Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Bureaublad pictogrammen beheren in Windows 11

In Windows 11 is het nog makkelijker geworden om pictogrammen te beheren die zijn geplaatst op het bureaublad.

Er zijn een aantal beeld opties toevoegt waarmee u de pictogrammen op het bureaublad kunt beheren. Zo kunt u de pictogrammen op het bureaublad wijzigen naar grote, normale of kleine pictogrammen.

Ook kunt u de pictogrammen weergeven op een raster, de pictogrammen op het bureaublad automatisch rangschikken en zelfs verbergen.

Bureaublad pictogrammen beheren in Windows 11

Om de opties weer te geven om de bureaublad pictogrammen te beheren, klikt u met de rechtermuisknop op vrije ruime op het bureaublad. In het menu klikt u op “Beeld”. U ziet nu de opties voor bureaublad pictogrammen.

Bureaublad pictogrammen beheren

Grootte van bureaublad pictogrammen wijzigen

Door een selectie te maken kunt u de grootte van de pictogrammen wijzigen. U kunt kiezen uit grote, normale of kleine pictogrammen. Er zijn ook een drietal toetsencombinaties.

Om grote bureaublad pictogrammen weer te geven op het bureaublad drukt u op CTRL + SHIFT + 2. Voor normale bureaublad pictogrammen drukt u op CTRL + SHIFT + 3 en voor kleine bureaublad pictogrammen drukt u op CTRL + SHIFT + 4.

Om zelf een grootte te bepalen houdt u de CTRL toets ingedrukt en scrolt u met het middelste muiswiel. De bureaublad pictogrammen kunt u nu zelf wijzigen naar de gewenste grootte.

Bureaublad pictogrammen automatisch schikken

Als u regelmatig nieuwe bureaublad pictogrammen toevoegt dan kan het nuttig zijn om Windows 11 zelf de bureaublad pictogrammen te laten schikken. Om deze optie te gebruiken schakelt u de “Pictogrammen automatisch schikken” in.

Bureaublad pictogrammen automatisch schikken

Elke keer als u een bureaublad pictogram toevoegt dan wordt dit pictogram automatisch toegepast op het al beschikbare raster. Zelf uitlijnen is dus niet meer nodig.

Bureaublad pictogrammen uitlijnen op raster

U kunt bureaublad pictogrammen zelf plaatsen waar u wilt. Echter, als u het automatisch uitlijnen op raster inschakelt dan worden alle pictogrammen geplaatst in een onzichtbare raster. De bureaublad pictogrammen staan dan zowel horizontaal als verticaal in een rechte lijn op een onzichtbare raster.

Bureaublad pictogrammen uitlijnen op raster

Bureaublad pictogrammen weergeven of verbergen

Houdt u van een overzichtelijk bureaublad dan kunt u de bureaublad pictogrammen verbergen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op vrije ruimte op het bureaublad. In het menu klik op “Beeld” en daarna op “Bureaubladpictogrammen weergeven”.

Bureaublad pictogrammen automatisch schikken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!