Bluetooth inschakelen in Windows 11? Uitgebreide instructie

Stefan
Bluetooth inschakelen in Windows 11

Bluetooth is de laatste jaren meer en meer een noodzaak geworden door het gebruiksgemak dat het biedt. Alle smartphones en de meeste computers van de nieuwere generatie bieden deze Bluetooth functie. Door middel van Bluetooth kunt u vele apparaten zoals luidsprekers, koptelefoons, telefoons, toetsenbord en een muis koppelen.

Bluetooth verbetert niet alleen de toegankelijkheid en maakt een apparaat draagbaar, maar maakt ook die rommelige draden die overal rondslingeren overbodig.

Er zijn twee manieren om Bluetooth in te schakelen in Windows 11. Ofwel via de Windows instellingen of via het Actiecentrum in de taakbalk. Naast het inschakelen van Bluetooth in Windows 11 leg ik u ook uit hoe een apparaat koppelt of verwijdert via Bluetooth.

Bluetooth inschakelen in Windows 11

Bluetooth inschakelen via Windows instellingen

Klik op de startknop. Klik daarna op Instellingen. Klik links in het menu op “Bluetooth en apparaten”. Schakel Bluetooth in door op de knop te klikken.

Bluetooth aanzetten in Windows 11

Als u Bluetooth heeft ingeschakeld dan kunt u apparaten koppelen met uw computer.

Bluetooth inschakelen via het Actiecentrum

Een snelle manier om Bluetooth in Windows 11 in- of uit te schakelen is via het actiecentrum. Het actiecentrum is een hulpmiddel in Windows om bepaalde standaard acties snel uit te voeren waaronder het activeren van Bluetooth. Het actiecentrum bevindt zich in de taakbalk.

Klik op de iconen in de taakbalk. Het actiecentrum wordt geopend. Klik op de Bluetooth tegel om Bluetooth in- of uit te schakelen.

Bluetooth inschakelen via het actiecentrum

Als u de Bluetooth tegel in het actiecentrum niet ziet dan klikt u op het penseeltje.

Actiecentrum tegels bewerken

Klik daarna op de Toevoegen knop en klik daarna op Bluetooth. Klik op Gereed om de Bluetooth tegel toe te voegen.

Bluetooth tegel toevoegen aan het actiecentrum

U heeft nu de Bluetooth tegel toegevoegd aan het actiecentrum.

Lees ook
Schermafbeelding maken in Windows 11? Dit is hoe!

Apparaat koppelen via Bluetooth in Windows 11

Nu u Bluetooth in Windows 11 heeft ingeschakeld, is de volgende stap het koppelen van apparaten. Apparaten die een Bluetooth verbinding ondersteunen kunnen gemakkelijk aan uw computer worden gekoppeld.

Voordat u begint met koppelen, moet u ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld voor zowel de computer als het apparaat dat u wilt koppelen. Naast dat Bluetooth is ingeschakeld moet het apparaat wat u wenst te koppelen staan ingesteld op ‘Koppelmodus’. Dit is een modus die ervoor zorgt dat zowel het apparaat als de Windows 11 computer met elkaar kunnen verbinden.

Open vervolgens Windows Instellingen, klik op Bluetooth en apparaten in het linkerpaneel, en klik bovenaan op de knop: Apparaat toevoegen.

Bluetooth apparaat toevoegen in Windows 11

Zorg ervoor dat het apparaat wat u wenst te koppelen in koppelmodus staat. Er wordt nu gezocht en verbinding gemaakt met het Bluetooth apparaat. Als de verbinding is gelukt zal het apparaat automatisch gekoppeld worden of er wordt een verbinding maken knop weergegeven met een Bluetooth code. Bevestig de verbinding op het apparaat.

Een apparaat toevoegen in Windows 11

Als de verbinding is gelukt klik dan op de Gereed knop.

Bluetooth apparaat gekoppeld in Windows 11

Bluetooth apparaat verwijderen

Als u de verbinding met een gekoppeld Bluetooth apparaat wenst te verbreken dan opent u de Bluetooth en andere apparaten instellingen. Klik u op de drie puntjes en klikt u op de verwijderen knop.

Bluetooth apparaat verwijderen in Windows 11

Lees meer: Bluetooth werkt niet in Windows 11 of Bluetooth inschakelen in Windows 10.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
10 reacties
  1. Hallo, om het bluetooth pictogram opnieuw weer te geven in het systemvak doet u volgende.

   Open de instellingen, klik op bluetooth en apparaten. Klik hierna op apparaten en klik onderin op meer bluetooth-instellingen.
   Schakel de optie “het Bluetooth pictogram in het systeemvak weergeven” in. U ziet nu het Bluetooth pictogram rechts onderin.

   Succes!

 1. Hallo,ik heb een acer Nitro5 laptop daarop is bluetooth geinst. heeft altijd goed gewerkt,maar nu niet meer.
  als ik verbinding maak met mijn sound bar dan komt er geen geluid uit,bij instellingen zegt hij verbonden,maar er moet staan verbonden voor muziek,ik hoop dat u mij kunt helpen,vr.gr. Jan Mahn.

 2. In windows 11 heb ik niet de buetooth icoon in het vakje met verborgen iconen op de taakbalk rechts. Als ik in een vorige versie op klikte kon k toestemming geven om bestanden te ontvangen inplaats van in windows 11 een hele weg te moeten afleggen in de instellingen met hetzelfde resultaat. Kan ik dit er zelf weer in plaatsen ,
  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  1. Hallo, open instellingen. Klik op “bluetooth en apparaten”. Klik vervolgens op “apparaten”. Onderin in de “verwante instellingen” klik op “meer bluetooth instellingen”. Schakel vervolgens de optie “het bluetooth pictogram in het systeemvak weergeven” in. Succes!

 3. Ik heb een desktop pc gekocht met windows 11 ik heb van alles geprobeerd om een bleutooth verbinding tussen mijn smartphone en de pc te krijgen ik heb ook geprobeerd via het penseeltje in het actiecentrum maar ik vind nergens de bleutooth tegel moet ik het nu via een adaptor proberen?

  1. Hallo, controleer of er bluetooth instellingen beschikbaar zijn. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: ms-settings:bluetooth
   Als er een apparaat gekoppeld kan worden, dan hoeft u geen dongel of adapter te kopen, de PC beschikt over een ingebouwde bluetooth chip. Werkt het niet? Of niet beschikbaar, dan koopt u een dongel of adapter. Succes!

 4. alle stappen gevolgd maar vind nergens het bleutooth icoontje. staat ook niet in lijst om tegels toe te voegen. gisteren in apparaatbeheer alles van bleutooth verwijderd in een poging om ander probleem op te lossen maar nu vind ik niks meer terug van bleutooth.

  1. Hallo, u dient de stuurprogramma’s voor Bluetooth terug te installeren. Als u de Bluetooth stuurprogramma’s uit apparaatbeheer heeft verwijderd kan Windows er niets meer mee.
   Afhankelijk van het merk moederbord of Bluetooth dongle dient u de “drivers” ofwel stuurprogramma’s te downloaden en te installeren.
   Succes! Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *