Automatische Windows Updates uitschakelen in Windows 10, PC-Tips.info

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Windows 10 wordt automatisch bijgewerkt naar de laatste updates zodra deze beschikbaar worden gesteld door Microsoft. Als er nieuwe Windows 10 updates beschikbaar zijn wordt er door Windows Update automatisch een update geïnstalleerd in het voor gedefinieerde tijdvlak die door de gebruiker is ingesteld.

De meeste kritische updates worden door Windows 10 automatisch gedownload en geïnstalleerd, sommige optionele updates vragen om bevestiging om geïnstalleerd te worden en bij andere Windows updates moet u eerst de gebruikersvoorwaarden accepteren.

Het is mogelijk om automatische updates in Windows 10 volledig uit te schakelen. Als U automatische updates voor Windows 10 uitschakelt dan wordt dit ingesteld voor alle Windows gebruikers. U heeft administrator rechten nodig om de instellingen te wijzigen m.b.t. het uitschakelen van automatische updates voor Windows 10.

In dit artikel leg ik uit hoe U automatische updates in Windows 10 kunt uitschakelen. Handmatig Windows updates zoeken en installeren blijft nog mogelijk.

Automatische Windows updates uitschakelen in Windows 10

windows automatische updates uitschakelen

Windows Update uitschakelen via de Group Policy Editor (Groepsbeleid)

De Local Group Policy Editor (gpedit.msc) is een Microsoft Management Console (MMC) snap-in die een enkele gebruikersinterface biedt waarmee alle instellingen voor Computerconfiguratie en Gebruikersconfiguratie van lokale groepsbeleids objecten kunnen worden beheerd.

Belangrijk: De Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) is standaard niet beschikbaar in de Windows 10 Home editie.

Echter, in het volgende artikel – Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) voor Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home editie – heb ik beschreven hoe U wel gpedit.msc kunt installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.

Met de Local Group Policy Editor kunt U Windows automatische updates uitschakelen in Windows 10.

Klik met de rechtermuisknop op de start-knop in de linkerhoek in Windows 10. In het start-menu selecteer Uitvoeren.

gpedit.msc openen

In het Uitvoeren venster type: gpedit.msc

De Local Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) wordt nu geopend. Open de volgende menu-items in het linker menu in de groepsbeleid editor.

ComputerconfiguratieBeheersjablonenWindows-onderdelen

groepsbeleid editor windows 10

Klik daarna op Windows Update. In het rechter-menu genaamd Instellingen, selecteer Automatische updates configureren. Om de Automatische updates configureren instellingen te wijzigen dubbelklik op Automatische updates configureren.

groepsbeleid editor - group policy editor windows 10

Er verschijnt nu een Automatische updates configureren scherm. Selecteer de instelling Uitgeschakeld en bevestig met Toepassen en OK.

automatische updates windows 10 uitschakelen via gpedit

Opmerking van Microsoft:
Met deze optie kunnen lokale administrators in het configuratiescherm Automatische updates een configuratieoptie naar keuze selecteren. Lokale administrators kunnen de configuratie voor Automatische updates niet uitschakelen. Als de status voor dit beleid is ingesteld op Uitgeschakeld, moeten alle updates die beschikbaar zijn op de Windows Update-website handmatig worden gedownload en geïnstalleerd. Hiertoe zoekt u via Start naar Windows Update.

Herstart nu uw computer om de instellingen toe te passen op de aankomende Windows 10 automatische updates.

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

415 Artikelen261 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erwtje911

Beste Stefan, als computernerd in hart en nieren vindt ik uw website super . Zeer veel bruikbare tips en zeer leerrijk. Mijn hobby is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby na verloop van tientallen jaren. Ik repareer dus ook regelmatig computers voor collega’s en vrienden die met allerlei Windows problemen te kampen krijgen. Vandaag heb ik uw raad opgevolgd dat in uw artikel stond i.v.m. het uitschakelen van updates in Windows 10 home versie. Dat heb ik voor elkaar gekregen dan zij uw batch bestand. Wanneer ik nu de opdracht :”gpedit” uitvoer kan ik zonder problemen de updates :”uitschakelen”.… Lees verder »

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x