Bluetooth inschakelen in Windows 11? Uitgebreide instructie

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Bluetooth is de laatste jaren meer en meer een noodzaak geworden door het gebruiksgemak dat het biedt. Alle smartphones en de meeste computers van de nieuwere generatie bieden deze Bluetooth functie. Door middel van Bluetooth kunt u vele apparaten zoals luidsprekers, koptelefoons, telefoons, toetsenbord en een muis koppelen.

Bluetooth verbetert niet alleen de toegankelijkheid en maakt een apparaat draagbaar, maar maakt ook die rommelige draden die overal rondslingeren overbodig.

Er zijn twee manieren om Bluetooth in te schakelen in Windows 11. Ofwel via de Windows instellingen of via het Actiecentrum in de taakbalk. Naast het inschakelen van Bluetooth in Windows 11 leg ik u ook uit hoe een apparaat koppelt of verwijdert via Bluetooth.

Bluetooth inschakelen in Windows 11

Bluetooth inschakelen via Windows instellingen

Klik op de startknop. Klik daarna op Instellingen. Klik links in het menu op “Bluetooth en apparaten”. Schakel Bluetooth in door op de knop te klikken.

Bluetooth aanzetten in Windows 11

Als u Bluetooth heeft ingeschakeld dan kunt u apparaten koppelen met uw computer.

Bluetooth inschakelen via het Actiecentrum

Een snelle manier om Bluetooth in Windows 11 in- of uit te schakelen is via het actiecentrum. Het actiecentrum is een hulpmiddel in Windows om bepaalde standaard acties snel uit te voeren waaronder het activeren van Bluetooth. Het actiecentrum bevindt zich in de taakbalk.

Klik op de iconen in de taakbalk. Het actiecentrum wordt geopend. Klik op de Bluetooth tegel om Bluetooth in- of uit te schakelen.

Bluetooth inschakelen via het actiecentrum

Als u de Bluetooth tegel in het actiecentrum niet ziet dan klikt u op het penseeltje.

Actiecentrum tegels bewerken

Klik daarna op de Toevoegen knop en klik daarna op Bluetooth. Klik op Gereed om de Bluetooth tegel toe te voegen.

Bluetooth tegel toevoegen aan het actiecentrum

U heeft nu de Bluetooth tegel toegevoegd aan het actiecentrum.

Apparaat koppelen via Bluetooth in Windows 11

Nu u Bluetooth in Windows 11 heeft ingeschakeld, is de volgende stap het koppelen van apparaten. Apparaten die een Bluetooth verbinding ondersteunen kunnen gemakkelijk aan uw computer worden gekoppeld.

Voordat u begint met koppelen, moet u ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld voor zowel de computer als het apparaat dat u wilt koppelen. Naast dat Bluetooth is ingeschakeld moet het apparaat wat u wenst te koppelen staan ingesteld op ‘Koppelmodus’. Dit is een modus die ervoor zorgt dat zowel het apparaat als de Windows 11 computer met elkaar kunnen verbinden.

Open vervolgens Windows Instellingen, klik op Bluetooth en apparaten in het linkerpaneel, en klik bovenaan op de knop: Apparaat toevoegen.

Bluetooth apparaat toevoegen in Windows 11

Zorg ervoor dat het apparaat wat u wenst te koppelen in koppelmodus staat. Er wordt nu gezocht en verbinding gemaakt met het Bluetooth apparaat. Als de verbinding is gelukt zal het apparaat automatisch gekoppeld worden of er wordt een verbinding maken knop weergegeven met een Bluetooth code. Bevestig de verbinding op het apparaat.

Een apparaat toevoegen in Windows 11

Als de verbinding is gelukt klik dan op de Gereed knop.

Bluetooth apparaat gekoppeld in Windows 11

Bluetooth apparaat verwijderen

Als u de verbinding met een gekoppeld Bluetooth apparaat wenst te verbreken dan opent u de Bluetooth en andere apparaten instellingen. Klik u op de drie puntjes en klikt u op de verwijderen knop.

Bluetooth apparaat verwijderen in Windows 11

Lees meer: Bluetooth werkt niet in Windows 11 of Bluetooth inschakelen in Windows 10.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓