Snel het bureaublad weergeven of verbergen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Soms wilt u snel uw bureaublad zien in Windows 11, maar u wilt niet alle actieve vensters die u hebt geopend minimaliseren, dit kost tijd.

Windows 11 heeft een knop waarmee gebruikers snel alle geopende apps kunnen minimaliseren en het bureaublad kunnen weergeven door erop te klikken, en door nogmaals op de knop te klikken alle geminimaliseerde apps weer te openen.

Deze kleine functie is erg handig, vooral als u snel uw bureaublad wilt weergeven zonder uw vensterindeling te verstoren. Wanneer u al uw apps en instellingen vensters open heeft, kunt u simpelweg klikken op de kleine verticale lijn in de uiterste rechterhoek van de taakbalk om snel uw bureaublad te tonen. Klik er nogmaals op om alles terug te halen.

Deze functie is standaard ingeschakeld, maar als hij is uitgeschakeld, laat ik u zien hoe u deze functie kunt inschakelen of uitschakelen.

Bureaublad weergeven of verbergen in Windows 11

Om het bureaublad snel weer te geven klikt u met de muis helemaal in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Helemaal rechts naast de datum en tijd notering.

Er verschijnt een verticale streep als u met de muis over deze hoek gaat. Klik erop om het bureaublad te tonen en alle actieve vensters direct te minimaliseren. Klik nogmaals om de actieve vensters weer te tonen.

Snel bureaublad tonen in Windows 11

Bureaublad weergeven knop inschakelen

Als u deze knop niet ziet dan kunt u deze functie inschakelen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Taakbalk. Helemaal onderaan ziet u een functie: Selecteer de uiterste hoek van de taakbalk om het bureaublad weer te geven. Schakel deze optie in om de knop weer te geven.

Selecteer de uiterste hoek van de taakbalk om het bureaublad weer te geven

Lees meer: 

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓