More
  Startpagina Handige tips Windows 10 Welke programma gebruikt al uw CPU in Windows?

  Welke programma gebruikt al uw CPU in Windows?

  Soms heeft Windows 10 last van een applicatie die al het CPU kracht van de computer verbruikt. In sommige gevallen gaat het samen met een ventilator die op hol slaat en andere applicaties of Windows functies die amper tot niet meer reageren.

  In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u processen die de CPU van uw computer belasten kunt identificeren en wat u eraan kunt doen om dit vertragende proces kunt stoppen.

  Welk programma gebruikt al de CPU kracht?

  Taakbeheer is het meest voor de hand liggende programma in Windows om applicaties te identificeren die uw Windows computer vertragen.

  Om Taakbeheer te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk. Selecteer in het menu dat verschijnt Taakbeheer.
  (U kunt ook op Ctrl+Alt+Delete drukken en Taakbeheer uit de lijst selecteren).

  taakbeheer openen

  Als taakbeheer is geopend klik op meer details.

  simpele weergave taakbeheer

  Klik in het gedetaileerde weergave van Taakbeheer op het tabblad “Processor”.

  U ziet een opsomming van alle actieve processen en de CPU kracht in percentages die ze gebruiken in Windows. Processen zijn alle toepassingen of programma’s die op uw computer worden uitgevoerd, inclusief vitale systeemfuncties die op de achtergrond worden uitgevoerd.

  Om de processen te sorteren waarbij men de meeste CPU gebruikt, klikt u op de kop van de kolom “Processor”. Het proces waarbij het hoogste percentage van de CPU wordt gebruikt, verschijnt bovenaan de lijst.

  cpu applicatie identificeren

  Als het proces niet reageert, kunt u ofwel wachten tot een taak is voltooid (als u weet dat het proces actief werkt en niet alleen maar is opgehangen), of u kunt het programma forceren te sluiten.

  applicatie afsluiten taakbeheer

  Om dat te doen, selecteert u de toepassing of de procesnaam in de lijst Naam en klikt u op “Beëindigen”.

  Daarna zal het proces worden afgesloten. Als uw Windows computer ineens weer reageert, dan weet u dat het afgesloten proces het probleem was.

  Om te bekijken in welke locatie het bestand zich bevind en daarmee nog beter kunt identificeren welk proces het precies is. Klik met de rechtermuisknop op het vertragende CPU proces. Selecteer Bestandslocatie openen uit het menu. U ziet nu precies in welke map het bestand zich bevind.

  Als het proces waarbij de CPU wordt geblokkeerd een systeemproces is of een proces dat u niet herkent, kunt u ook proberen uw pc opnieuw op te starten. Onmiddellijk daarna kan het verstandig zijn om een virusscan uit te voeren met Windows Defender of Malwarebytes, voor het geval dat malware het probleem veroorzaakt.

  Bedankt voor het lezen. Hulp nodig? Uw kunt het commentaar veld onderaan deze instructie gebruiken voor vragen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x