Snel het bureaublad weergeven of verbergen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Soms wilt u snel uw bureaublad zien in Windows 11, maar u wilt niet alle actieve vensters die u hebt geopend minimaliseren, dit kost tijd.

Windows 11 heeft een knop waarmee gebruikers snel alle geopende apps kunnen minimaliseren en het bureaublad kunnen weergeven door erop te klikken, en door nogmaals op de knop te klikken alle geminimaliseerde apps weer te openen.

Deze kleine functie is erg handig, vooral als u snel uw bureaublad wilt weergeven zonder uw vensterindeling te verstoren. Wanneer u al uw apps en instellingen vensters open heeft, kunt u simpelweg klikken op de kleine verticale lijn in de uiterste rechterhoek van de taakbalk om snel uw bureaublad te tonen. Klik er nogmaals op om alles terug te halen.

Deze functie is standaard ingeschakeld, maar als hij is uitgeschakeld, laat ik u zien hoe u deze functie kunt inschakelen of uitschakelen.

Bureaublad weergeven of verbergen in Windows 11

Om het bureaublad snel weer te geven klikt u met de muis helemaal in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Helemaal rechts naast de datum en tijd notering.

Er verschijnt een verticale streep als u met de muis over deze hoek gaat. Klik erop om het bureaublad te tonen en alle actieve vensters direct te minimaliseren. Klik nogmaals om de actieve vensters weer te tonen.

Snel bureaublad tonen in Windows 11

Bureaublad weergeven knop inschakelen

Als u deze knop niet ziet dan kunt u deze functie inschakelen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Taakbalk. Helemaal onderaan ziet u een functie: Selecteer de uiterste hoek van de taakbalk om het bureaublad weer te geven. Schakel deze optie in om de knop weer te geven.

Selecteer de uiterste hoek van de taakbalk om het bureaublad weer te geven

Lees meer: 

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. Heb win 11 ik heb onedrive ingeschakeld op tweede pc maar bij synchronisatie krijg ik nu alle snelkoppelingen op een bureaublad van de twee pc onder win 11 hoe kan ik dit oplossen

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!