Beschadigde bestanden herstellen uit OneDrive met versiegeschiedenis

Stefan
Beschadigde bestanden herstellen uit OneDrive met versiegeschiedenis

Wanneer u OneDrive heeft ingesteld om bestanden en mappen te synchroniseren, dan heeft u toegang tot versiegeschiedenis.

Versiegeschiedenis in OneDrive is een functie waarmee u eerdere versies van documenten, spreadsheets, presentaties en andere type bestanden kunt bekijken en herstellen. Dit is bijzonder nuttig voor het bijhouden van wijzigingen en het ongedaan maken van ongewenste aanpassingen. Ook kunt u er beschadigde bestanden mee herstellen.

Wanneer u een bestand bewerkt in OneDrive, slaat OneDrive automatisch meerdere versies van het bestand op. Dit gebeurt meestal elke keer dat er significante wijzigingen worden gemaakt. In de versiegeschiedenis kut u vorige versies van het bestand bekijken en, indien nodig, een oudere versie herstellen. Dit is handig als er fouten zijn gemaakt in latere versies of als u simpelweg terug wilt naar hoe het bestand er eerder uitzag.

Beschadigde bestanden herstellen uit OneDrive met versiegeschiedenis

Om te beginnen opent u de OneDrive website. Klik vervolgens op “meld je aan” om u aan te melden bij uw OneDrive account.

aanmelden onedrive website

Ga naar de map waar het bestand staat dat u wilt herstellen met versiegeschiedenis. Dit kunt u ook via een map doen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand of map en klik op “versiegeschiedenis”.

Beschadigde bestanden herstellen uit OneDrive met versiegeschiedenis

Aan de linkerzijde in het menu ziet u de versies van het bestand. Elke keer als het bestand is bewerkt en geüpload naar OneDrive is er een nieuwe versie van het bestand of map beschikbaar. Selecteer de gewenste versie en klik op “Downloaden” om een kopie van dit document naar uw computer te downloaden.

kopie downloaden van onedrive

U heeft nu via versiegeschiedenis een oud bestand of map herstelt via OneDrive.

Lees ook
4 manieren om de DNS server te wijzigen in Windows 11

Als u een betaalde Office 365 gebruiker bent, dan kunt u ook via OneDrive meerdere documenten of mappen tegelijk herstellen. Dit doet u door rechtsbovenin op het tandwielpictogram te klikken. Klik vervolgens op “opties” in het menu. Linksonderin in het menu staat “OneDrive herstellen”. Hiermee kunt u meerdere bestanden of mappen tegelijkertijd herstellen.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *