More
  Startpagina Handige tips Automatische Windows Updates uitschakelen in Windows 10, PC-Tips.info

  Automatische Windows Updates uitschakelen in Windows 10, PC-Tips.info

  Windows 10 wordt automatisch bijgewerkt naar de laatste updates zodra deze beschikbaar worden gesteld door Microsoft. Als er nieuwe Windows 10 updates beschikbaar zijn wordt er door Windows Update automatisch een update geïnstalleerd in het voor gedefinieerde tijdvlak die door de gebruiker is ingesteld.

  De meeste kritische updates worden door Windows 10 automatisch gedownload en geïnstalleerd, sommige optionele updates vragen om bevestiging om geïnstalleerd te worden en bij andere Windows updates moet u eerst de gebruikersvoorwaarden accepteren.

  Het is mogelijk om automatische updates in Windows 10 volledig uit te schakelen. Als U automatische updates voor Windows 10 uitschakelt dan wordt dit ingesteld voor alle Windows gebruikers. U heeft administrator rechten nodig om de instellingen te wijzigen m.b.t. het uitschakelen van automatische updates voor Windows 10.

  In dit artikel leg ik uit hoe U automatische updates in Windows 10 kunt uitschakelen. Handmatig Windows updates zoeken en installeren blijft nog mogelijk.

  Automatische Windows updates uitschakelen in Windows 10

  windows automatische updates uitschakelen

  Windows Update uitschakelen via de Group Policy Editor (Groepsbeleid)

  De Local Group Policy Editor (gpedit.msc) is een Microsoft Management Console (MMC) snap-in die een enkele gebruikersinterface biedt waarmee alle instellingen voor Computerconfiguratie en Gebruikersconfiguratie van lokale groepsbeleids objecten kunnen worden beheerd.

  Belangrijk: De Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) is standaard niet beschikbaar in de Windows 10 Home editie.

  Echter, in het volgende artikel – Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) voor Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home editie – heb ik beschreven hoe U wel gpedit.msc kunt installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.

  Met de Local Group Policy Editor kunt U Windows automatische updates uitschakelen in Windows 10.

  Klik met de rechtermuisknop op de start-knop in de linkerhoek in Windows 10. In het start-menu selecteer Uitvoeren.

  gpedit.msc openen

  In het Uitvoeren venster type: gpedit.msc

  De Local Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) wordt nu geopend. Open de volgende menu-items in het linker menu in de groepsbeleid editor.

  ComputerconfiguratieBeheersjablonenWindows-onderdelen

  groepsbeleid editor windows 10

  Klik daarna op Windows Update. In het rechter-menu genaamd Instellingen, selecteer Automatische updates configureren. Om de Automatische updates configureren instellingen te wijzigen dubbelklik op Automatische updates configureren.

  groepsbeleid editor - group policy editor windows 10

  Er verschijnt nu een Automatische updates configureren scherm. Selecteer de instelling Uitgeschakeld en bevestig met Toepassen en OK.

  automatische updates windows 10 uitschakelen via gpedit

  Opmerking van Microsoft:
  Met deze optie kunnen lokale administrators in het configuratiescherm Automatische updates een configuratieoptie naar keuze selecteren. Lokale administrators kunnen de configuratie voor Automatische updates niet uitschakelen. Als de status voor dit beleid is ingesteld op Uitgeschakeld, moeten alle updates die beschikbaar zijn op de Windows Update-website handmatig worden gedownload en geïnstalleerd. Hiertoe zoekt u via Start naar Windows Update.

  Herstart nu uw computer om de instellingen toe te passen op de aankomende Windows 10 automatische updates.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  erwtje911
  erwtje911
  1 jaar geleden

  Beste Stefan, als computernerd in hart en nieren vindt ik uw website super . Zeer veel bruikbare tips en zeer leerrijk. Mijn hobby is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby na verloop van tientallen jaren. Ik repareer dus ook regelmatig computers voor collega’s en vrienden die met allerlei Windows problemen te kampen krijgen. Vandaag heb ik uw raad opgevolgd dat in uw artikel stond i.v.m. het uitschakelen van updates in Windows 10 home versie. Dat heb ik voor elkaar gekregen dan zij uw batch bestand. Wanneer ik nu de opdracht :”gpedit” uitvoer kan ik zonder problemen de updates :”uitschakelen”.… Lees verder »

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x