Microsoft Support virus melding verwijderen – PC-Tips.INFO

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Microsoft Support pop-ups verschijnen als uw PC geïnfecteerd is met een adware applicatie. Er komt een melding vanuit uw browser dat uw apparaat, is geïnfecteerd met een virus en u een telefoon nummer dient te bellen om het probleem op te lossen. Deze websites doen zich vaak voor als Microsoft, en de oplichters achter deze nep websites doen zich ook voor als Microsoft. Er bestaan teveel domein namen en telefoon nummers om op te noemen. De criminelen registreren vaak binnen 24 uur weer een nieuw domein om hun Microsoft Support nep virus meldingen weer te geven. 

De support.microsoft.com nep melding kan zich uiten met verschillende meldingen, dat uw computer is geïnfecteerd met een virus of dat uw persoonlijke gegevens in gevaar zijn. Er zijn zelfs meldingen bekend waarin men zich voordoet als de politie. De “Your computer has been locked” is de meest bekende nep melding.

De Microsoft Support popup kan zich uiten in de Google Chrome, Firefox en Internet Explorer. Het is maar net welke browser standaard staat ingesteld bij de gebruiker. Het probleem met adware is ook dat het niet alleen komt, er is vaak nog veel meer malware aanwezig op de computer. Deze malware is handmatig amper te verwijderen, malware is er namelijk op uit om niet gedetecteerd te worden en zal zich ook daarom niet zomaar laten verwijderen door het afsluiten van een exe bestand bijvoorbeeld. Hiervoor is er speciale software beschikbaar om de Microsoft Support popup en de bijbehorende malware te verwijderen uit uw browser en computer.

Microsoft Support pop-up verwijderen – PC-Tips.info

microsoft support virus verwijderen

Om de Microsoft Support popup “virus” te verwijderen gebruiken we het gratis programma Malwarebytes. U heeft 14 dagen volledige functionaliteit om Malwarebytes te testen, u hoeft het dus niet meteen te kopen.

Download Malwarebytes (directe download)

Klik op Ja om Malwarebytes toe te staan wijzigingen aan uw systeem toe te brengen. In Windows 7 krijgt u deze melding niet, alleen Windows 10.

Selecteer uw taal, en klik op OK

Klik op Akkoord en installeren van Malwarebytes

Malwarebytes is bezig met installeren, dit duurt 1 minuut of minder.

Klik op Voltooien om door te gaan met Malwarebytes

Malwarebytes is nu gestart en gaat automatisch controleren op de laatste virus updates, klik op Scan nu om de virus scan te starten.

Malwarebytes is nu de computer aan het controleren op allerlei vormen van malware, adware, virussen, trojans en spyware en ransomware.

Na het scannen klikt u door op Selectie in quarantaine plaatsen.

Malwarebytes heeft nu de gevonden malware in quarantaine geplaatst en de malware of virussen vormen geen bedreiging meer voor uw PC.
Probleem opgelost? Laat het andere weten. Probleem niet opgelost? Laat het ons weten!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

374 Artikelen243 REACTIES

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits

Fantastisch!
Ben van die vervelende pop-ups af!
Zie onderstaande uitkomst, 10 bedreigingen verwijderd!

Malwarebytes
http://www.malwarebytes.com

-Logboekdetails-
Scandatum: 09-06-19
Scantijd: 21:08
Logbestand: fe0169be-8ae9-11e9-847d-00ff0a37e2e3.json

-Software-informatie-
Versie: 3.7.1.2839
Versie componenten: 1.0.538
Update pakketversie: 1.0.10968
Licentie: Proef

-Systeeminformatie-
Besturingssysteem: Windows 10

-Scansamenvatting-
Scantype: Bedreigingsscan
Scan geactiveerd door: Handmatig
Resultaat: Voltooid
Objecten gescand: 344298
Dreigingen herkend: 10
Dreigingen in quarantaine: 10
Verstreken tijd: 3 min, 23 sec

PUP.Optional.OneSafePCCleaner, C:\PROGRAMDATA\ONESAFE PC CLEANER, In quarantaine

G.Groothuis

Sinds enige weken heb ik een autom.update van Windows(10) gehad en sindsdien vindt er in mij pc’s een strijd om de alleenheerschappij tussen Microsoft en Google. Deze laatste als standaardbrowser opnieuw instellen is onmogelijk. Onmiddellijk neemt Edge het roer over. Mijn gmail accounts werkten ook niet meer en het terugzetten via herstel ontneemt me een aantal essent. software.De toegang tot sites werkt vaak niet en beneden in de hoek staat verbinding maken, met de naam twitter waar ik niet aan doe.Ben ik lastiggevallen door een hacker. De vermelding is: syndicate.twitter.

Bruno Korngold

Beste Stefan, Ik heb naar aanleiding van uw artikel ‘Microsoft Support virus melding verwijderen’ de proefversie van Malwarebytes geinstalleerd omdat ik met grote regelmaat pop-ups binnen krijg met ‘fake’ virusmeldingen. Na het scannen bleek ik 26 bedreigingen te hebben waarvan 6 Troyan horse. Alles in quarantaine geplaatst en de laptop opnieuw opgestart. Nu blijkt dat het nog steeds pop-ups regent en dat ik in plaats van bepaalde gekozen sites uit mijn favorieten een ‘foute site’ krijg welke dan wordt geblokkeerd. Het lijkt er dus op dat de Malwarebytes applicatie maar ten dele werkt. Hoe krijg ik dit werkend, of komt… Lees verder »

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
4
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x