More
  Startpagina Handige tips Hoe Bluetooth inschakelen in Windows 10? 2 Simpele methodes!

  Hoe Bluetooth inschakelen in Windows 10? 2 Simpele methodes!

  Heel veel apparaten met Windows 10 erop geïnstalleerd hebben ook de Bluetooth functionaliteit om externe apparatuur te koppelen middels Bluetooth. Bluetooth kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een muis, printer, koptelefoon of keyboard te pairen via Bluetooth.

  Echter om eerst apparaten te kunnen koppelen dient U wel Bluetooth in te schakelen in Windows 10. Hierna kan uw Windows 10 apparaat gevonden worden en Windows 10 anderzijds ook de randapparatuur kan vinden en ermee kan verbinden.

  Voordat ik uitleg hoe je bluetooth kan inschakelen in Windows 10 is het leuk om te weten wat Bluetooth nu eigenlijk is en hoe het werkt. In het kort leg ik uit wat Bluetooth is en hoe het werkt tussen twee apparaten.

  Wat is Bluetooth?

  Bluetooth is een draadloos radio communicatie standaard die is ontworpen voor communicatie over korte afstanden, tussen verschillende soorten apparaten. De Bluetooth technologie gebruikt 2,4 GHz frequenties net zoals de de 802.11b en 802.11g draadloze netwerk standaarden. Echter gebruikt Bluetooth minder “kracht” en dit zorgt voor een veel korter bereik, tragere overdrachtssnelheden en een lager stroomverbruik.

  Je hebt bij Bluetooth verschillende versies, Bluetooth 1 tot en met 5. Het verschil zit hem in de kwaliteit (sterkte van het signaal), het soort apparaten wat met elkaar kan verbinden en de hoeveelheid stroom die de chip verbruikt.

  Bluetooth is in 1994 uitgevonden door het Zweedse bedrijf Ericsson. Echter, sinds 1998 wordt de Bluetooth standaard beheerd door de Special Interest Group (SIG) Bluetooth. Leuk om te weten.

  Hoe Bluetooth inschakelen in Windows 10?

  Er zijn twee simpele manieren om Bluetooth in te schakelen in Windows 10. De eerste is via het Actiecentrum, en de tweede is via Instellingen. Beide methodes om Bluetooth te activeren in Windows 10 zal ik toelichten met afbeeldingen.

  Bluetooth inschakelen via het Actiecentrum in Windows 10

  Rechts onderin bij Windows 10 vind u het actiecentrum icoon, U ziet dit icoon in de onderstaande afbeelding. Als u hierop klikt opent zich het actiecentrum, dit is een snel-menu voor het activeren van bepaalde functies in Windows 10.

  Middels het actiecentrum kunt U simpel en snel Bluetooth aan of uitzetten door op het “Bluetooth” tegeltje te klikken. Indien de Bluetooth tegel blauw kleurt staat Bluetooth aan en is de tegel grijs dan staat Bluetooth uit.

  bluetooth inschakelen windows 10 actiecentrum

  Zet Bluetooth aan door erop te klikken en klik met de rechtermuisknop op de Bluetooth tegel, open nu Ga naar Instellingen.

  windows 10 bluetooth instellingen

  De volgende stap kunt U overslaan, klik hier om naar de Bluetooth instellingen te gaan. Dit was methode 1 om Bluetooth in te schakelen in Windows 10.
  Methode 2 wordt hieronder beschreven.

  Bluetooth inschakelen via Instellingen in Windows 10

  Een andere manier om Bluetooth in te schakelen is via de Instellingen in Windows 10. Klik op de start-knop en selecteer Instellingen uit het menu.

  windows 10 instellingen

  Klik nu op Apparaten in het Instellingen menu.

  windows 10 apparaten beheren

  Uit het linker menu klik op Bluetooth, en schakel Bluetooth in door op de slider te klikken.

  bluetooth aanzetten in instellingen windows 10

  Bluetooth apparaten beheren in Windows 10

  Er verschijnt nu een venster met Bluetooth instellingen. In dit venster kunt U Bluetooth apparaten beheren, koppelen en uw Windows 10 apparaat detecteer baar maken voor andere apparaten.

  Bij “Verwante instellingen” open het “Meer Bluetooth-instellingen” menu. In het Bluetooth instellingen menu, zet een vinkje bij “Bluetooth-apparaten kunnen deze pc vinden” en klik op Toepassen en daarna op OK.

  Hiermee maakt U uw Windows 10 apparaat detecteer baar voor andere externe apparatuur of computers etc.

  bluetooth apparaten beheren windows 10

  In de instellingen kunt U apparaten koppelen door op de naam van het apparaat te klikken en Koppelen te kiezen. Het apparaat wordt daarna verbonden met uw Windows 10 apparaat.

  windows 10 bluetooth apparaat verbonden

  Wat als ik geen Bluetooth instellingen kan vinden in Windows 10?

  Als er geen Bluetooth instellingen te vinden zijn in Windows 10 via het actiecentrum of via de Instellingen dan beschikt uw apparaat niet over een ingebouwde Bluetooth chip. U kunt dan het beste een Bluetooth dongel kopen (bol.com).

  Een bluetooth dongel of bluetooth adapter is een externe, vaak via USB verbonden Bluetooth apparaat die U kunt gebruiken om toch apparaten via Bluetooth met elkaar te koppelen.

  Ik hoop U hiermee geholpen te hebben, heeft U een vraag dan kunt U het onderstaande commentaar veld gebruiken. Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  4 REACTIES

  1. Ik wil bluetoth inschakelen op mijn laptop (Windows 10) maar ik kan geen tegel van bluetoth vinden. Wat moet ik doen?
   groet, bedankt voor alle tips!
   Yves

   • U kunt bluetooth inschakelen via instellingen. Klik op de start knop, klik links in het menu op instellingen. In de instellingen ga naar apparaten en klik op bluetooth. Dit staat ook in de instructie.
    Hopelijk bent u hiermee geholpen, bedankt voor uw reactie!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...