Back-up maken van Printer Stuurprogramma en herstellen

Stefan
Back-up maken van Printer Stuurprogramma en herstellen

Als u een back-up maakt van het printerstuurprogramma, dan weet u zeker dat als u gaat herinstalleren of als er problemen ontstaan, u altijd over de juiste stuurprogramma’s beschikt.

Iedereen die wel eens opnieuw heeft moeten installeren om wat voor reden dan ook, weet dat het altijd zoeken is naar de juiste stuurprogramma’s voor randapparatuur. Dit geldt ook voor printers. Door een back-up te maken heeft u direct de juiste stuurprogramma’s bij de hand en kunt u de stuurprogramma’s op een snelle manier ook direct weer terug installeren. Dit scheelt behoorlijk tijd en frustratie.

Back-up maken van Printer Stuurprogramma en herstellen

Windows beschikt over verschillende hulpprogramma’s die niet altijd bij iedereen bekend zijn. Zo is er een het printer migreren hulpprogramma waarmee u een back-up kunt maken van de printer driver (stuurprogramma) en deze ook weer kunt terugzetten.

Back-up maken van printer stuurprogramma

Om te beginnen drukt u op de Windows toets + R op uw toetsenbord. In het uitvoeren veldt type: printbrmui.exe. Het printer migreren hulpprogramma wordt geopend.

In het venster Printer migreren vindt u de optie om “Afdrukwachtrijen en printerstuurprogramma’s naar een bestand te exporteren”. Selecteer deze optie en klik op Volgende.

Afdrukwachtrijen en printerstuurprogramma's naar een bestand te exporteren

Vervolgens dient u te kiezen waar uw printer is aangesloten. Voor de meeste gebruikers zal de te selecteren optie “Deze printserver” zijn. Klik op Volgende om verder te gaan. Als u met een netwerkprinter werkt, kies dan voor de optie “Een printserver in het netwerk” en geef het netwerkadres op of blader om het te vinden.

Selecteer een printer

U krijgt een lijst met beschikbare printerstuurprogramma’s voor back-up te zien. Na het bekijken drukt u op Volgende om door te gaan.

Lees ook
Maak van Windows 11 een mobiele hotspot? Dit is hoe!

Printer stuurprogrammas exporteren

Nu moet u kiezen waar u het back-upbestand wilt opslaan. Klik op de knop Bladeren, navigeer naar de gewenste map, geef een naam voor het back-upbestand op en klik vervolgens op Opslaan.

Back-up maken van printer stuurprogramma

Om het back-upproces af te ronden, klikt u op Volgende en dan op Afronden.

Printer export is voltooid

U kunt naar de map gaan waar u het bestand hebt opgeslagen en u zou een bestand met de extensie “.printerexport” moeten vinden. Dit is uw back-upbestand met alle printerstuurprogramma’s.

Back-up van printer stuurprogramma terugzetten

Om te beginnen drukt u op de Windows toets + R op uw toetsenbord. In het uitvoeren veldt type: printbrmui.exe. Het printer migreren hulpprogramma wordt geopend.

Kies de optie “Afdrukwachtrijen en printerstuurprogramma’s vanuit een bestand importeren” en klik op Volgende.

Afdrukwachtrijen en printerstuurprogramma's vanuit een bestand importeren

Gebruik de knop Bladeren om het eerder gecreëerde back-upbestand te vinden en te selecteren (dit zal de extensie .printerexport hebben), klik daarna op Openen, gevolgd door Volgende.printerexport bestand importeren

U krijgt een overzicht te zien van de printerstuurprogramma’s die zullen worden hersteld. Na het controleren van de details, klikt u op Volgende.

Back-up van printer stuurprogramma terugzetten

Kies de geschikte printserveroptie. Als u herstelt voor dezelfde machine, kies dan “Deze printserver”. Als het voor een netwerk is, moet u de overeenkomstige netwerkoptie selecteren en de juiste netwerkprinter kiezen.

deze afdrukserver

Behoud de standaard importopties of pas ze naar behoefte aan en ga vervolgens verder door op Volgende te klikken. Wanneer u op Volgende klikt, worden de printerstuurprogramma’s geïmporteerd en hersteld.

Importopties voor printer stuurprogramma

Om het proces te voltooien, drukt u op de knop Afronden. Mogelijk moet u uw computer herstarten om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen worden toegepast.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook
Computer OEM modelnaam wijzigen in Windows 10 of Windows 11

Lees verder: Bestandsgeschiedenis back-up maken & herstellen in Windows

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *