Bibliotheken map weergeven of verbergen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 heeft een aparte map Bibliotheken die zich in de Windows verkenner bevindt en standaard verborgen is. Dit is een mooie manier om uw belangrijke bestanden en mappen te organiseren die u vaak gebruikt. Als u dus meerdere mappen hebt op uw lokale pc of in een verborgen map, kunt u ze allemaal opslaan in de map Bibliotheken en de bestanden en mappen openen vanaf deze ene locatie.

Deze bibliotheken map werkt als een database waar u alle bestanden kunt opslaan die u regelmatig opent en daarmee tijd bespaart van het openen van meerdere mappen op verschillende locaties.

Als u denkt dat het kopiëren van bestanden en mappen naar Bibliotheken meer opslagruimte op de harde schijf in beslag zal nemen, dan is dat niet zo. U verliest dus geen schijfruimte als u mappen naar de map Bibliotheken kopieert, maar u krijgt wel gemakkelijk toegang tot al uw belangrijke documenten vanaf één enkele locatie.

Bovendien verschijnen sommige mappen, zoals Muziek, Video’s, Camera of Opgeslagen afbeeldingen allemaal automatisch in de map Bibliotheken. Deze bibliotheken map is dus erg handig. Als u de bibliotheken map wenst weer te geven, dan doet u dit op de volgende manier.

Bibliotheken map weergeven of verbergen in Windows 11

Bibliotheken map weergeven

Open de Windows verkenner. Klik in de Windows verkenner op de drie horizontale puntjes in het menu. Klik op Opties in het menu. Klik daarna op het tabblad: Weergave.

Navigeer in de Geavanceerde instellingen helemaal tot onderaan. Schakel de optie: Bibliotheken weergeven in. Aan de linkerzijde in Windows verkenner ziet u nu direct een Bibliotheken map verschijnen.

Bibliotheken map toevoegen in Windows 11

Bibliotheken map verbergen

Open de Windows verkenner. Klik in de Windows verkenner op de drie horizontale puntjes in het menu. Klik op Opties in het menu. Klik daarna op het tabblad: Weergave.

Navigeer in de Geavanceerde instellingen helemaal tot onderaan. Schakel de optie: Bibliotheken weergeven uit. Aan de linkerzijde in Windows verkenner ziet u nu direct dat de Bibliotheken map verdwijnt.

Map toevoegen aan Bibliotheken map

Een map toevoegen aan de bibliotheken map is eigenlijk niets anders dan een snelkoppeling creëren. Zoals eerder vermeldt in de introductie tekst, een nieuwe map toevoegen neemt geen extra schijfruimte in beslag omdat het een snelkoppeling is en geen kopieeractie.

Om een map toe te voegen gaat u naar de map die u wenst toe te voegen, klik met de rechtermuisknop op de map en klik op Meer opties weergeven.

Klik daarna op In bibliotheek opnemen en kies een bestaande map in de bibliotheken map of maak een nieuwe aan.

Map in bibiliotheek opnemen

U ziet dat de map nu toegevoegd is aan de bibliotheken map in Windows verkenner.

Bibliotheken map toegevoegd

Map verwijderen uit Bibliotheken map

Om een map uit de bibliotheken map te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op de map en klik op verwijderen. U verwijdert dan niet direct een map, maar een snelkoppeling.

Map verwijderen uit Bibliotheken map

Lees meer: 14 tips voor Windows verkenner in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

 1. Hallo.

  In windows 10 kon je de inhoud van de map zien zonder in de map te kijken.
  Nu bij windows 11 moet ik elke keer in de map kijken om te zien wat er in zit.
  Vanwege mijn hobby heb ik heel veel mappen en is dit niet te doen om in elke map te gaan kijken.
  Is er een manier of een handeling om weer de inhoud te zien van de map.
  Mvg Petra.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓