Bibliotheken map weergeven of verbergen in Windows 11

Stefan
Bibliotheken map weergeven of verbergen in Windows 11

Windows 11 heeft een aparte map Bibliotheken die zich in de Windows verkenner bevindt en standaard verborgen is. Dit is een mooie manier om uw belangrijke bestanden en mappen te organiseren die u vaak gebruikt. Als u dus meerdere mappen hebt op uw lokale pc of in een verborgen map, kunt u ze allemaal opslaan in de map Bibliotheken en de bestanden en mappen openen vanaf deze ene locatie.

Deze bibliotheken map werkt als een database waar u alle bestanden kunt opslaan die u regelmatig opent en daarmee tijd bespaart van het openen van meerdere mappen op verschillende locaties.

Als u denkt dat het kopiëren van bestanden en mappen naar Bibliotheken meer opslagruimte op de harde schijf in beslag zal nemen, dan is dat niet zo. U verliest dus geen schijfruimte als u mappen naar de map Bibliotheken kopieert, maar u krijgt wel gemakkelijk toegang tot al uw belangrijke documenten vanaf één enkele locatie.

Bovendien verschijnen sommige mappen, zoals Muziek, Video’s, Camera of Opgeslagen afbeeldingen allemaal automatisch in de map Bibliotheken. Deze bibliotheken map is dus erg handig. Als u de bibliotheken map wenst weer te geven, dan doet u dit op de volgende manier.

Bibliotheken map weergeven of verbergen in Windows 11

Bibliotheken map weergeven

Open de Windows verkenner. Klik in de Windows verkenner op de drie horizontale puntjes in het menu. Klik op Opties in het menu. Klik daarna op het tabblad: Weergave.

Navigeer in de Geavanceerde instellingen helemaal tot onderaan. Schakel de optie: Bibliotheken weergeven in. Aan de linkerzijde in Windows verkenner ziet u nu direct een Bibliotheken map verschijnen.

Lees ook
Cortana uitschakelen of verwijderen in Windows

Bibliotheken map toevoegen in Windows 11

Bibliotheken map verbergen

Open de Windows verkenner. Klik in de Windows verkenner op de drie horizontale puntjes in het menu. Klik op Opties in het menu. Klik daarna op het tabblad: Weergave.

Navigeer in de Geavanceerde instellingen helemaal tot onderaan. Schakel de optie: Bibliotheken weergeven uit. Aan de linkerzijde in Windows verkenner ziet u nu direct dat de Bibliotheken map verdwijnt.

Map toevoegen aan Bibliotheken map

Een map toevoegen aan de bibliotheken map is eigenlijk niets anders dan een snelkoppeling creëren. Zoals eerder vermeldt in de introductie tekst, een nieuwe map toevoegen neemt geen extra schijfruimte in beslag omdat het een snelkoppeling is en geen kopieeractie.

Om een map toe te voegen gaat u naar de map die u wenst toe te voegen, klik met de rechtermuisknop op de map en klik op Meer opties weergeven.

Klik daarna op In bibliotheek opnemen en kies een bestaande map in de bibliotheken map of maak een nieuwe aan.

Map in bibiliotheek opnemen

U ziet dat de map nu toegevoegd is aan de bibliotheken map in Windows verkenner.

Bibliotheken map toegevoegd

Map verwijderen uit Bibliotheken map

Om een map uit de bibliotheken map te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op de map en klik op verwijderen. U verwijdert dan niet direct een map, maar een snelkoppeling.

Map verwijderen uit Bibliotheken map

Lees meer: 14 tips voor Windows verkenner in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
4 reacties
 1. hallo, vroeger kon je in de verkenner van windows 11 de mappen die in de bibliotheek zaten, zoals bvb Muziek, downloads,documenten…zien zowel in het linker venster(navigatievenster) als in het rechter deel. Nu zie ik enkel de info over de harde schijven in mijn pc in het rechter deel nog staan.
  Het komt waarschijnlijk door de 22H2 update?

 2. Hallo.

  In windows 10 kon je de inhoud van de map zien zonder in de map te kijken.
  Nu bij windows 11 moet ik elke keer in de map kijken om te zien wat er in zit.
  Vanwege mijn hobby heb ik heel veel mappen en is dit niet te doen om in elke map te gaan kijken.
  Is er een manier of een handeling om weer de inhoud te zien van de map.
  Mvg Petra.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *