More
  Startpagina Handige tips Start menu verdwenen (windows), meerdere oplossingen - PC-Tips.info

  Start menu verdwenen (windows), meerdere oplossingen – PC-Tips.info

  Het start-menu is een element in Windows sinds de introductie van Windows 95. Het start menu maakt het voor de gebruiker mogelijk om bepaalde acties uit te voeren in Windows, bijvoorbeeld het starten van applicaties, windows uit schakelen, windows instellingen wijzigen en meer. Het start menu is een belangrijk onderdeel van Windows, als het start menu dan ook is verdwenen is dit zeer vervelend. Er kunnen meerdere redenen zijn dat het Windows start menu is verdwenen. In dit artikel laat ik een aantal oplossingen zien die het start menu probleem kunnen oplossen.

  Windows start menu verdwenen

  Herstart Windows explorer

  Begin met de eenvoudigste oplossing: start windows explorer opnieuw op met Taakbeheer. Taakbeheer is zeer nuttig wanneer een specifiek lopend programma moet worden gesloten of beëindigd dat is vastgelopen, niet reageert, te veel CPU-bronnen nodig heeft of gewoon niet naar behoren werkt. Taakbeheer helpt bij het sluiten van programma’s en het stoppen van processen (wanneer normaal afsluiten niet meer werkt).

  Om het te openen drukt u op de Ctrl + Shift + Esc toetsen op uw toetsenbord. Zoek het Windows verkenner proces, selecteer het en klik op de knop “Opnieuw opstarten” in de rechterbenedenhoek. Windows Verkenner wordt dan opnieuw opgestart. Controleer of na het herstarten het startmenu terug is gekomen.

  windows verkenner opnieuw opstarten

  Start een DISM scan

  Deployment Image Servicing and Management (DISM) kan worden gebruikt voor het repareren en herstellen van Windows bestanden Als u een DISM scan wilt uitvoeren, opent u Opdracht prompt als beheerder. Open eerst Taakbeheer, klik op “Bestand” en selecteer “Nieuwe taak uitvoeren”.

  cmd uitvoeren als administrator

  in het Openen veld typt u: cmd.exe en vink “deze taak als administratorbevoegdheden maken” aan. Druk op OK om te bevestigen.

  In het nieuwe opdracht prompt venster typ: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

  opdracht prompt cmd.exe dism

  druk op Enter om DISM uit voeren. Laat het een tijdje scannen en kijk of hiermee het probleem met het verdwenen start menu is opgelost. Zo niet? Ga door naar de volgende stap.

  Start Windows File Checker

  System File Checker is een hulpprogramma in Windows waarmee gebruikers in Windows systeembestanden kunnen scannen naar corrupte bestanden en deze kunnen herstellen. In dit artikel wordt beschreven hoe u het System File Checker (SFC.exe) gebruikt om uw systeembestanden te scannen en ontbrekende of beschadigde systeembestanden te repareren.

  De “sfc /scannow” optie is een van de verschillende specifieke argumenten die beschikbaar is met het sfc commando. Om het uit te voeren, moet u een administrator opdrachtprompt openen. Open Opdrachtprompt met Taskmanager en typ de opdracht “sfc /scannow” en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord om deze opdracht uit te voeren. Wacht ongeveer 15 minuten tot de scan is voltooid.

  sfc scan om start menu te herstellen

  Als de scan is voltooid, open een command-prompt venster als administrator en typ: powershell. Plak nu de volgende tekst in het venster (klik met de rechtermuisknop midden in het command-prompt venster en selecteer plakken).

  Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

  start menu herstellen powershell

  Herstart Windows om te controleren of het start menu nu is hersteld. hopelijk heeft deze instructie u geholpen om het start menu te herstellen als het is verdwenen. Als u bent geholpen zou ik het op prijs stellen als u het artikel wilt delen op social media. Succes!

   

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x