More
  Startpagina Handige tips Windows 10 Windows update foutmelding? 6 Tips om het op te lossen!

  Windows update foutmelding? 6 Tips om het op te lossen!

  Windows updates is belangrijke functionaliteit in Windows. Als Windows update niet instaat is om updates te installeren dan mist u functionaliteit en beveiligingsupdates om Windows stabiel en veilig te houden. U ervaart dan mogelijk gaandeweg steeds meer foutmeldingen in Windows.

  Er zijn een hele hoop update foutmelding die zich voor kunnen doen in Windows met betrekking tot het Window update component. Hier een lijst van de meest voorkomende foutmeldingen in Windows update volgens Microsoft.

  Foutmelding 0x0xc1900223223, 0x80240034, 0x8007000E, 0x80242006​, 0x80244018​, 0x80D02002​, 0x80246017​, 0x80240438​, 0x80070070​, 0x8007000D​, 0x80246008​, 0x80096004​, en 0x80070020.

  Soms zijn problemen met Windows update simpel op te lossen. Zo is een veelvoorkomend probleem bij het installeren van updates in Windows het te kort aan schijfruimte. Om updates te installeren dient er voldoende schijfruimte beschikbaar te zijn, ongeveer 5GB of meer voor grote updates.

  Windows update foutmelding oplossen

  Microsoft biedt een aantal standaard oplossingen bij Windows update foutmeldingen. Ik raad u aan om elke oplossing te controleren en te kijken of hiermee de Windows update foutmelding is opgelost.

  Na het controleren van deze standaard oplossingen biedt ik u nog een extra geavanceerde oplossing.

  Standaardoplossingen voor foutmeldingen met Windows Update

  Schijfruimte controleren

  Controleer of u nog voldoende schijfruimte heeft om de updates te kunnen installeren. Zoals ik al aangaf is +/- 5GB voldoende voor de meeste updates.

  Computer herstarten om de updates te voltooien

  Herstart uw Windows computer om te controleren of de update na het herstarten is geïnstalleerd. Soms houdt de ene update de andere op bij het installeren.

  Sluit en herstart Windows update

  Sluit Windows update en herstart Windows update. Controleer op nieuwe updates en installeer deze updates (indien mogelijk).

  Externe hardware loskoppelen

  Verwijder alle externe opslag apparaten en schijven, docks en andere hardware die op uw apparaat zijn aangesloten en die niet nodig zijn voor de basisfunctionaliteit. Probeer vervolgens opnieuw Windows update uit te voeren en kijk of dit uw probleem heeft opgelost.

  Update drivers

  Klik met de rechtermuisknop op de Start knop in Windows. Open Apparaat beheer uit de lijst. Controleer alle apparaten, waar een geel uitroep teken bijstaat, klik erop en klik op Stuurprogramma bijwerken. Installeer de laatste drivers voor het specifieke apparaat.

  Oplossingen voor foutmeldingen met Windows Update

  Als u alle standaard oplossingen heeft doorlopen en de foutmelding met Windows update is nog niet opgelost, dan kunt u de volgende meer geavanceerde oplossingen uitvoeren.

  Windows update probleemoplosser

  Microsoft heeft een applicatie ingebouwd in Windows waarmee problemen met Windows update kunnen worden vastgesteld en automatisch worden opgelost.

  Als deze Windows update probleemoplosser wordt gestart dan worden alle componenten zoals configuraties en services die betrekking hebben op Windows update gecontroleerd. Als er fouten worden gevonden wordt u geadviseerd een handeling uit te voeren om het probleem op te lossen.

  In de Windows zoekbalk type: Windows update. Selecteer “Naar updates zoeken” of “Windows update” uit de resultaten lijst.

  windows update

  Klik links in het menu op Problemen oplossen.

  windows update problemen oplossen

  In het menu aanbevolen probleemoplossing klik op de link Extra probleemoplossers

  extra probleemoplossers windows update

  In de Extra probleemoplossers instellingen vind u een Probleemoplosser applicatie. Klik op Probleemoplosser uitvoeren.

  Windows update probleemoplosser uitvoeren

  De Windows update probleemoplosser wordt gestart en gaat zoeken naar problemen of foutmelding die zich voordoen bij het starten of zoeken naar Windows updates.

  windows update probleemoplosser diagnose

  Als er na de diagnose problemen worden gevonden dan kunt u het advies van Microsoft opvolgen om de foutmelding op te lossen.

  Windows update probleem nog niet opgelost?

  In het volgende artikel: wat te doen als u windows 10 niet kunt updaten vind u een nog uitgebreidere tip om problemen met windows update op te lossen.

  Bedankt voor het lezen, succes!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x