek. Klik op Systeemvoorkeuren. In de macOS systeemvoorkeuren klik op Berichtgeving.

mac systeemvoorkeuren

Kies in het linker menu de app waarvan u de berichtgeving (meldingen) wilt aanpassen. U kunt hier kiezen om geen meldingen toe te staan door “Sta berichtgeving toe” uit te schakelen, of door “Geen” te kiezen bij “Berichten-meldingsstijl”.

Als u de optie “Toon in berichtencentrum” aanzet wordt de melding weergegeven in, jawel, het berichtencentrum. Indien u liever geen geluid hoort bij een nieuwe melding dan schakelt u de optie “Speel geluid af bij meldingen” uit.

In de berichtgeving instellingen kunt zo per applicatie instellen of en op welke manier er melding kunnen worden weergegeven op uw Mac.

berichtgeving meldingen aanpassen mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

377 Artikelen244 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x